« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У боротьбі за «золото» буде «золотий матч»?

У боротьбі за «золото» буде «золотий матч»?

Боротьба у вітчизняній фут­больній Прем’єр-лізі вступає у завершальну стадію. Матчі чергового туру визначили як мінімум бронзового призера, провели ротацію на проти­лежному полюсі турнірної таблиці. Тож з кожним на­ступним поєдинком дедалі безкомпромісніше постава­тиме питання про майбут­нього чемпіона, а також не­вдах, які за підсумками сезону змушені будуть прощатися з елітним дивізіоном.

 У центральному матчі туру (й другого кола, без­перечно) зустрі­чалися «Динамо» і «Шахтар». На переповне­ній «Донбас Арені» кияни зобов’язані були як міні­мум відстояти нічию, аби зберегти відрив у три очки від переслідувачів у го­нитві за черговим чемпі­онським титулом. Водно­час господарям поля будь-якою ціною необхідна була перемога, аби зрівня­тися з конкурентами за здобутими очками.

«Будь-якою ціною»… На жаль, інколи сталі вислови набувають буквального зна­чення. І нехай у цьому ви­падку не йдеться безпосе­редньо про донеччан, які вийшли на матч над вмоти­вованими і турнірними за­вданнями, і підтримкою пе­реповнених трибун, і, ймо­вірно, певними матеріаль­ними заохоченнями за по­зитивний результат із боку власника клубу. Це нор­мально і природно. Інша річ, що на протилежній по­ловині поля на них чекали не менш вмотивовані кия­ни. Також турнірними за­вданнями, не менш вірогід­но – матеріальними стиму­лами, і, переконаний, так само – переповненими три­бунами. Позаяк грати на пе­реповненому глядачами стадіоні, нехай це і вболі­вальники суперника, – це також неабияка мотивація. І задоволення! Як для грав­ців, так і для уболівальни­ків, які зазвичай приходять на футбольний матч як на священнодійство. Однак при цьому роль жерця (арбі­тра) має бути зведена до мі­німуму. Не дарма кажуть, що найкращий арбітр у полі – той, якого не видно.

Даруйте, що передмова про матч «Шахтар» – «Ди­намо», затягнулася. Але її не можна уникнути, зважа­ючи на роль арбітра в цьо­му поєдинку. Юрій Вакс ві­діграв вирішальну роль у розвитку подій на полі, а відтак – і в підсумковому результаті матчу.

Немає підстав говорити про зловмисну упередже­ність судді щодо однієї з команд. Однак навряд чи від того уболівальникам «Динамо» легше. Що гово­рити вже про гравців і тре­нерів «біло-блакитних»! Хоч як не дискутуй, вида­лення Гармаша відверто внесло злам у перебіг подій на полі. Які були підстави в арбітра залишити киян у меншості, пред’явивши півзахисникові другу жов­ту картку? Думаю, що це предмет окремого дослі­дження відповідних струк­тур. Суддівський корпус України нині очолює авто­ритетний у минулому ар­бітр П’єрлуїджі Колліна, тож йому, як кажуть, і кар­ти в руки. Дізнаємося, яким буде його вердикт і що ска­жуть у контрольно-дисциплінарному комітеті ФФУ. А поки перше, що приходить у голову, – це пропозиція повернутися до колишньої практики запрошувати на принципові матчі інозем­них арбітрів. Тоді, безпере­чно, можна буде уникнути будь-яких підозр як у під­купі рефері матчу, так і в психологічному тискові на нього.

Тим часом визначився третій призер чемпіонату. Зігравши внічию у Дніпро­петровську, «Металіст» став недосяжним для «Дніпра» у турнірній таблиці. Це вже шостий поспіль «бронзо­вий» фініш харків’ян!

 Результати матчів 26-го туру

 6 квітня

Волинь 0:0 Ворскла

Арсенал 4:1 Оболонь

7 квітня

Шахтар 2:0 Динамо

Карпати 0:2 Металург Д

Чорноморець 2:3 Зоря

8 квітня

Іллічівець 0:2 Таврія

Кривбас 1:2 Олександрія

9 квітня

Дніпро 2:2 Металіст

 

 

 ЮВІЛЕЙНА СПАРТАКІАДА ОСВІТЯН

 На Закарпатті стартувала ювілейна Х об­ласна спартакіада працівників закладів та установ освіти. Організували змагання управ­ління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації (начальник депутат обласної ради Михайло Мотильчак), обком профспілки працівників освіти і науки (голова Василь Ба­лаж) за активної допомоги обласної ради ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук).

В Ужгородському спортив­ному комплексі «Юність» відбулися змагання з пер­ших трьох видів спартакіа­ди – шахів, шашок і на­стільного тенісу, в яких узяли участь 18 команд міст і районів області. Вони проходили в напру­женій спортивній бороть­бі, а за перебігом подій уважно стежили члени суддівської колегії на чолі із суддею національної ка­тегорії, майстром спорту Анатолієм Плєхановим.

У змаганнях із шашок най­сильнішими виявилися Га­лина Віхніна та Йосип Ганич з Ужгорода. У шахах пере­можцями стали Любов Га­лас (Міжгірський район) і Василь Данашевський (Му­качівський район). У зма­ганнях із настільного тенісу перемогли Інга Ерхова (Пе­речинський район) і Золтан Сіладі (Виноградівський ра­йон). Переможці спартакіа­ди отримали нагороди від організаторів цього свята спорту і здоров’я.

У Великому Березному, Міжгір’ї, Іршаві та Хусті від­булися зональні змагання з міні-футболу, чоловічого та жіночого волейболу, а їх переможці здобули право виступати у фінальних змаганнях галузевої спар­такіади з цих видів спорту, які відбудуться в Ужгороді.

Сергій Баранчиков, Закарпаття

Фото автора

 

 

 СЕМЕРЕНКИ НЕ ДІСТАЛИСЯ ДО ПОДІУМУ

 У московських «Лужни­ках» відбулася біатлон­на Гонка чемпіонів за участі практично всіх найсильніших біатло­ністів світу.

 Україну представляли сестри Віта і Валя Семеренки. Фор­мат змагань передбачав мас-старти у жінок і чоловіків (5 кіл по 1250 метрів), а вже за їх результатами спортсмени виборювали нагороди у змі­шаних естафетах.

У жіночій відбірковій гонці Віта Семеренко з одним промахом фінішувала п’ятою, відставши від пере­можниці француженки Марі Дорен Абер на 31 секунду. А Валя Семеренко (два про­махи) замкнула десятку, у підсумку програвши Абер понад 49 секунд. У чоловіків першим виявився слове­нець Яков Фак; за ним пере­тнули фінішну стрічку росія­нин Антон Шипулін і норве­жець Еміль Свендсен.

У вирішальній змішаній ес­тафеті тріумфували фінська біатлоністка Кайса Мака­ряйнен, шведський стріля­ючий лижник Бйорн Феррі, які лише на 0,5 секунди ви­передили словацько-російську пару Анастасія Кузьмі­на/Антон Шипулін. Третіми дісталися фінішу французи Марі Дорен Абер/Симон Фуркад.

Віта Семеренко у парі з нор­вежцем Тар’єй Бьйо фінішу­вали сьомими, Валя з росія­нином Іваном Черезовим стали дев’ятими.

 

 

 «СРІБЛО» ІВЧЕНКО МОСКОВСЬКОЇ ПРОБИ

 На юніорському чемпіонаті світу з фехтування, який приймала столиця Росії, за перемогу зма­галися понад дві тисячі учасників.

 В індивідуальному турнірі серед юніорок із фехтування на шпагах українка Анаста­сія Івченко виборола срібну нагороду. У фінальній дуелі суперницею нашої співвіт­чизниці виявилася госпо­дарка змагань Тетяна Гудко­ва, якій, певно, і рідні стіни допомогли – 15:10. Третє міс­це поділили естонка Катріна Лехіс і китаянка Лінь Шен.

А в індивідуальній першості шпажистів кращий з україн­ців Роман Свічкар посів 23-тє місце.

 

 

 ДІВЧАТА ПЕРЕМАГАЮТЬ В ОДЕСІ

 Жіноча збірна Україна з регбі-7 впевнено тріум­фувала на Міжнародно­му товариському турні­рі, який минулого тижня приймала Одеса.

 За нагороди боролися чоти­ри збірні – перший і другий склади збірної України, збірна Грузії та збірна Мол­дови. Під час групового ета­пу перша команда України не знала собі рівних: супер­ниці були переможені без жодних шансів на успіх (Україна-І – Грузія – 33:7, Україна-І – Молдова – 38:0, Україна-І – Україна-ІІ – 33-7). Грузинки перемогли другий склад господарів турніру (22-0) і молдаванок (24:12), останні, у свою чергу, про­грали ще й Україні-ІІ (12:24).

У матчі за третє місце друга збірна України розгромила Молдавію 31:0, а в боротьбі за перемогу на турнірі перша команда впевнено здолала опір гостей із Кавказу – 22:0.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

17.04.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання