« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

Головний лікар санаторію «Карпати» подає приклад у спорті

Головний лікар санаторію «Карпати» подає приклад у спорті

ДП «Санаторій «Карпати» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» є одним з кращих санаторно-ку­рортних закладів Закарпаття. Щороку сюди приїжджають на лікування тисячі людей з різних куточків нашої країни та з-за кордону, які схвально відгукуються про організацію цієї роботи в оздоровниці. Очолює санаторій знаний фахівець Іван Кошеля. Крім того, Іван Іванович ак­тивно займається спортом, чим подає особистий приклад членам трудового колективу.

Н ещодавно головний лікар сана­торію «Карпати», виступаючи в змаганнях з більярда за програ­мою XVIII обласної спартакіади закладів і установ охорони здоров’я та лікувально-оздоровчих закла­дів Закарпаття, у сильній конкуренції се­ред 22 учасників зайняв третє призове міс­це і нагороджений бронзовою медаллю та Почесною грамотою її організаторів – об­ласної організації профспілки працівників охорони здоров’я та департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

Бронзовий почин Івана Кошелі на спар­такіаді підтримали й інші учасники ко­манди оздоровниці. Зокрема, представник санаторію Михайло Талабішко переміг у змаганнях з кульової стрільби, ставши зо­лотим медалістом, а команда з перетягу­вання каната зайняла третє місце і нагоро­джена бронзовими медалями.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ ОРГАНІЗАЦІЙНО- ГУМАНІТАРНОЇ РОБОТИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 


RoboDrive 2018: високі технології для школярів

Нещодавно у м. Києві на базі Національ­ного університету біоресурсів і приро­докористування України відбулася су­часна подія у світі високих технологій для школярів – Всеукраїнська відкрита олімпіада з робототехніки RoboDrive.

І ніціатори олімпіади – Костянтин Луньов, Олександр Шев­чук та керівництво НУБіП створили чудові умови для змагання та відкриття талантів юних геніїв робототехні­ки. А новий формат основної категорії, де завдання стає відомим учасникам лише в день олімпіади, зацікавив усіх – і початківців, і «просунутих».

Загалом участь у відкритій олімпіаді взяли 36 команд з різ­них навчальних закладів України та 13 команд з Білорусі. Гос­ті з близького зарубіжжя створили цікаві інженерні рішення та програми для роботів. Тому учням було дуже пізнавально поспілкуватися з однодумцями з іншої країни.

За словами координатора Костянтина Луньова, викладача робототехніки столичної гімназії, тренера міжнародних ко­манд та чемпіонів національних олімпіад, подібних змагань в нашій країні замало. Робототехніка – новий науково-техніч­ний напрям, дуже популярний серед дітей та молоді. Насам­перед, він виник на межі кількох наук: математики, фізики, інформатики, і є досить складним. Але створення і вивчення роботів і автоматизованих систем – дуже цікавий процес, який не лише знайомить дітей із сучасним світом роботів, а й зна­чно підвищує їх технічну грамотність та розширює світогляд.

«Світ змінюється, і ми змінюємося разом з ним, – жар­тує ініціатор олімпіади, – юним винахідникам потрібні су­часні майданчики для нових винаходів у світі складних технологій. Ми вдячні НУБіП за цьогорічну допомогу і спо­діваємося, що й інші вищі навчальні заклади України змо­жуть допомогти в реалізації наступних олімпіад».

Фішкою цієї олімпіади було й те, що вперше завдання основного змагання «Логістика» розроблено винятково укра­їнськими викладачами й тренерами і не було відоме наперед юним учасникам. Адже саме такий вид діяльності допомагає краще розкрити в дитині приховані таланти та можливості, які знадобляться їй не тільки в змаганнях з робототехніки, а й у повсякденному житті.

Хоч для першого разу завдання було не з простих, діти не здавалися. Всі йшли до кінця, постійно поліпшуючи сво­їх роботів. Як зазначили самі учасники наприкінці заходу, «все було круто і хочеться продовження».

Щиро дякуємо всім, хто організовував, допомагав, вбо­лівав за юні таланти. RoboDrive 2018 завершився! Чекаємо на RoboDrive 2019!

ІННА МІШИНА,

СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

08.07.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання