« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Динамо» не збавляє обертів

«Динамо» не збавляє обертів

 На початку березня продовжили ходу турнірною дис­танцією клуби вітчизняної Прем’єр-ліги. Кожна коман­да виконує поставлені перед нею завдання – чільний дует традиційно веде боротьбу за чемпіонство, на протилеж­ному полюсі турнірної таблиці колективи вирішують проблему збереження прописки в елітному дивізіоні.

«Золото» наці­онального чемпіонату, а принагід­но й «пря­му» путівку в основний раунд Ліги чемпіонів ви­борюють, як уже склалося в останні роки, «Динамо» і «Шахтар». Усі намагання «Металіста» й «Дніпра» претендувати на статус «третьої сили» у внутріш­ній першості допоки зали­шаються марними. Мак­симум, на що можуть пре­тендувати харків’яни й дніпропетровці – «розбір­ки» за третю сходинку п’єдесталу пошани. Але, зважаючи на прірву, яка розділяє ці колективи у турнірній таблиці, зазі­хання «Дніпра» навіть на «бронзу» наразі вигляда­ють наче ненаукова фан­тастика.

Утім, дніпропетровці традиційно непоступливі у матчах із будь-яким су­перником, що й довели не­давно, зігравши внічию з донеччанами на «Донбас Арені». Втрата двох пунк­тів може гірникам дорого коштувати на фініші сезо­ну, тож шанувальники «помаранчево-чорних» сподівалися отримати зиск від затятого характеру дні­пропетровців, коли ті гра­тимуть із динамівцями. Зрештою, їх сподівання справдилися наполовину. Гарною новиною стало те, що «Дніпро» й справді дав бій лідеру чемпіонату на оновленому «Олімпійсько­му» у столиці. Поганою – що однаково програв.

Традиційно для поє­динків такого рангу не обійшлося без скандалу. Президент «Дніпра» Ігор Коломойський в одній із телепередач звинуватив арбітра зустрічі в негатив­ному для його команди ре­зультаті. Мовляв, кілька рішень були відверто не на користь його клубу і навіть порадив усім не­байдужим звернутися за коментарями до прези­дента «Динамо», озвучив­ши на всю країну номер його мобільного. Ігор Сур­кіс, у свою чергу, назвав неадекватною реакцію президента «Дніпра» й за­значив, що не бачить осо­бливих підстав нарікати на арбітраж.

Як би там не було, але результат, як кажуть, – на табло. Відставання донеч­чан від киян у турнірній таблиці й надалі вимірю­ється трьома пунктами. Зрештою, визначальною може стати особиста зу­стріч претендентів на чемпіонство, яка відбу­деться 7 квітня у Доне­цьку в рамках ігор 26-го туру. Нічия, а тим більше перемога киян, відкрива­ють підопічним Юрія Сьо­міна дорогу до омріяного чемпіонства, вікторія гір­ників залишить питання відкритим до останнього ігрового дня турніру, а можливо, і «Золотий матч» проводити дове­деться.

 РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 23-ГО ТУРУ

16 березня

«Зоря» – «Кривбас» – 2:0

17 березня

«Таврія» – «Арсенал» – 1:1

«Шахтар» – «Чорноморець» – 4:0

«Ворскла» – «Іллічівець» – 3:1

18 березня

«Оболонь» – «Волинь» – 1:0

«Динамо» – «Дніпро» – 2:0

«Олександрія» – «Металург» – 0:0

19 березня

«Металіст» – «Карпати» – 3:1

1. Дар’я Дмитрієва (Росія) – 115,675

2. Аліна Максименко (Україна) – 113,650

3. Ганна Різатдінова (Україна) – 110,950

 

 І ЗНОВУ ПЕРЕМОГА –У РОСІЯНОК

 У Києві минулого уїк-енду відбувся справжній огляд найчарівніших гра­цій планети – у київському Палаці спорту тривали змагання ХХІ Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Кубок Дерюгіної – Нафтогаз–2012», у якому за перемогу боролися представниці 40 країн світу.

 Цьогорічний турнір був присвячений 80-річчю го­ловного тренера збірної України з художньої гім­настики Альбіни Дерюгі­ної. На адресу ювілярки лунали теплі слова приві­тань від президента НОК України Сергія Бубки, міні­стра охорони здоров’я Ра­їси Богатирьової, голови КМДА Олександра Попо­ва, президента Міжнарод­ної федерації гімнастики Бруно Гранді та першого заступника голови Дер­жавної служби молоді та спорту України Сергія Глу­щенка. Іменинниці було присвячене і яскраве шоу у виконанні найкращих грацій України – Олени Ві­триченко, Ганни Безсоно­вої, Наталії Годунко...

А щодо переможниці і призерів змагань, то після двох днів турніру з поміт­ним відривом від супер­ниць перемогу у багато­борстві святкувала росіян­ка Дар’я Дмитрієва. Дру­гою фінішувала українка Аліна Максименко, яка хоча і непогано виступила, але під час виконання но­вої програми все ж таки припустилася помилок. «Бронзову» сходинку п’єдесталу пошани посіла її колега по команді Ганна Різатдінова.

В окремих видах програми українки також не залиши­лися без нагород. Макси­менко виборола «золото» у вправах із м’ячем, згодом поповнила скарбнич­ку медалей «сріблом» у вправах з обручем. Ганна Різатдінова до власної колекції нагород додала два «срібла» за виступи у вправах із м’ячем і вправах із булавами, а також «брон­зу» – за виступ з обручем.

У боротьбі молодої спор­тивної парості українки та­кож відзначилися медаль­ним урожаєм. У командно­му заліку юніорки Анастія Мульміна та Елеонора Ро­манова посіли друге місце. Срібну нагороду виборола сеньйорка Тетяна Загоро­дня. У загальному заліку в групових вправах Вікторія Леніш, Вікторія Мазур, Олена Дмитраш, Світлана Прокопова, Валерія Гудим та Євгенія Гомон посіли третє місце, у вправах з обру­чем та стрічкою – друге місце, до­повнивши свій комплект нагород іще однією брон­зовою нагородою у впра­вах із м’ячем.

Слід зазначити, що «Кубок Дерюгіної» пройшов не просто в ранзі Кубка світу, а й став генеральною ре­петицією до чемпіонату світу з художньої гімнас­тики, який також прийма­тиме Київ наступного року – з 13 по 23 вересня.

Результати «Кубка Дерюгіної – Нафтогаз–2012»:

1. Дар’я Дмитрієва (Росія) – 115,675

2. Аліна Максименко (Україна) – 113,650

3. Ганна Різатдінова (Україна) – 110,950

 

 НАГОРОДИ – У ГЕРОЇВ

 Минулого тижня свої наго­роди отримали найкраща спортсменка лютого – сріб­на призерка чемпіонату Єв­ропи з кульової стрільби Олена Костевич та її особис­тий наставник Ігор Череді­нов, якого було визнано най­кращим тренером місяця.

 В останній зимовий місяць в олімпійських дисциплінах саме досягнення Олени ви­явилося найвищим серед вітчизняних спортсменів, тож закономірно, що саме її було визнано найкращою.

Як уже інформували «ПВ» своїх читачів, українку від­значили й на міжнародному рівні. За підсумками голосу­вання тренерів, спортсме­нів і журналістів із різних країн Міжнародна федера­ція стрілкового спорту ви­знала Олену «найкращою спортсменкою» серед жінок у 2011 році. Нагадаємо, що минулорічний сезон наша співвітчизниця завершила на першій сходинці світово­го рейтингу в стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

 

 НОРВЕЗЬКА «БРОНЗА» АБРАМЕНКО

 У норвезькому Мірдален-Воссі відбувся заключний етап Кубка світу з фристайлу в дисци­пліні «акробатика», в якому нагоро­ди змагань виборювали 64 учасники з 16 країн світу.

 Україн­ська ко­манда за­вершила се­зон на високій ноті: із сумою у 102,7 бала Олек­сандр Абраменко здобув бронзову медаль турніру. Серед дівчат найкращою виявилася Надія Діденко, яка показала 8-й результат.

Оскільки норвезький етап став останнім офіційним стартом для фристайлістів у дисципліні «акробатика», то вже відомий остаточний розподіл місць у підсумко­вій класифікації. Приємно відзначити, що українка Ольга Волкова посіла третє місце із 480 очками. Очоли­ла рейтинг Сю Ментао з Ки­таю (660 очок), друге місце у ще однієї представниці Піднебесної – Чен Шуан (520 очок).

 

 МЕДАЛЬНИЙ ДУБЛЬ СЕМЕРЕНКО

 На етапі Кубка світу з біатлону, який приймав ро­сійський Ханти-Мансійськ, бронзова призерка світової першості Віта Семеренко здобула дві нагороди.

 У спринтерській гонці на 7,5 км українка блискуче відстрілялася, тож без жод­ного штрафу на вогневих рубежах і за пристойної швидкості на дистанції ви­борола «срібло» змагань. Прикметно, що на п’єдестал пошани зійшли всі призер­ки спринтерської гонки чемпіонату світу, який не­щодавно завершився в Ру­польдингу (Німеччина). Компанію українці на поді­умі склали німкеня Магда­лена Нойнер і білоруска Да­рія Домрачова, які посіли в цій гонці першу та третю сходинку відповідно.

А у гонці переслідування на 10 км Віта завоювала «бронзу».

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

27.03.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання