« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

Жіночі обличчя Рівненщини

Жіночі обличчя Рівненщини

Таку назву має урочиста асамблея, яка вже втретє проводиться у Рівному. Цьо­го року вона відбулася 24 травня на Зеленій естраді міського парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка і зібрала велику кількість глядачів, які прийшли вболівати за своїх конкурсанток, вручити їм квіти, привітати з перемогою у престижному конкурсі, що надзвичайно популярний серед жінок Рівненщини. Організатори свята – дві наймасовіші громадські організації – Федерація проф­спілок області та Спілка жінок Рівненщини, проводили всеобласний конкурс серед жінок – лідерів профспілкових організацій, жінок-трудівниць, успішних жінок у сфері бізнесу, яких об’єднав Клуб ділових жінок при Спілці.

Цього року учасницями кон­курсу стали також жінки-волонтери, медсестри та лікарі, які виконували свої професійні обов’язки у воєнних умовах у зоні АТО. І от фінал – урочисте нагородження пе­реможниць у різних номінаціях.

Оголошується хвилина мовчан­ня в пам’ять про полеглих у Дру­гій світовій війні та на сході нашої країни.

Лунають позивні свята. Напочат­ку – теплі слова вітання жінкам від голови ФПО Миколи Шершуна.

Голова Спілки жінок Рівненщи­ни, заступник голови ФПО Марія Рожко, яка є ідейним натхненником свята, наголосила, що обличчями Рівненщини стали найкращі жінки, які не тільки досягли вагомих успі­хів у професійній роботі, а й довели вірність своєму життєвому кредо – «Мені не байдуже!». Представляючи свій доробок, вони вразили тим, «Що може жінка!», наша проста украї­ночка – мати, дружина, сестра…

Одна за одною на сцену виходять фіналістки. Їх сорок – різних за ві­ком, професією, у всіх різний жит­тєвий шлях. Та об’єднують їх ак­тивна життєва позиція, захоплення громадською роботою у профспіл­ках, виняткові працездатність і лю­дяність. Вони – такі скромні і такі гарні – встигають усе: вчитися, пра­цювати, народжувати і виховувати дітей, бути коханими, а віднедавна ще й рятувати поранених, допома­гати тим, хто в АТО щоденно зупи­няє агресора. Голови галузевих об­ласних профоб’єднань – Петро Да­видюк, Іларіон Кучерявий, Микола Вознюк, Ігор Самков, Микола Палі­юк, вручаючи Стелли та пам’ятні подарунки, дякували жінкам не лише за перемогу в конкурсі, а й за неспокій, за любов і вірність, тер­піння та небайдужість…

Учасниць фіналу конкурсу, гля­дачів, гостей свята своїм мисте­цтвом танцю і співу порадували ар­тисти Комунального закладу «Рів­ненський міський палац культури «Текстильник» та лауреат всеукра­їнських і міжнародних фестивалів народне вокально-інструментальне тріо «Срібна терція» під керівни­цтвом заслуженого працівника культури, композитора та аранжу­вальника Бориса Забути.

Інформаційно-аналітичний центр ФПО

 

З турботою про патріотів України

Дитинство і юність Світлани Браїловської минули у прибузькому селі Шпиченці, що на Хмельниччині. Донька завдячує батькам звичкою вставати до зорі й трудитися не покладаючи рук. Ніколи не зраджу­вала ні маминій, ні батьковій пораді, завжди теплим і добрим сло­вом згадує своїх односельців, які, потрудившись на хлібному полі, з піснями та запальними танками святкували обжинки.

Валерій МАРЦЕНЮК

Хмельницька обл.

У житті Світлани Анато­ліївни було всього ба­гато: Шпиченецька восьмирічка, здобуття освіти у Чернівецькому механіко-технічному техніку­мі та Київському політехніч­ному інституті, робота на Дніпропетровській фабриці швейних виробів. Тут моло­дий фахівець із перших днів завоювала повагу та автори­тет серед колег. Її поважали за сумлінне виконання служ­бових обов’язків, щире сер­це, людяність. Та жінку тягну­ло до рідного села, де їй усе рідне й близьке: вулиця, ліс, берег, ставок…

Швидко, мов весняна повінь, промайнув час. Наче вчора було, а вже гай-гай двадцять два роки спливло, відколи прибужанка повернулася на малу батьківщину. Нині у рід­них Шпиченцях викладає фі­зику в місцевій дев’ятирічці. Адже закінчила Тернопіль­ський педагогічний універси­тет, аби здобути ще й фах учителя. У рідному селі пова­жають її не тільки колеги, учні, а й батьки, односельці. Ачлени профспілки от уже понад двадцять років поспіль виявляють їй високу довіру, обираючи своїм лідером.

«Завдання, які стоять перед освітою, важливі, – говорить Світлана Анатоліївна. – Нам необхідно підготувати шко­ляра до повноцінного життя, плідної праці, озброїти міц­ними знаннями, сформувати всебічно розвинену особис­тість, виховати високодухов­них, ідейних розбудовників нашої держави».

Адміністрація школи, яку очолює Світлана Дащук, профком роблять усе можливе, аби виховати школярів гідни­ми людьми, адже завтра вони вирішуватимуть склад­ні проблеми сім’ї, району, країни. Добре відгукуються й про педагогів школи Ольгу Бех, Галину Тарашевську, На­дію Лебедьову, Діану Костьє­ву, Тетяну Лущевську, Олесю Скотинянську учні, їхні бать­ки, односельці. У цей неспо­кійний час педагоги просять Господа, аби не було війни, щоб не гинули українські вої­ни, не проливалася кров не­винних людей. До слова, син Світлани Анатоліївни Сергій – випускник вищого профе­сійного училища № 25 м. Хмельницького, нині несе військову службу в зоні АТО.

 

Від оздоровниць Закарпаття – мікроавтобус для АТО

Далеко за межами Закарпаття відоме ДП «Санаторій «Синяк» ПрАТ«Укрпрофоздо­ровниця», який користується особливим по­питом у тих, хто потерпає від захворювань кістково-м’язової системи.

Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Працівники оздоровни­ці, яку очолює Мар’яна Швардак, спільно з профспілковим коміте­том (голова Любов Сисоєва) відгукнулися на пропозицію надати благодійну допомогу учасникам АТО щодо при­дбання мікроавтобуса для 4-го батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади, у якій свій військовий обов’язок викону­ють чимало закарпатців. З цією метою працівники зібра­ли понад 17 тис. грн.

До благодійної акції також до­лучилися працівники готельно-ресторанного комплексу «Інтурист» міста Мукачеве та оздоровчого табору «Білочка», що діє в Мукачівському районі, які входять до структу­ри ПП «Крок». Решта – власні кошти для придбання тран­спорту для АТО (його загальна вартість 80 тис. грн) доклав ке­рівник цього підприємства, депутат Мукачівської міської ради Василь Швардак.

Мікроавтобус «Фольксваген» уже доправлено у зону АТО і використовуватиметься для оперативного керівництва ді­ями 4-го батальону 128-ї гірсько-піхотної бригади ко­мандиром підполковником Олександром Зимою.

Ключі від «Фольксвагена» воді­єві батальйону Степану Русня­ку, мобілізованому із села Нове Давидково, що на Мука­чівщині, передали директор ПП «Крок» Василь Швардак і заступник головного лікаря ДП «Санаторій «Синяк» Валерій Тимченко. Освятив мікроавто­бус настоятель Мукачівського монастиря отців Василіян отець Веніамин Довганич.

 

На профспілковому п’єдесталі – майстри Кіровоградщини

Щороку ФПО вшановує кращих працівни­ків Кіровоградщини. За словами голови ФПО Максима Баланенка, понад 10 років тому Фе­дерація профспілок області започаткувала цей унікальний захід, і він став традиційним серед працівників різних професій.

Марія ІВАНОВА

Кіровоградська обл.

Максим Баланенко звернувся до героїв нинішнього дійства – високих професіо­налів: «У вас справді золоті руки і віддані професії серця, тому називаємо вас майстра­ми Кіровоградщини. Кожен із вас на своєму робочому місці відзначився особливим вне­ском у загальну справу, ваго­мими здобутками, власним «почерком», і ми ставимо вас на профспілковий п’єдестал слави. На жаль, останнім ча­сом людина праці обділена увагою суспільства, тож проф­спілки компенсують цю прога­лину і з року в рік вшановують працівників різних професій».

Хоч би як не змінювалося життя, яких би структурних і правових форм не набирало виробництво, високопродук­тивна праця ніколи не втра­тить цінності, а люди, які зна­ють свою справу і добросовіс­но її виконують, завжди зали­шатимуться в пошані. Ці сло­ва розкривають ідею свята. Саме завдяки високому рів­ню майстерності представни­ків різних професій, творчому підходу до справи досягають­ся високі виробничі показни­ки. Стимулювання розвитку трудового потенціалу, моти­вацію ефективної праці проф­спілки вважають одними з го­ловних завдань. Створити економічні й соціальні стиму­ли для продуктивної праці на підприємствах і в установах можна завдяки колективним договорам, роль яких в об­ласті щороку зростає. Тому не випадково разом із майстра­ми Кіровоградщини відзнача­ються переможці обласного конкурсу на кращий колдого­вір, заснованого ФПО. Відтак переможцями за підсумками роботи за 2014 рік визнано ПАТ«Червона зірка», ТОВ «Профі Стан», ДП «Олексан­дрівське лісове господар­ство», загальноосвітній на­вчальний заклад І-ІІІступенів № 10 Олександрійської місь­кої ради, Олександрійська міська централізована бібліо­течна система, державна установа «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

06.06.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання