« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Перші у Нідерландах

Перші у Нідерландах

 Минулої неділі в голландському Ейндховені фінішував чемпіонат Європи зі стрибків у воду. У Краї­ні тюльпанів вітчизняні стрибу­ни виявилися першими у медаль­ному заліку!

Українську команду представля­ли найсильніші спортсмени, адже для них це був останній міжнародний старт такого ви­сокого рівня перед іграми XXX Олімпіади в Лондоні. Як відомо, найкраще перевіряти готовність до головних стартів чотириріч­чя в обстановці, максимально наближеній до «бойової».

 Розпочалися зма­гання з командно­го турніру, який включав стрибки з триметрового трампліна у жінок і 10-метрової вишки у чолові­ків. Україну представля­ли Олена Федорова та Олександр Бондар. На­бравши в сумі 387,85 бала, наші спортсмени вияви­лися срібними призерами континентальної першо­сті. Попереду українців фінішував дует францу­зів, росіянам дісталася «бронза».

Однак «срібло» у ко­мандних змаганнях було лише «розминкою» перед золотим дублем в індиві­дуальній першості. Наго­роди найвищого ґатунку вибороли Ілля Кваша у стрибках з однометрового трампліна та Юлія Про­копчук на десятиметровій вишці. Ілля впевнено лі­дирував протягом усіх спроб і переміг, помітно випередивши у підсумко­вому протоколі найближ­чого переслідувача росія­нина Євгенія Кузнєцова. Третім став француз Ма­тьє Россе.

Натомість Юлія проде­монструвала відмінні бій­цівські якості: зберігаючи витримку в останніх спро­бах, вона холоднокровно скоротила відставання від суперниць. Як результат: із п’ятого рядка у суддів­ському протоколі вона піднялася на першу схо­динку п’єдесталу пошани з фінальним результатом – 321,55 бала. Поступив­шись майже 6 балами, другою фінішувала іта­лійка Ноемі Баткі (315,60), третю сходинку п’єдесталу пошани посіла нім­кеня Марія Кірьо.

Однак це була не остан­ня нагорода української спортсменки. Натхненна перемогою напередодні, до чемпіонського титулу в індивідуальній програмі Юлія додала ще й «срібло» у синхроні з Вікторією По­тєхіною у стрибках із деся­тиметрової вишки. Пере­могу тут святкували пред­ставниці Великобританії Тоня Гоуч / Сара Берроу, «бронза» дісталася німке­ням Норі Субшінскі / Кріс­тін Штойєр. Іще одну сріб­ну медаль до скарбнички національної збірної по­клав дует Олена Федоро­ва / Ганна Письменська у синхронних стрибках із триметрового трампліна.

Не відстав від колег по команді й Ілля Кваша, здо­бувши у синхронних стрибках із триметрового трампліна з Олексієм При­горовим бронзові медалі. «Бронзу» також виборов в Ейндховені дует Олек­сандр Бондар / Олександр Горшковозов у синхрон­них стрибках із десятиме­трової вишки. А в індиві­дуальному заліку підсу­мувала медальний доро­бок українців Олена Федо­рова, зійшовши на третю сходинку п’єдесталу поша­ни після змагань на триме­тровому трампліні.

Таким чином, з двома золотими, трьома срібни­ми й трьома бронзовими нагородами українська збірна не мала конкурен­тів у медальному заліку змагань. Другими, поміт­но відставши, були фран­цузи (2-0-1), третє місце по­ділили британці та шведи (по 2-0-0).

 

 

 ПЕРШИЙ КУБОК «ЧЕЛСІ»

 Ліга чемпіонів сезону 2011/2012 рр. Фінал.

«Баварія» – «Челсі» – 1:1 (по пенальті – 3:4)  (Мюллер, 82 – Дрогба, 88)

 В європейському футболі головний клубний матч року відбувся у субо­ту на мюнхенській «Арені». «Баварія» зробила усе можливе, аби ощас­ливити своїх уболівальників п’ятим Кубком європейських чемпіонів. Однак найпрестижніший клубний трофей Старого світу вперше по­прямував до музею лондонського «Челсі»…

Розмірковувати, чи є у фут­болі справедливість, можна безкінечно. Після мюнхен­ського матчу багато хто скаже – ні, немає. Слід від­дати належне мюнхенцям, які й справді ефектніше ви­глядали впродовж усієї фі­нальної гри, а можливо, й усього турніру.

Натомість «Челсі» діяв ефек­тивно. Як у суботу, так і до цього. Виконувач обов’язків головного тренера «синіх» Роберто ді Маттео будував гру своїх підопічних виходя­чи з того, що вони здатні про­тиставити конкретному су­перникові. Так, у плей-оф один за одним були здолані «Наполі», «Бенфіка» і «Барсе­лона». Причому проти остан­ньої на «Камп Ноу» англійці ще й грали у меншості! Але ні переповнені трибуни ката­лонського стадіону, ні магія найвправнішого гравця пла­нети Ліонеля Мессі, ні той факт, що вони грають, можли­во, проти найкращої команди в історії футболу, не зупинили гравців лондонського клубу на шляху до фіналу.

Навряд чи після цього мож­на було розраховувати, що до лігва «Баварії» англійці їдуть приреченими. Втрача­ти їм було нічого: фаворита­ми зустрічі більшість спеціа­лістів і вболівальників нази­вали баварський клуб. Ан­глійці закономірно й зосе­редилися на захисті власних воріт і майже не пропустили в основний час! Але коли Мюллер усе ж переграв Чеха, за першої же ліпшої на­годи, після першого подано­го у матчі англійцями куто­вого (!) Дрогба відновив шанси команд на перемогу. А після нереалізованого Роббеном пенальті у додат­ковий час стало зрозуміло, що радше за все доля тро­фею вирішуватиметься у се­рії післяматчевих пенальті...

Закономірно, що ключовий 11-метровий у фіналі реалі­зував Дідьє Дрогба. Цей удар став останнім для кра­щого форварда англійців у матчах за «Челсі» – днями він заявив, що залишає ко­манду. Певно, також свій останній шанс виграти голо­вний європейський трофей у синій формі реалізували Джон Террі, Френк Лемпард, Ешлі Коул, Флоран Малуда – виконавці, з якими впро­довж останніх років асоцію­вався лондонський клуб.

То чи мають під собою під­стави розмови про фут­больну справедливість?

 

 

 КОМАНДНЕ СРІБЛО У МОСКВІ

 Понад 250 спортсменів із 30 країн континенту виборювали нагороди на чемпіонаті Європи з самбо, який уже втре­тє в історії приймала російська столиця.

 У Москві вітчизняні самбіс­ти здобули два десятки на­город: 2 золоті, 4 срібні та 14 бронзових медалей. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшли Надія Герасименко й Тетяна Са­венко. У вирішальних поє­динках поступилися своїм суперникам Рустем Сейда­лієв, Аліна Пащук, Світлана Яремко та Олексій Заєць. Розділили бронзові наго­роди Сергій Глущенко, Ігор Залерновський, Тигран Ка­зарян, Іван Васильчук, Гри­горій Кузьменко, Олена Сайко, Світлана Готфрід, Дмитро Бабійчук, Олеся Савчук, Вікторія Денисен­ко, Сергій Чорний, Вадим Зеленюк, Олександр Коло­мієць, Кирило Воловик.

У підсумковому результаті наша збірна в загальноко­мандному заліку фінішува­ла другою у жіночому спор­тивному та у жіночому й чоловічому бойовому самбо.

 

 З ПОЛЬЩІ – ДО ЛОНДОНА

 На етапі Кубка світу з веслування на байдар­ках і каное, який прохо­див у поль­ській Познані, розігрували не тільки нагороди змагань, а й ліцензії на літню Олімпіаду.

 Чергову путівку для вітчиз­няних спортсменів до Лон­дона виборола Інна Клінова, яка посіла перше місце на дистанції 200 метрів. Також «золотим» виявився фініш для нашої чоловічої четвір­ки у складі Дмитра Янчука, Олександра Сівкова, Романа Повха та Едуарда Шеметила на дистанції 1000 метрів.

Юрій Чебан на дистанції 200 метрів і Дмитро Ярчук (5000 метрів) фінішували на «бронзових» сходинках п’єдесталу пошани.

 

 

 МІЛАНСЬКЕ ЗОЛОТО КОСТЕВИЧ

 Черговий етап Кубка сві­ту з кульової стрільби від­бувся в італійському Мі­лані. Українські снайпери відзначилися «золотом» і «бронзою» змагань.

Олімпійська чемпіонка Оле­на Костевич виявилася пе­реможницею етапу у стріль­бі з пневматичного пістоле­та на 10 метрів. У сумі наша спортсменка набрала 493,1 очка (392 – у кваліфікації і 101,1 – у фіналі). Другою у підсумку була чешка Лєнка Марускова (491,0) та Тін Чіа Чен із Тайваню (487,9).

У стрільбі з пневматичної гвинтівки з дистанції 10 ме­трів серед чоловіків україн­цеві Сергію Кулішу з резуль­татом 701,5 бала дісталася бронза (597 – у кваліфікації і 104,5 – у фіналі). Чемпіоном турніру став італієць Ніколо Кампріані (702,7), а «срібло» – у білоруса Віталія Бубнові­ча (701,7).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

29.05.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання