« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Герої року отримали нагороди

Герої року отримали нагороди

 У столичному Міжнародному центрі культури і мистецтв Національ­ний олімпійський комітет України разом з Міністерством освіти і нау­ки, молоді та спорту та Державною службою молоді та спорту провели шосту Всеукраїнську урочисту церемонію «Герої спортивного року–2011».

 Минулий рік подарував уболівальни­кам чимало щасливих миттєвостей із чемпіона­тів світу та Європи, євро­пейських юнацьких олім­пійських фестивалів, ін­ших змагань найвищого ґатунку, на яких багатора­зово здіймався синьо-жовтий прапор. Тож свят­кове дійство зібрало в од­ній залі тих, чиїм досяг­ненням наша країна раді­ла і пишалась у 2011-му.

До останньої миті рі­шення Української акаде­мії спорту трималося в та­ємниці, і тим приємнішим та хвилюючим було ого­лошення власне перемож­ців. Окрім ексклюзивних статуеток, дипломів, кві­тів та подарунків від спон­сорів церемонії, найкращі спортсмен, спортсменка та тренер року отримали від НОКу, як інформує сайт організації, чималу фінансову винагороду.

До того ж, найкращий спортсмен та спортсменка, якими цього року визнали чемпіона світу з боксу Олександра Усика та чем­піонку світу і бронзову при­зерку чемпіонату Європи з сучасного п’ятиборства Вікторію Терещук, отрима­ли в подарунок автомобілі.

Привітати тріумфато­рів спортивного року заві­тали представники Адмі­ністрації Президента, Вер­ховної Ради та уряду, ви­датні олімпійці країни різ­них років, а зірки україн­ської естради подарували номінантам та гостям це­ремонії святкові виступи.

 

 ЛАУРЕАТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРЕМІЇ «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ–2011»

 НАЙКРАЩИЙ СПОРТСМЕН РОКУ – Олек­сандр УСИК (чемпіон світу з боксу, 91 кг)

НАЙКРАЩА СПОРТСМЕНКА РОКУ – Вікторія ТЕРЕЩУК (чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з сучасного п’ятиборства)

НАЙКРАЩИЙ ТРЕНЕР РОКУ – Дмитро СОСНОВСЬКИЙ (головний тренер збір­ної України з боксу)

НАЙКРАЩА КОМАНДА РОКУ (ЗБІРНА) – жіноча збірна України з легкої атлетики (Олеся Повх, Наталія Погребняк, Ма­рія Рємєнь, Христина Стуй, Єлизавета Бризгіна – бронзові призерки чемпіона­ту світу, чемпіонки командного чемпіо­нату Європи в естафетному бігу 4х100 м)

СЕНСАЦІЯ РОКУ – Євген ХИТРОВ (чемпі­он світу з боксу, 75 кг)

НАЙКРАЩИЙ СПОРТИВНИЙ ОРГАНІЗА­ТОР РОКУ – Ігор ЛИСОВ (президент Фе­дерації України зі стрибків у воду)

СИЛЬНІ ДУХОМ (паралімпійські види спорту) – Олександра КОНОНОВА (чоти­риразова чемпіонка світу, володарка двох срібних та бронзової медалей чемпіонатів світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, володарка нагороди Міжна­родного паралімпійського комітету (IPC) «Кращий дебют Паралімпійських ігор»)

РАЗОМ ІЗ ОЛІМПІЙЦЯМИ (неолімпійські види спорту) – Лариса СОЛОВЙОВА (чемпіонка світу з паверліфтингу, рекордсменка світу)

ОЛІМПІЙСЬКА НАДІЯ УКРАЇНИ – Дарина ЗЕВІНА (дворазова чемпіонка світу з плавання серед юніорів, 100 м та 200 м на спині)

СПОРТИВНА СЛАВА УКРАЇНИ – Віра КРЕПКІНА (олімпійська чемпіонка з лег­кої атлетики у стрибках у довжину), Юрій ПОЯРКОВ (дворазовий олімпійський чемпіон з волейболу)

СПЕЦІАЛЬНА НАГОРОДА «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ» – місто Южне Одеської області

 

  «ДОНБАС» НЕ ВІДДАЄ ЧЕМПІОНСТВО

 У неділю 25 березня донецький «Донбас-2» здобув четверту, вирі­шальну, перемогу в серії плей-оф вітчизняної Професійної хокейної ліги над столичним «Соколом», а відтак другий рік поспіль виборов звання найсильнішої команди країни.

 Після перемог донеччан у стартових матчах, які прохо­дили в столиці, уже мало хто й вірив у те, що інтрига в цій серії може відродитися. І справді, програвши в драма­тичній кінцівці перший матч, коли за 8 хвилин до закін­чення основного часу кияни ще вели в рахунку, але до­зволили все ж святкувати пе­ремогу опонентам, до друго­го етапу протистояння «Со­кіл» так і не оговтався. Лише за рахунку 4:0 гості зменши­ли оберти, дозволивши гос­подарям майданчика скоро­тити рахунок. Тож, у принци­пі, наступні дві гри в Доне­цьку могли бути останніми – фінал бо грається до чоти­рьох перемог.

Однак традиційно сталося не так, як гадалося. Чи то на­решті «соколята» зібралися, чи то зарано повірили у власну перемогу «донбасів­ці», але в третьому матчі серії кияни в другому періоді по­слали господарів у глибокий нокдаун, упродовж п’яти хвилин тричі вразивши во­рота чемпіонів. У заключно­му періоді гості суто фор­мально підвели риску під ін­тригою в матчі, «контрольним у голову» реалізу­вавши більшість. Мали сто­личні хокеїсти шанс повер­нутися додому і за нічийного рахунку в серії, але в четвер­тій грі, як і першій, знову ж таки не втримали перемогу. За останні 10 хвилин зустрічі підопічні Олександра Годи­нюка пропустили три голи, дозволивши донеччанам знову вирватися вперед у гонитві за почесний трофей.

Повернення команд до Киє­ва знову привнесло елемент несподіванки в розвиток по­дій. Тепер уже «соколята» не тільки відігралися в заключ­ному періоді, а й вирвали пе­ремогу, не дозволивши су­перникам тріумфувати на власному майданчику.

Однак це було лише тимча­совим відтермінуванням не­відворотного тріумфу донеч­чан. Повернувшись на влас­ний лід, «Донбас-2» зміцнив­ся кількома гравцями осно­вної команди, яка, нагадаю, нині продовжує боротьбу в плей-оф російської Вищої хо­кейної ліги. Як наслідок, зне­кровлений «Сокіл» господарі взяли хіба що не голіруч. Хоча якраз так і не вийшло – на диво, не знайшовши гід­них аргументів у спортивній боротьбі, кияни намагалися «розібратися» із суперника­ми поза межами правил. Проте з такими «аргумента­ми» не в хокей грають…

 

 

 КУБОК – У «БУДКИ»

 Минулого вікенду в м. Южному відбувся «Фінал чотирьох», в якому визначився володар Кубка Суперліги–2012. Боролися за почесний трофей місцевий «Хімік», БК «Одеса», запорізький «Ферро-ЗНТУ» та столичний «Будівельник».

 У першому півфіналі запо­ріжці були вправнішими за представників Південної Пальміри – 99:90. Причому американський захисник «козаків» Ренді Калпеппер встановив у цьому матчі особистий рекорд резуль­тативності, накидавши оде­ситам 41 очко. Наступними на паркет вийшли господа­рі майданчика та кияни. Попри несамовиту під­тримку трибун право продовжити боротьбу за почесний трофей здобу­ли гості – 75:60.

У фінальному матчі «буді­вельники» методично на­рощували перевагу в ра­хунку, і запоріжцям на­віть не допомогли 24 очки героя півфіналу Калпеппе­ра (Ренді після закінчення турніру, щоправда, визнали найціннішим гравцем). Зре­штою, фінальний свисток зафіксував переможний для киян рахунок – 82:70.

У матчі за третє місце гос­подарі поля просто розгро­мили своїх географічних сусідів – 98:52.

 

 

 ЧОРНОГОРСЬКІ МЕДАЛІ «МОЛОДІЖКИ»

 Вдало виступили українські юніори на зимово­му Кубку Європи з метань, який проходив у чор­ногорському місті Бар. Наші співвітчизники були представлені на змаганнях 16 спортсмена­ми в складі чотирьох збірних (молодіжні та до­рослі жіноча й чоловіча команди).

 Обидві молодіжні збірні ко­манди України виступили блискуче. Додому вони по­вертаються з сімома наго­родами та двома першими загальнокомандними міс­цями. Загалом українські легкоатлети вибороли одне «золото», по три «срі­бла» та «бронзи».

Володарем золотої нагоро­ди став Олександр Нечи­порчук у метанні спису (76,23 м). Срібні нагороди в Дмитра Савицького (ядро, 18,76 м), Андрія Мартинюка (молот, 71,37 м) та Ольги Го­лодної (ядро, 17,3 см). На бронзову сходинку п’єдесталу пошани зійшли Юлія Курило (диск, 52,03 м), Анна Скидан (молот, 66,35 м) та Катерина Дерун (спис, 55,67 м).

 

 

 РОЗПОЧАЛИ ЗІ «СРІБЛА» ТА «БРОНЗИ»

 На першому етапі Світової серії зма­гань зі стрибків у воду наші спортс­мени здобули одне «срібло» і дві «бронзи».

 Срібну медаль здобув дует Олександра Горшковозова/Олександра Бондаря в синхронних стрибках із де­сятиметрової вишки.

Бронзовими нагородами поповнили свій доробок призери пекінської Олімпі­ади в синхронних стрибках із триметрового трампліна Ілля Кваша/Олексій Приго­ров, а також дует наших дівчат Ганна Письменська/Олена Федорова.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

03.04.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання