« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Журналісти профспілкового медіа-простору взяли участь у семінарі з питань інформаційної роботи

Журналісти профспілкового медіа-простору взяли участь у семінарі з питань інформаційної роботи

 22–23 листопада в м. Ірпінь, що на Ки­ївщині, відбувся семінар-нарада від­повідальних за ін­формаційну роботу в членських орга­нізаціях Федерації професійних спілок України, в роботі яко­го взяв участь Голова ФПУ Юрій Кулик.

ВОЛОДАРІ СВІТУ

Загалом для участі в семінарі прибули більше 40 інформацій­ників з усіх куточків України.

У своєму вступному слові Го­лова ФПУ Юрій Кулик зазна­чив: «Хто володіє інформацією, той володіє світом, тому кожен присутній у цій залі відіграє чи не найважливішу роль у діяль­ності профспілкових об’єднань». Голова ФПУ виклав жур­налістам та редакторам осно­вні завдання профспілок щодо активізації інформаційної ро­боти, вдосконалення форм та методів її ведення. Юрій Кулик із гордістю зазначив, що Інформаційно-аналітичний центр ФПУ є найпотужнішим і пози­тивно відрізняється від проф­спілкових прес-служб інших країн на теренах колишнього СРСР. Водночас він закликав окрім інформаційних повідо­млень готувати більше аналі­тичних матеріалів, необхідних для успішної роботи профорга­нізацій. Також Голова ФПУ зу­пинився на питанні модерніза­ції офіційного веб-порталу www.fpsu.org.ua.

Юрій Кулик відзначив якіс­ні зміни в інформаційному на­повненні та дизайні газети «Профспілкові вісті», заува­живши при цьому: «Викликає занепокоєння невеликий на­клад газети, яка за таких умов не може бути рентабельною. Тому збільшення передплати «Профспілкових вістей» є необ­хідною умовою інформування спілчан про діяльність профор­ганів усіх рівнів».

Перед учасниками семінару виступив в. о. заступника Голо­ви ФПУ Євген Драп’ятий, а та­кож керівник Інформаційно-аналітичного центру ФПУ Юрій Работа.

ТРУДІВНИКИ І ГЛОБАЛЬНІ ЦІЛІ

Під час презентації на тему «Трудівники і глобальні цілі» її ведучий голова парламентсько­го Комітету праці і соціальної політики ІІ скликан­ня Юрій Буздуган сконцентрував увагу слухачів на цілях України, які стосу­ються, зокрема, НАТО, ЄС, ЄЕП. Під час дискусії аудито­рія дійшла висновку, що найважливішим для України є питан­ня, чи ввійде вона до так звано­го «золотого мільярду» або за­лишиться в числі «бананових республік». Слід зазначити, що основна відмінність між цими групами країн полягає в тому, що «бананові республіки» 80% виробленої продукції експорту­ють, а доходи громадян для них значення не мають. Натомість країни, що належать до «золо­того мільярду», 80% продукції збувають на внутрішньому рин­ку, а щоб люди були платоспро­можними, їм платять великі зарплати й пенсії. Тому наша мета – побудувати саме таку «економіку справедливості». Для цього трудівники та їхні профспілкові об’єднання ма­ють відібрати в олігархів час­тину економічної влади, що, зо­крема, передбачає наступне:

• Профспілки здійснюють суспільний контроль за націо­нальною економікою, управлін­ням та розподілом доходу клю­чових підприємств України.

• Профспілкам надається право за­конодавчої ініціати­ви.

• Створюються тристоронні галузе­ві комісії з повнова­женням планувати розвиток галузей.

• Під управління профспі­лок передаються фонди соці­ального страхування, держав­ні, муніципальні та корпора­тивні програми будівництва со­ціального житла.

• До наглядових рад підпри­ємств вводяться представники трудового колективу.

Фінальним акордом першо­го дня семінару стала презента­ція директора Інституту соці­ального партнерства Олени Скоморощенко на тему «Проф­спілкові цінності».

ІНФОРМАЦІЙНІ КАМПАНІЇ В ЗМІ

Наступного дня відповідаль­ні за інформаційну роботу членських організацій ФПУ вдосконалювали вміння, а та­кож ділилися досвідом з прове­дення інформаційних кампаній у засобах масової інформації. У цьому їм допомагала перший заступник голови Українського журналістського фонду Надія Бедричук. Разом вони розгля­нули найважливіші питання:

• Навіщо проводити інфор­маційні кампанії?

• Чого ми хочемо досягти?

• Інформування громад­ськості та членів профспілок. Розуміння дій профспілок.

• Зміна поведінки. Перетво­рення пасивного громадянина на активного.

• Поліпшення іміджу.

• Підтримка в громаді.

Про важливість та алгоритм запровадження інформаційних технологій у профспілкову ді­яльність учасникам семінару розповів директор інформаційно-комунікаційної групи Genezis Денис Седлецький. Він докладно розповів про можли­вості та наповнення оновлено­го інтернет-сайту Федерації професійних спілок України, що запрацює вже з 1 грудня по­точного року. Денис Седлець­кий підкреслив важливість створення веб-сайтів у кожно­му обкомі, кожній галузевій організації, що наразі є вимо­гою часу, адже забезпечує постійний доступ до інформа­ції та оперативність її поши­рення.

Насамкінець інформаційни­ки провели дискусію з провід­ним політичним експертом Костянтином Матвієнко на тему «Соціально-економічні об­ставини в Україні в умовах гло­бальної кризи споживання у світі: роль профспілок».

Завершився захід обміном досвіду. Редактори та журна­лісти розповіли колегам про особливості проведення інфор­маційних кампаній у своєму ре­гіоні та галузі.

Можна сміливо стверджува­ти, що семінар досягнув постав­леної мети. Учасники заходу роз’їхалися по домівках із неоціненним багажем щодо ін­формування спілчан про діяль­ність ФПУ та її членських орга­нізацій, а також формування позитивного іміджу профспі­лок та їх діяльності. В. о. за­ступника Голови ФПУ Євген Драп’ятий пообіцяв, що відте­пер подібні заходи стануть доброю традицією.

29.11.2012


Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання