« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Чиновник потрапив у халепу

Чиновник потрапив у халепу

 Не оминають Україну спортивну «сканда­ли, інтриги, розслідування». Останнім ча­сом ми звикли, що стосуються вони пере­важно підготовки до Євро – скільки, хто й де на будівництві об’єктів і підготовці інфра­структури нібито «нагрів руки». Однак цьо­го разу біда прийшла звідки не чекали – «за руку» начебто упіймали високопосадовця НОК України, який, за твердженням жур­налістів британської ВВС, погодився прода­ти їм квитки на Олімпіаду, яка невдовзі стартує у Лондоні… А за законами Великої Британії спекуляція квитками на Олімпіа­ду прирівнюється до карного злочину.

 За повідомленням BBC, генеральний секретар НОК Во­лодимир Геращен­ко начебто збирав­ся продати на чорному ринку квитки на Олімпіаду–2012. В одному з лон­донських готелів він ніби заявив журналісту, який представився перекупни­ком, що поширює квитки серед українських вболі­вальників, тренерів та офіційних осіб, проте по­тім у нього має залишити­ся ще близько ста квитків, які він і планує продати.

Сюжет британських медійників справив ефект бомби, що вибухнула. Сам Геращенко, зрозуміло, од­разу ж заявив, що не пла­нував продавати квитки у Великій Британії. Миттє­во відреагував на ситуа­цію президент НОК Укра­їни Сергій Бубка, який пе­рервав візит до Канади, де перебував на конференції Sport Accord, й ініціював проведення внутрішнього розслідування. А на час з’ясування усіх обставин справи Володимира Гера­щенка було відсторонено від виконання обов’язків.

Було повідомлено, що НОК України надіслав листи президенту МОК Жаку Рогге та голові Етичної комісії МОК Юс­суфі Ндіайє, у яких луна­ло запевнення, що буде проведено оперативне, не­упереджене й прозоре роз­слідування інциденту.

Насправді запитань поки що більше, ніж відпо­відей. У вітчизняному НОКу заявляють, що не мають надлишку квитків на Олімпійські змагання, а всі отримані квитки бу­дуть реалізовані винятко­во через офіційні канали. Відповідаючи на запитан­ня журналістів, президент НОК висловив здивування щодо обставин справи: «Заявками на отримання квитків займається спеці­альна робоча група, а оста­точний список затверджує виконком НОК. Квитки на олімпійські змагання є до­кументом суворої звітнос­ті, і їх розповсюдження поза затвердженим спис­ком неможливе. За своїми функціональними обов’язками генеральний секре­тар не має стосунку до роз­поділу квитків. До його по­вноважень належить акре­дитація спортсменів та офіційної делегації на ігри – і саме з цих питань Воло­димир Геращенко їздив до Лондона у квітні».

Тим не менш 25 травня відбулося засідання юри­дичної комісії НОК, яка розробила рекомендації виконкому НОК України щодо принципів створення комісії з розслідування си­туації та внесла кандида­тури до її складу. Того ж дня Сергій Бубка скликав позачергове засідання ви­конкому НОК, де було за­тверджено поіменний склад спеціальної комісії за участі представників трьох авторитетних юри­дичних інституцій. Після засідання виконкому гене­ральний секретар НОК склав свої повноваження. Разом із тим Володимир Геращенко запевнив у повній готовності до співпраці в розслідуванні справи.

 

 ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ГІДНОЇ ЛЮДИНИ

 На спортивній базі Дубенського медичного ко­леджу відбувся перший турнір з міні-футболу серед медичних працівників Рівненської об­ласті, який було присвячено пам’яті докто­ра медичних наук, академіка, заслуженого лі­каря України Віктора Поліщука.

 Віддати шану людині, яка так багато зробила для розвитку охорони здоров’я в області, у Дубно зі­бралося шість команд медпрацівників області. Парад учасників розпо­чався ходою прапоронос­ців – студентів Дубенсько­го медичного коледжу. Ду­бенчани – земляки Віктора Поліщука – хлібом-сіллю привітали учасників команд і представників організаторів змагань (управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Рівненська облпрофорганізація праців­ників охорони здоров’я України, обласна організа­ція ФСТ «Спартак», Дубен­ський медичний коледж) .

Після завершення урочис­того відкриття розпочався турнір. Право першого удару по м’ячу було нада­но рідному братові Вікто­ра Поліщука – директору ПАТ «Дубногаз», депутату облради Миколі Поліщуку.

Змагання пройшли в на­пруженій, цікавій бороть­бі. Найкраще до турніру підготувалася команда господарів змагань «Ме­дик» із Дубно, яка у фіналі перемогла команду Рів­ненської обласної клініч­ної лікарні з рахунком 4:0 і стала переможцем турні­ру. Третіми у підсумковій таблиці виявилися футбо­лісти Млинівської ЦРЛ.

За традицією після закін­чення змагань були ви­значені кращі гравці тур­ніру. Кращим бомбарди­ром став Віктор Буряк із команди Дубенського «Медика», який шість ра­зів засмучував голкіперів суперників. Кращим за­хисником визнано Воло­димира Ремчука з коман­ди Млинівської ЦРЛ, кра­щим воротарем виявився Василь Павлюк з обласної клінічної лікарні. А звання найкращого гравця турні­ру був удостоєний Олек­сандр Луцик із команди Рівненської ЦРЛ.

Переможці змагань отри­мали заслужені нагороди від організаторів і призи від спонсорів турніру.

 

 МЕДАЛЬНА РЕПЕТИЦІЯ У НІДЕРЛАНДАХ

 У голландському Ейндховені завершився чемпіо­нат Європи з синхронного плавання, який став останнім випробуванням для спортсменів пе­ред Олімпійськими іграми в Лондоні.

 Вітчизняні синхроніст­ки здобули на конти­нентальній першості чотири медалі, зумів­ши у кожному з видів програми піднятися на п’єдестал пошани. В активі українок – дві срібні й дві бронзові медалі. Трохи не дотягнули до чемпіонських оцінок наші спортсменки у ко­мандному виді змагань, по­ступившись лише пред­ставницям Іспанії, та в ком­бінації, де українок знову-таки випередили іспанки. У сольній програмі «бронзу» здобула Лоліта Ананасова, так само на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшов наш дует Дар’я Юшко / Ксе­нія Сидоренко.


 

 ФРАНЦУЗЬКЕ«СРІБЛО» ГІМНАСТІВ

 Французький Монпе­льє приймав чемпіо­нат Європи зі спор­тивної гімнастики се­ред чоловіків. З конти­нентальної першості наші гімнасти повер­таються з двома сріб­ними нагородами.

 Олег Верняєв посів друге місце у фінальних змаганнях на брусах, здобувши в сумі 15,666 очка. Нашому співвіт­чизникові не вистачило лише 0,1 бала, аби скласти конкуренцію за чемпіон­ський титул переможцеві у цій дисципліні німцю Марсе­лю Нгуену (15,766).

Зі «сріблом» також поверта­ється додому й Ігор Радіві­лов, який в опорному стрибку здобув 16,066 бала. Поперед нашого спортсме­на фінішував лише румун Флавіус Кочі (16,116).

 

 

 КОНТИНЕНТАЛЬНА «БРОНЗА» ЛУЧНИКІВ

 У столиці Нідер­ландів завершив­ся ХХ чемпіонат Європи зі стріль­би з лука, на яко­му в командній першості україн­ці здобули брон­зову нагороду.

 Наші спортсмени зуміли ви­бороти «бронзу» у команд­них змаганнях із класично­го лука. Віктор Рубан, Дми­тро Грачов і Маркіян Івашко на шляху до півфіналу здо­лали опір французьких і польських лучників, але за крок до вирішального етапу змагань їх зупинили госпо­дарі турніру, які перемогли українську команду з рахун­ком 219:214.

У боротьбі за третю схо­динку п’єдесталу пошани наші робінгуди в напруже­ній боротьбі перестріляли представників Великої Бри­танії – 204:200. А чемпіона­ми Європи стали голландці, які у фіналі виграли в іта­лійців – 215:212.

Михайло КОХАНЮК,  Рівненська обл.


Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

07.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання