« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

З Блохіним – на Бразилію

З Блохіним – на Бразилію

 Очільник національної футбольної збірної Олег Блохін разом із своїм тренерським штабом ви­конуватиме завдання не лише вдало виступи­ти цього літа на домашньому Євро–2012, а й намагатиметься пробитися з головною ко­мандою країни на світовий чемпіонат, який за два роки прийматиме Бразилія.

 14 травня в сто­личному Бу­динку футбо­лу відбулася спільна прес-конференція президента ФФУ Григорія Суркіса та головного тренера націо­нальної збірної Олега Бло­хіна, присвячена підготов­ці команди до Євро–2012. Однак чи не найголовні­шим її моментом було під­писання нового контракту, за яким повноваження чинного наставника «синьо-жовтих» спливати­муть після закінчення чем­піонату світу 2014 року, що відбудеться в Бразилії.

Що ж до прийдешньо­го Євро, то, за словами го­ловного тренера збірної, зробити вибір футболіс­тів, які розпочнуть безпо­середню підготовку до фі­нальної частини змагань, було доволі просто, оскільки практично всі кандидати мали достат­ню ігрову практику.

«Основна проблема пов’язана з відбором воро­тарів, оскільки ніхто не міг перед­бачити, що за бортом турніру опиняться і Шов­ковський, і Дикань, і Риб­ка. А загалом, найсклад­ніше буде визначитися з остаточною заявкою і по­відомити про свій вибір тим трьом футболістам, які не братимуть участі в Євро–2012», − зазначив Олег Блохін.

Відповідаючи на запи­тання про завдання ко­манди на турнірі, голо­вний тренер лаконічно за­значив, що це вихід з гру­пи. Щоправда, при цьому додав, що зазвичай апе­тит приходить під час їди, тож у випадку досягнен­ня проміжної мети зупи­нятися на досягнутому команда не буде. Водно­час Олег Блохін попере­див, що на успіх годі й сподіватися, якщо коман­да не буде об’єднана одні­єю метою, коли не буде справжнього колективу як на полі, так і в роздя­гальні, коли всі як один футболісти не віритимуть в те, що вони здатні досяг­ти бажаної мети. Голо­вний тренер в категорич­ній формі зауважив, що коментувати конфлікт між «Динамо» та «Шахта­рем», який стався після матчу в Донецьку, не буде. Мовляв, це справа виключно цих клубів, а от у збірній він не допустить жодних чвар і суперечок усередині колективу.

Журналісти поцікави­лися у президента ФФУ розмірами преміальних команді, на що Григорій Суркіс відповів: «Відповід­них домовленостей з голо­вним тренером збірної вже досягнуто. Проте вважаю, що з погляду коректності варто спершу повідомити про це самим футболістам, а вже потім зробити над­банням громадськості».

Нагадаємо, 15 травня національна збірна Укра­їни відбуде до Туреччини, де проведе перший етап підготовки до Євро. Після чого поїде до Австрії і по­вернеться в Україну вже безпосередньо перед по­чатком континентальної першості. «Синьо-жовті» протягом збору проведуть три контрольні поєдинки проти команд Естонії, Ав­стрії та Туреччини.

 СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ НА ПІДГОТОВЧОМУ ЗБОРІ:

 Воротарі: Андрій П’ятов («Шах­тар»), Олександр Горяїнов («Ме­таліст»), Максим Коваль («Дина­мо»), Олександр Бандура («Мета­лург», Донецьк).

Захисники: Ярослав Ракицький, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук (усі − «Шахтар»), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва − «Динамо»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), Богдан Бутко («Іллічі­вець»), Євген Селін («Ворскла»).

Півзахисники: Олександр Алієв, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Ан­дрій Ярмоленко (всі − «Динамо»), Євген Коноплянка, Руслан Ро­тань (обидва − «Дніпро»), Сергій Назаренко («Таврія»), Тарас Сте­паненко («Шахтар»), Анатолій Тимощук («Баварія», Мюнхен, Ні­меччина).

Нападники: Артем Мілевський, Ан­дрій Шевченко (обидва − «Дина­мо»), Марко Девіч («Металіст»), Єв­ген Селезньов («Шахтар»), Андрій Воронін («Динамо» Москва, Росія).

Резервні гравці:

Богдан Шуст («Шахтар»), Артем Федецький («Карпати»), Олек­сандр Воловик («Металург», До­нецьк), Едмар («Металіст»), Мак­сим Калиниченко, Антон Шиндер (обидва − «Таврія»), Роман Безус («Ворскла»), Олександр Ковпак («Арсенал», Київ).

 

 

 ДОМАШНЄ «СРІБЛО» «ЛІФТЕРІВ»

8–12 травня 2012 року в Маріуполі проходив чемпіо­нат Європи з пау­ерліфтингу, на якому були пред­ставлені 23 коман­ди Старого Світу.

 Господарі змагань виступи­ли вдало і в загальнокомандному заліку поступилися лише збірній Росії. Загалом наші спортсмени здобули два «золота», три «срібла» та чотири «бронзи».

У найлегшій ваговій катего­рії (до 47 кг) дебютантка до­рослих змагань Тамара Стєнкова виборола «брон­зу», додавши до своєї кра­щої суми триборства 12,5 кг, тож її результат – 402,5 кг. Марія Чепіль у ва­говій категорії до 57 кг впев­нено посіла друге місце із сумою триборства 450 кг. Чемпіонка світу серед юніо­рок Антоніна Князева (до 72 кг) здобула золоту наго­роду. Вона також встанови­ла нові рекорди Європи се­ред юніорів: у присіданні підкорила вагу 235 кг, у жимі лежачи – 145 кг.

Серед чоловіків найуспіш­ніше виступив чемпіон сві­ту Олексій Рокочій. Він здо­був першість у присіданні (405 кг), тязі становій (362,5 кг), а відтак і в сумі триборства (1042,5 кг). У ва­говій категорії до 59 кг юні­ор Сергій Антонюк посів друге місце (640 кг). Як по­відомляє офіційний сайт Державної служби молоді та спорту України, дебю­тант міжнародних змагань Антон Караченцев (вагова категорія до 66 кг) здобув третє місце із сумою три­борства 697,5 кг. У ваговій категорії до 74 кг для тре­тього місця Анатолію Горя­чеку довелось підкорити вагу у 815 кг (за сумою три­борства). Володимир Бет­тяр у ваговій категорії до 93 кг отримав золоту ме­даль за жим лежачи, під­нявши 265 кг. У ваговій ка­тегорії до 105 кг наші спортсмени – чемпіон світу серед юніорів Дмитро Се­мененко та дебютант між­народних змагань Олексій Бичков – посіли відповідно третє (з сумою триборства 982,5 кг) та четверте (967,5 кг) місця.

А в найвищій ваговій кате­горії (понад 120 кг) чемпіон світу Володимир Свістунов посів друге місце із сумою триборства 1072,5 кг та приніс до скарбнички на­шої збірної ще одну срібну медаль.

 

 БЕЛЬГІЙСЬКА «БРОНЗА» КОНОНЕНКО

 У неділю в Бельгії за­вершився чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики, нагороди якого виборювали 175 спортсменів із 35 країн континенту.

До фінальних виступів у вправах на окремих снаря­дах пробилися дві україн­ки: Наталя Кононенко в кваліфікації продемонстру­вала шостий результат у вправах на брусах (14,466), а Марина Лівчікова (14,000) – у вільних вправах.

Однак зійти на п’єдестал пошани зуміла лише Ната­ля. У фіналі Кононенко із сумою 15,133 бала здобула «бронзу», тим самим попо­внивши свою колекцію на­город континентального ґатунку.

 

 БОРОТЬБА ЗА ДЕБЮТНІ ЛІЦЕНЗІЇ

 11–19 травня в китайському Кінхуангдао три­ватиме чемпіонат світу з боксу серед жінок, де водночас визначаться володарки ліцензій на ігри XXX Олімпіади в Лондоні.

 На світовій першості в Під­небесній Україну представ­ляють 10 спортсменок: На­талія Князь (48 кг), Тетяна Коб (51 кг), Іванна Крупенія (54 кг), Юлія Ципла­кова (57 кг), Олек­сандра Сидоренко (60 кг), Яна Сидор (64 кг), Марія Бадулі­на (69 кг), Лілія Дур­нєва (75 кг), Ірина Комар (81 кг), Кате­рина Шамбір (+81 кг).

Нагадаємо, що жіно­чий бокс дебютува­тиме на цьогорічних Олім­пійських іграх. Представни­ці прекрасної статі виступа­тимуть у трьох вагових ка­тегоріях – 51, 60 і 75 кг.

 

 МЕКСИКАНСЬКИЙ П’ЄДЕСТАЛ САПУНОВА

 Третій етап Кубка сві­ту з тріатлону в мекси­канському Хуатулько став першим призовим для вітчизняних спортс­менів у цьому році.

Данило Сапунов дістався до фінішу третім, лише 19 се­кунд програвши перемож­цю змагань бельгійцю Сімо­ну де Кайперу. Другим пе­ретнув фінішну стрічку но­возеландець Райан Сіссонс.

Досить непогано виступи­ла і лідер жіночої збірної України Юлія Єлістратова, яка залишила позаду бага­тьох своїх принципових су­перниць і була сьомою в підсумковому протоколі.

 Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

22.05.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання