« на головну 29.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

«ДОБРО ДОБРОМ ЩЕДРИТЬСЯ...»

«ДОБРО ДОБРОМ ЩЕДРИТЬСЯ...»

  Японець Джунічі Кова­ка переміг у Національ­ному конкурсі «Благо­дійна Україна–2022» в номінації «Медіа і до­брочинність».

Реципієнти високо оцінюють важ­ливість щирої допомоги жителя Сайта­ми та його однодумців, яку японські до­брочинці впродовж десятиліття нада­ють сім’ям чорнобильців. Ця підтримка родин місцевих мешканців і чорнобиль­ців-переселенців не припиняється, від­коли розпочалося й масштабне втор­гнення рашистів до України. У своїй пу­блікації «Японія переживає за україн­ських дітей: війна пройшла через Чор­нобиль» автор, наш лавреат, щиро спів­переживає постраждалим, а ще ви­словлює думку громадського діяча, який багато років переймається чорно­бильською тематикою, щодо прогнозів про наслідки перебування агресора на об’єктах атомної енергетики.

Школярам, освітянам не лише Житомирської, а й Київської та Пол­тавської областей надходять із То­кійської агломерації подарунки, а та­кож речі, потрібні саме в час війни: теплий одяг, термобілизна, щоб лег­ше пережити зиму, яку окупанти зро­били випробуванням для українців. Вітаміни й упаковки морських водо­ростей, корисні харчові добавки, со­лодощі щомісяця надсилають япон­ці дітям, щоб зміцнити їхнє здоров’я на тлі постійних стресів.

Команда, яку очолює пан Кова­ка, надає допомогу й працівникам українських ЗМІ та їхнім родинам. На розрахунковий рахунок Національ­ної спілки журналістів від Японсько­го фонду майбутніх поколінь (Japan Offspring Fund ) також надійшла ці­льова грошова допомога для Фонду пам’яті загиблих журналістів. А зго­дом до співпраці долучилися й інші друзі українців з далекої і близької нам Країни вранішнього сонця. Як кажуть, друг твого друга – мій друг.

Джунічі Ковака – редактор жур­налу, що спеціалізується на висвіт­ленні питань здорового способу життя, якості харчових продуктів, а ще – він знаний громадський акти­віст. Не випадкова і його співпраця зі спорідненими духом і поглядами на життя керівниками відомої в Япо­нії корпорації «CREEN COOP ». Очіль­ники цього об’єднання кооператорів щиро пройнялися проблемами укра­їнських журналістів і їхніх родин. Вони відгукнулися на прохання ме­дійників долучитися до підтримки працівників ЗМІ в далекій Україні. На розрахунковий рахунок НСЖУ кор­порація «CREEN COOP » переказала чималий благодійний внесок. З цих коштів відзначено переможців, лав­реатів та учасників творчого конкур­су «Інформаційна передова–2022», профінансовано випуск перших но­мерів більш як двох десятків газет на деокупованих територіях України, оперативно надається матеріальна допомога колегам, а також рідним тих медійників, які загинули під час виконання професійних обов’язків.

А Джунічі Ковака вже надихаєть­ся новими планами. «Сьогодні мені 73 роки. Скуштувавши святковий торт, піду на закупи для українських дітей», – ніби між іншим повідомив він на нашу електронну адресу. І до­дав світлину з офісу, де на почесно­му місці – український прапор.

За понад п’ять років співпраці ми не раз пересвідчувалися в тому, що цьому інтелігентному чоловікові в ра­дість робити людям добро. Отож і звістку про перемогу, яку здобув Джу­нічі Ковака в номінації «Медіа і добро­чинність» престижного Національного конкурсу «Благодійна Україна–2022», журналістська спільнота сприйняла як справедливу та своєчасну оцінку діяльності друзів України.

Влітку 2019 року в Будинку проф­спілок – у серці української столиці група японських колег під керівни­цтвом пана Коваки, що тоді відвідала Київ, внесла до заздалегідь затвер­дженої програми корективи – заради спілкування з керівництвом Проф­спілки працівників атомної енергети­ки та промисловості України. Часу гості мали небагато, але зустріч ви­йшла ділова, з цікавим обміном дум­ками, про що згодом написав япон­ський журнал «Safety of Our Food and Life ».

У червні цього року Ковака-сан відповів на привітання українських колег з його відзнакою в конкурсі: «Для мене це велика честь. Щойно закінчиться війна, я поїду до Києва. І отримаю сертифікат та статуетку». Ми, журналісти, які нині на інформа­ційному фронті, упевнені – так і буде. Україна переможе, а диплом і приз – бурштиновий «Янгол Добра» – з його власником щасливо діста­нуться до Японії після відвідання до­брочинцями нашої столиці.

ЛЮДМИЛА МЕХ, ЗАСЛУЖЕНИЙ ЖУРНАЛІСТ УКРАЇНИ

 

ПРОФСПІЛКА АВІАБУДІВНИКІВ ВИМАГАЄ ВИКЛЮЧИТИ РОСІЯН З МОП!

Зараз у Женеві проходить 111-а сесія МОП. І в ці ж дні російська федерація продовжує широкомас­штабну агресію в Україні. Цього разу рекордні делегації – по 30 представників рф та їх посіпак із Білорусі приїхали поширювати думки, що «не все так однозначно».

Ми переконані, що члени російської делегації не мають права брати участь у роботі міжнародних органів, а мають нести відповідальність за військові злочини проти України та українців. Ми вимагаємо виключити представників росіян з International Labour Organization (МОП) та United Nations (ООН)!

 

«МОРШИНКУРОРТ» ПОГАСИВ УСЮ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ЗАРПЛАТИ

Відбулась зустріч голови Об'єднання профспі­лок Львівщини Романа Дацька з новопризна­ченим директором ДП «Моршинкурорт» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Юрієм Янківим.

У ході зустрічі Юрій Янків поінформував про ліквідацію заборгованос­ті по зарплаті та сплаті за енергопостачання.

Також обговорено пла­ни подальших дій щодо упорядкування викорис­тання землі, погашення податкових зобов'язань, співпраці із ЗСУ та мож­ливість прийняття тимча­сово переміщених осіб з Херсонської області, які постраждали через під­рив Каховської ГЕС.

Нагадаємо, Наглядова Рада ПрАТ «Укрпрофоз­доровниця» підтримала призначення першого за­ступника голови Мор­шинської територіальної громади Юрія Янківа на посаду директора ДП «Моршинкурорт».

ОБ'ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

10.07.2023



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання