« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Восьма вершина «гірників»

Восьма вершина «гірників»

 У неділю на реконструйованому «Олімпій­ському» у Києві відбувся фінал Кубка Украї­ни з футболу. На головній спортивній аре­ні Євро–2012 у боротьбі за другий за рангом національний трофей зійшлися дві доне­цькі команди. Як і зазвичай у поєдинках із земляками, «Шахтар» традиційно вва­жався фаворитом, однак, як засвідчив пере­біг подій на смарагдовому газоні, заздале­гідь віддавати перемогу іменитішим супер­никам «металурги» не збиралися.

Не справдилися прогнози й про те, що матч до­нецьких команд не викличе ін­тересу в столиці. Звісно, обидва фіналісти привез­ли із собою групи під­тримки, але й київський глядач, судячи з усього, добряче скучив за якіс­ним футболом. Тож і зі­бралися глядачі на фі­нальний двобій, фактично на дві третини заповнив­ши трибуни «Олімпій­ського».

Футболісти «Шахтаря» вийшли на матч у тради­ційній оранжево-чорній екіпіровці, «Металург» по­став перед глядачами в бі­лій формі. Попри фор­мальний статус господа­рів поля, «металурги» у першому таймі навіть ми­мохіть не збиралися осо­бливо допікати голкіперо­ві гірників Андрію П’ятову. Натомість підопічні Мірчі Луческу зусиллями Алекса Тейшейри, який обіграв половину захисни­ків суперника і воротаря Олександра Бандурка, у середині першої сорокап’ятихвилинки повели у рахунку. Стовідсоткову нагоду подвоїти перевагу своєї команди мав Луїс Адріано, але на шляху м’яча після його удару по­стала поперечина воріт.

Певно, притупивши ува­гу опонентів, у другій по­ловині матчу підопічні Во­лодимира П’ятенка показа­ли себе «у всій красі». Піс­ля штрафного, призначено­го за порушення Фернан­діньйо на Дімітрові, май­стер стандартів Микола Морозюк вкотре приймав привітання колег по ко­манді. І пішла гра «на зу­стрічних курсах». Не те, щоб «металурги» з шаблею наперевіс кинулися до во­ріт П’ятова, але від певної беззубості першого тайму й сліду не лишилося. Осо­бливо активно вдалися но­мінальні господарі поля до облоги воріт «гірників» піс­ля гола Кучера, який уже в додатковий час вдало зі­грав на добиванні після дальнього «пострілу» Ярослава Ракицького. Однак до реальних голевих момен­тів справа так і не дійшла.

Тож тепер за підсумка­ми сезону «гірники» мо­жуть зробити «дубль». На­гадаю, що в турнірній та­блиці чемпіонату вони ви­переджають динамівців на два очки, а 10 травня відбудеться завершальний тур першості. «Шахтар» приймає «Олександрію», а «Динамо» – «Таврію».

 Кубок України. Фінал

НСК «Олімпійський» (Київ), 47 314 глядачів

«Металург» (Донецьк) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:2 (д.ч.)

(Морозюк, 69 – Тейшейра, 23, Кучер, 104)

 

  ЧЕЛЯБІНСЬКІ НАГОРОДИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ҐАТУНКУ

 З 26 по 29 квітня в Челя­бінську (Росія) відбувся чемпіонат Європи із дзюдо. Ці змагання стали заключним ета­пом в олімпійському відборі на ігри XXX Олімпіади в Лондоні.

 Відтак на чемпіонаті Євро­пи збірна України плану­вала виступити найсиль­нішим складом. Однак тренерський штаб націо­нальної збірної, звісно, розраховував здобути все ж більше нагород.

Але довелося вдовольни­тися однією срібною та двома бронзовими меда­лями. «Срібло» й «бронзу» в індивідуальних змаган­нях здобули Володимир Сорока (73 кг) і Марина Прищепа (78 кг) відповід­но. Також на третю сходин­ку п’єдесталу пошани під­нялася чоловіча збірна України в командному заліку.

Певною компенсацією за недоотримані медалі на челябінських татамі вия­вилося рішення Європей­ського союзу дзюдо (EJU), який вручив свої спеці­альні нагороди кращим із кращих за підсумками 2011 року. EJU традиційно відзначає найсильніших спортсменів, тренерів, за­ходи, команди, а також кращі освітні та наукові програми у сфері дзюдо. Урочиста церемонія наго­родження відбулася після завершення індивідуаль­ного турніру чемпіонату Європи в Челябінську.

Серед володарів призів – українець Віталій Дуброва, якого визнано кращим чо­ловічим тренером Європи за підсумками 2011 року. Наставник чоловічої наці­ональної команди та його підопічні в минулому сезо­ні гідно представили нашу країну на змаганнях най­вищого рівня. Так, українці сенсаційно виграли ко­мандний турнір на конти­нентальній першості у ту­рецькому Стамбулі, обі­гравши у фіналі 17-кратних чемпіонів Європи – збірну Франції. Також на першості Старого Світу ви­хованець Віталія Дуброви Георгій Зантарая виборов титул чемпіона Європи, а на світовій першості в Па­рижі здобув третю нагоро­ду у своїй кар’єрі з чемпіо­натів світу – бронзову.

Україна отримала спеці­альний приз Європей­ського союзу дзюдо вдру­ге за свою історію, нага­дує офіційний сайт НОКу. Вперше українське дзюдо було відзначено EJU в 2005 році – нагорода в но­мінації «Кращий організа­тор» дісталася віце-президенту Федерації дзюдо України Олексан­дрові Нагібіну за молодіж­ну першість континенту.

 

 

 СОРОКА – КРАЩИЙ У КВІТНІ

 Рішенням експертної ко­місії Національного олімпійського комітету кращим спортсменом квітня визнано дзюдоїс­та Володимира Сороку.

 Володимир відзначився на чемпіонаті Європи із дзюдо, який наприкінці квітня про­ходив у Челябінську (Росія). Українець став володарем срібної та бронзової меда­лей. Особистого наставника призера континентальної першості Анатолія Калін­ського визнано найкращим тренером місяця.

 

 

 РОЗПОЧАЛИ СЕЗОН ІЗ ПЕРЕМОГИ

 У сербському Белграді завершився перший етап Кубка світу з академічного веслування, на яко­му вдало виступили українці.

Жіноча парна четвірка з академічного веслування розпочала сезон із перемо­ги. Катерина Тарасенко, Олена Буряк, Анастасія Ко­женкова та Яна Дементьєва виявилися переможниця­ми турніру, показавши час 6.20.37.

У фіналі українки зі старту захопили лідерство й упев­нено утримували його впродовж усього заїзду. На фініші німкені спробували дістати наших дівчат, але їх­ній запас міцності був до­статнім, щоб зберегти за собою перше місце.

 

 

ДОМАШНЄ СРІБЛО УКРАЇНЦІВ

 Наприкінці квіт­ня на мототреку «Гірник» у Черво­нограді на Львів­щині завершилися змагання команд­ного чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів (ві­ком до 21 року).

 Змагання проводилися під егідою Європейського мо­тоциклетного союзу та Фе­дерації мотоспорту України.

У складі збірної команди України змагалися Олек­сандр Локтаєв, Андрій Ко­брін, Володимир Тейгел («Шахтар», м. Червоно­град), Кирило Цуканов («СКА-Фаворит», м. Львів), Станіслав Мельничук («Кас­кад», м. Рівне).

Загальнокомандну перемо­гу за результатами 20 заїз­дів здобула збірна команда Росії, господарі змагань фі­нішували з другим резуль­татом, третє місце посіла збірна команда Швеції.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

13.05.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання