« на головну 17.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Гідна праця: співробітництво задля добробуту

Гідна праця: співробітництво задля добробуту

 З нагоди Дня гідної праці 8 жовтня у Києві відбулася Національна тристорон­ня конференція, до роботи у якій активно долучилися представники профспі­лок. Метою заходу, організованого Регіональним Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі й Міжнародною організацією праці, стало обговорення ключових проблем забезпечення гідної праці в Україні. У ході зібрання також було презентовано Програму співпраці у сфері гідної пра­ці між МОП і Україною на 2012–2015 роки та оновлений профіль України з уп­ровадження гідної праці у нашій країні.

Серед учасників за­ходу були заступ­ники Голови ФПУ Григорій Осовий і Сергій Кондрюк, заступник міністра соціаль­ної політики В’ячеслав Ко­ломієць, Національний ко­ординатор МОП в Україні Василь Костриця, а також представники Державної служби статистики, центру зайнятості, організацій роботодавців, міжнарод-них організацій, науковці та ін.

«Уже виявилося доброю традицією в Україні прово­дити конференцію з нагоди Дня гідної праці, – наголо­сив В’ячеслав Коломієць. – Найкращий соціальний за­хист працездатного насе­лення – це наявність робо­чого місця та гідної зарпла­ти. У зв’язку з цим підви­щення рівня зайнятості, розвиток ринку праці ви­значено одними з основних напрямів розв’язання про­блем бідності в Україні. Хочу зазначити, що реаль­но сплачені податки з дохо­дів працюючих забезпечать достойне життя пенсіоне­рам, малозабезпеченим, багатодітним родинам, гро­мадянам з обмеженими фі­зичними можливостями, оскільки підтримка для них – це переважно соціальний захист та опіка органів дер­жавної влади. Тому гідний рівень заробітних плат і до­ходів громадян, із яких сплачуватимуться податки, також забезпечать виконан­ня цієї складової».

Жваву дискусію учасни­ків заходу викликав виступ директора департаменту статистики праці Держав­ної служби статистики України Інеси Сеник, яка представила присутнім ін­дикатори гідної праці в Україні. За її словами, по­казники й статистика гід­ної праці надзвичайно важ­ливі, адже вони набувають особливо критичного харак­теру в період глобальної кризи й можуть бути адап­товані до національних умов і використовуватись під час моніторингу Дер­жавної програми гідної праці, Стратегії подолання бідності тощо. «Мета вимі­ру гідної праці – надавати допомогу соціальним парт­нерам в оцінці прогресу гід­ної праці, а також інформа­цію для аналізу й розро­блення політики», – заува­жила Інеса Сеник.

В інформації Держстату України йшлося про мож­ливості щодо зайнятості. «Поступове збільшення рів­ня зайнятості та зниження безробіття спостерігалося до 2009 року. В результаті фінансово-економічної кри­зи тенденції змінилися. Останні дані дозволяють говорити про певну стабілі­зацію на ринку праці, проте докризових показників іще не досягнуто. Так, еконо­мічно активне населення віком від 15 до 70 років 2011 року становило 22 млн осіб, із яких 20,3 млн були зайня­ті економічною діяльністю, решта – 1,7 млн – безробіт­ні», – проінформувала Інеса Сеник.

У ході виступу вона та­кож констатувала, що ми­нулого року кожен п’ятий зайнятий (а це 23,1%) пра­цював у неформальному секторі економіки.

Про гідну працю в систе­мі забезпечення стійкої со­ціальної динаміки йшлося у виступі к.е.н, доцента ка­федри управління персона­лом та економіки праці Ки­ївського національного економічного університету ім. В. Гетьмана Оксани Герасименко. Так, вона за­уважила, що впровадження принципів гідної праці в Україні можливе на основі створення умов для іннова­ційної зайнятості у вітчиз­няній економіці, зокрема за рахунок структурних зру­шень за умови належного соціального захисту у сфері нестандартних форм, удо­сконалення забезпечення гідної тривалості робочого часу, стабільності й упевне­ності у збереженні роботи, рівних можливостей та рів­ного ставлення у сфері за­йнятості, безпечної праці. На її думку, важливо напо­внити якісно новим змістом колективні угоди на націо­нальному, галузевому та регіональному рівнях у сис­темі соціального діалогу.

«Проведення заходу за­свідчило, що всі три сторо­ни (уряд, роботодавці, проф­спілки – Авт.) по-різному розглядають поняття «гідна праця». Державна сторона вважає, що у країні все від­носно нормально, якщо ж послухати роботодавців – то в Україні зарплата зростає швидшими темпами, ніж треба, і так далі, – коментує заступник Голови ФПУ Сер­гій Кондрюк. – Профспілки мають іншу позицію і вва­жають, що у нас переважає дефіцит гідної праці. Щоро­ку, збираючись на заходи, приурочені до Дня гідної праці, ми маємо підбивати підсумки зробленого за рік, аби визначити на скільки ж зменшився цей дефіцит. Нині нас украй непокоїть виконання основоположних конвенцій МОП стосовно права на об’єднання і права ведення колективних пере­говорів. Якщо подивитися динаміку за останні три роки, то, за моїми експерт­ними оцінками, спостеріга­ється явно негативна дина­міка. Кількість колектив­них договорів щодо кількос­ті підприємств в Україні має негативну динаміку. Кількість профспілкових організацій і сфер охоплен­ня профспілковим член­ством є знову-таки надзви­чайно критичною. Найгір­ша ситуація спостерігається в малому бізнесі і, на жаль, у багатонаціональних ком­паніях, які мали б бути пев­ним прикладом міжнарод­них стандартів».

Конференція завершила­ся, всі сторони висловили своє бачення проблем сто­совно питань гідної праці та окреслили шляхи їх ви­рішення, проте лише час покаже, чи почули учасни­ки заходу один одного...

 Показники гідної праці (профіль в Україні)

• Можливості щодо зайнятості

• Достатні заробітки та продуктивна зайнятість

• Гідна тривалість робочого часу

• Поєднання трудових і сімейних обов’язків та особистого життя

• Дитяча праця, що має бути скасована

• Стабільність і впевненість у збереженні роботи

• Рівні можливості та рівне ставлення у сфері зайнятості

• Безпечна праця

• Соціальне забезпечення

• Соціальний діалог, представництво працівників і роботодавців

• Економічний і соціальний контекст гідної праці в Україні


 

10.10.2012


Анна РЄПІЧ, «ПВ»

Коментарі

#1 30.03.2017 11:14 добавил: Анетта Брониславівна | додати коментар

дуже хороша інформація, прям спасли стипендію і життя

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання