« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Вуглегірську ТЕС відновлять та модернізують

Вуглегірську ТЕС відновлять та модернізують

 «Вуглегірська ТЕС запрацює у встановлені відповідно до графіку, затвер­дженого урядом країни, строки. Значний обсяг робіт з відновлення ма­шинного залу першої черги, а також ремонт основного обладнання тепло­електростанції виконується згідно з прийнятими урядовими рішеннями». Про це під час робочого візиту до Донецької області повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на засі­данні комісії з організації та контролю за аварійно-відновлювальними ро­ботами на Вуглегірській теплоелектростанції.

Сергій ШИШОВ

голова Центрального комітету «Укрелектропрофспілки»

У роботі комісії також взяли участь міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, керівни­ки Донецької облдержадмі­ністрації, Держгірпромнагляду України, НАК «Енергетична компа­нія України», голова Світлодар­ської ради, представники «Укрелектропрофспілки».

Під час перебування на Вугле­гірській ТЕС міністр ознайомився з виконанням робіт з відновлення теплоелектростанції. На засіданні комісії було заслухано звіт керів­ників ПАТ «Центренерго» та голов­ного підрядника «Спеценергомон­таж» про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт. Проаналі­зувавши стан виконання аварійно-відновлювальних робіт, міністр за­значив, що графік їх проведення чітко виконується, проводиться не лише ремонт обладнання, а й мо­дернізація теплоелектростанції.

На сьогодні змонтова­но всі металоконструкції покрівлі та завершено по­крівельні роботи, закін­чується монтаж водосто­ків та проводяться роботи із скління будівлі турбін­ного залу першої черги. Всі металоконструкції мають спеціальне вогне­захисне покриття.

На першому енерго­блоці завершено капі­тальний ремонт турбоге­нератора, почалися теплові та ви­соковольтні випробування облад­нання. Паралельно провадиться ре­монт блочних трансформаторів. За­вершується прокладання нових ка­белів для сучасної цифрової систе­ми контролю та керування з одно­часним впровадженням АСУ ТП. Такі ж обсяги робіт проводяться на енергоблоці № 4.

Міністр високо оцінив роботу, проведену колективами Вуглегір­ської ТЕС та підрядних організа­цій, подякував керівництву ПАТ «Центренерго» за організацію та ді­євий контроль за виконанням аварійно-відновлювальних робіт, а також висловив сподівання, що всі учасники робіт з відновлення теплоелектростанції докладуть максимум зусиль для безумовного введення в експуатацію енергобло­ків № 1 та № 4 Вуглегірської ТЕС в грудні поточного року.

На засіданні комісії порушува­лися питання фінансування аварійно-відновлювальних робіт. У своїх доповідях керівники ПАТ «Центренерго» Олег Коземко і «Спеценергомонтаж» Анатолій Машталап по­відомили, що кошти на аварійно-відновлювальні роботи виділяються в по­вному обсязі, а їх освоєн­ня проводиться вчасно. Загальна вартість робіт з відновлення Вуглегір­ської ТЕС складає близь­ко 300 млн гривень. На за­сіданні також було заслу­хано представників «Те­плокомуненерго», які до­повіли про хід робіт з відновлення системи теплозабезпечення м. Світ­лодарська, виведеної з ладу внаслі­док аварії на Вуглегірській ТЕС. Для відновлення опалювальної сис­теми міста оптимальним варіантом визнано реконструкцію існуючої будівлі тролейбусного депо під га­зову котельню із встановленням лі­чильників теплової енергії у спожи­вачів. Така схема є найбільш при­йнятною за технічними характерис­тиками, капітальними видатками і можливістю вторинного викорис­тання матеріальних ресурсів після переводу споживачів на теплозабез­печення Вуглегірською ТЕС.

Сьогодні Донецька обласна вла­да спільно з органами місцевого са­моврядування розробили проектну документацію, а також виконали планування і розчищення майдан­чика на місці котельні, підключен­ня тимчасового електро-та водопос­тачання, підготували фундамент і встановили насосне обладнання та котли. Як заявили представники «Теплокомуненерго», всі роботи з монтажу та введення котельні для обігріву м. Світлодарська будуть виконані до початку опалювально­го сезону 15 жовтня 2013 року.

На засіданні комісії також обго­ворювалися соціально-економічні питання, зокрема виплата зарпла­ти, соціально-побутове забезпечен­ня працівників. Зазначалося, що всі ці питання вирішені, заробітна плата виплачується у встановлені терміни, тож трудові колективи те­плоелектростанції та підрядних ор­ганізацій налаштовані на стабіль­ну роботу.

 

 

 Навчання металургів

 Нещодавно в санаторії «Приморський» від­бувся семінар для профгрупоргів Профспілки металургів і гірників України на підприємствах гірничо-металургійного комплексу Запоріжжя.

 За інформацією ЦК ПМГУ, це третій семі­нар, організований об­комом профспілки і за­порізькою групою, що бере участь у проекті «Навчання тих, хто навчає» (спільний проект ПМГУ, французької профспілки Force Ouvrier та Глобальної спілки IndustriALL Global Union).

Відкриваючи семінар, голо­ва обкому ПМГУ Валерій Сє­дов охарактеризував ситуа­цію на підприємствах ГМК області, приділив увагу як негативним тенденціям, так і позитивним зрушенням у роботі підприємств запо­різького проммайданчика.

Заступник голови ЦК ПМГУ Валерій Гавриленко надав вичерпну інформацію про роботу ЦК за всіма напря­мами діяльності та поінфор­мував профгрупоргів про соціально-економічний стан та існуючу проблему скорочення чисельності членів ПМГУ, а також стра­тегію і тактику профспілки на сучасному етапі.

У злободенних питаннях і конкретних проблемах учасникам семінару допо­могли розібратися фахівці Запорізького обкому: завідувач відділу організацій­ної, внутрішньоспілкової роботи і гласності Олек­сандр Величко та правовий інспектор праці обкому профспілки Віктор Щербак.

Заступник голови профкому ДП «Запорізький титаномаг­нієвий комбінат» Віталій Крешталь, заступник голови профкому ПАТ «Запоріжвог­нетрив» Дмитро Меркулов, голова комісії з організацій­ної, внутрішньоспілкової роботи профкому ВАТ «За­поріжсталь» Інна Точіліна і голова комісії з охорони праці ЗАТ «Запорізький за­лізорудний комбінат» Юрій Борисенко розповіли про важливість підготовки до переговорів, необхідність визначення чіткої мети, на­явності документів з кон­кретними фактами, цифра­ми, бути готовими до вихо­ду з різних ситуацій.

На практичній частині семі­нару профгрупорги вчилися чітко формулювати вимоги і переконувати адміністра­цію їх виконати. Викладачі в ролі адміністрації застосо­вували різні тактики пове­дінки, намагаючись збити представників трудового ко­лективу з істинного шляху.

На завершення навчання від­булися колективний відеопе­регляд тренінгу й обговорен­ня розіграних ситуацій.

 

 

 Рівненська АЕС – стабільне майбутнє

 Як повідомляє Профінформ­центр Федерації профспілок Рів­ненської області, 40 ро­ків тому були закладені під­валини майбутнього енер­гетичного гіганта регіону. Нині це розвинутий, потуж­ний, сучасний комплекс, ві­домий далеко за межами Рівненщини, та й України. Від того далекого пам’ятного дня і до сьогодні РАЕС пройшла чималий шлях. За цей час зведено чотири су­часні енергоблоки атомної станції потужністю 2835 мВт, які здатні забезпечити електроенергією чотири об­ласті, такі як Рівненська. По­ряд виросло місто-cателіт – Кузнецовськ.

Привітати з річницею енер­гетичний гігант приїхало ба­гато гостей на чолі з керів­ництвом області. Слова по­дяки лунали на адресу ветеранів-атомників. Стоя­чи зал вітав першого керів­ника Рівненської АЕС Воло­димира Коровкіна.

З нагоди ювілею теплі слова вітань висловив голова ФПО Микола Шершун. Він, зокре­ма, зазначив, що атомна стан­ція – це не лише тепло і світ­ло, стабільне функціонування промисловості, транспорту, зв’язку та соціальної сфери, а й насамперед люди, еліта на­ції, її гордість та майбутнє.

 

22.09.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання