« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Рекорд і чемпіонство Добринської

Рекорд і чемпіонство Добринської

9–11 березня в Стамбулі проходив чемпіо­нат світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях. У світовому форумі найкра­щих легкоатлетів планети взяли участь понад півтори тисячі спортсменів зі 158 країн світу. Українська збірна виборола три медалі (золоту і дві срібні) і фінішува­ла шостою в загальнокомандному заліку.

«Золото» чем­піонату в п’ятиборстві, встано­вивши но­вий світовий рекорд для змагань у закритих примі­щеннях, у перший же день змагань виборола олім­пійська чемпіонка Пекіна в багатоборстві Наталія Добринська. Наша легко­атлетка набрала в сумі 5013 очок, перевершивши попередній рекорд світу (4991), який належав Ірині Бєловій і був встановле­ний 20 років тому! Її коле­га по команді Ганна Мель­ниченко в підсумковому протоколі була сьомою.

Перший вид програми п’ятиборства (біг на 60 м) Наталія закінчила тре­тьою (8,38 с), Ганна показа­ла наступний за нею ре­зультат (8,45 с). У секторі для стрибків у висоту наші дівчата зупинилися на по­значці 1,84 м. У секторі для штовхання ядра Добрин­ська продемонструвала свій найкращий результат у цьому сезоні (16,51 м), Мельниченко була лише сьомою, відправивши ядро на позначку 13,29 м. У сек­торі для стрибків у довжи­ну Наталія Добринська ви­явилася найкращою серед багатоборок, приземлив­шись у третій спробі на по­значці 6,57 м, після чого вийшла в лідери змагань! Ганна Мельниченко в цьо­му секторі була четвертою (6,27м), а в загальному за­ліку залишилася на шос­тій позиції. В останньому виді легкоатлетичного п’ятиборства (біг на 800 м) Наталія Добринська фіні­шувала третьою, але з но­вим особистим рекордом (2:11.15), тож у підсумку не пропустила поперед себе жодну із суперниць.

Срібні нагороди в Ту­реччині здобули Олексій Касьянов (семиборство) та Наталія Лупу (біг на 800 м). Олексій здобув «срібло» планетарної пер­шості, в напруженій бо­ротьбі поступившись аме­риканцю Ештону Ітону, який фінішував з новим рекордом світу для закри­тих приміщень (6645 очок). Результат нашого спортс­мена – 6071 очко. Зазначи­мо, що вже в другому виді програми наш співвітчиз­ник «відбив» п’ятку, не обійшлося без падіння і під час бігу з бар’єрами, де він травмував руку…

Останню медаль до скарбнички національної збірної поклала Наталія Лупу. Українка фінішувала другою з особистим рекор­дом 1:59.67 с, поступившись лише олімпійській чемпі­онці 2008 року кенійці Па­мелі Джелімо, яка показала на фініші найкращий ре­зультат сезону – 1:58.83 с.

 

КВИТОК НА «ЄВРО» – ЗА ЗАСЛУГИ

Сьогодні чи не увесь Сєвєродонецьк знає, що 19 червня майстер спорту Микола Курінний на одному з почесних місць донецького стадіону «Донбас Арена» спостерігатиме за перипетіями мат­чу чемпіонату Європи між футболіс­тами Англії та України. Квиток на Євро–2012 ветеран спорту отримав у нагороду разом із Почесною грамотою Федерації футболу України в зв’язку з 20-річчям ФФУ.

Так відзначені й колишні, й нинішні заслуги відомого футболіста, який став спор­тивним наставником коман­ди «Хімік» однойменного спортивного клубу акціонер­ного товариства «Сєвєродо­нецьке об’єднання Азот».

– Ми пишаємося тим, що в нас такий тренер, – гово­рить член Ради Федерації профспілок України, голова профкому «Азоту» та міської ради профспілок, депутат міськради Валерій Черниш.

На «Хімік», що називається, дивиться все місто – коман­да має понад 60-літню істо­рію. А скільки поколінь сє­вєродонеччан перебували на стадіоні «Хімік», захо­плювалися своїми кумира­ми, в тому числі півзахисни­ком Миколою Курінним!

Досвіду Микола набирався в Лисичанську, Стаханові, потім у миколаївському «Суднобудівнику». У складі останнього став одним з го­ловних героїв історичного матчу чвертьфіналу Кубка СРСР 1969 року, коли скромна команда другої групи класу «А» переграла в Лужниках (2:1) дворазо­вих чемпіонів і чотириразо­вих володарів Кубка СРСР московських торпедівців!

Не менш успішними були для Миколи Курінного виступи за сєвєродонецький «Хімік» на початку 1970-х, коли май­бутній тренер став чемпіо­ном України. І продовжив ви­ступати в команді майстрів класу «А» вже за київських армійців, з якими виборов титул чемпіона Збройних Сил СРСР. Множив свій до­свід Микола Іванович і в кри­ворізькому «Кривбасі», і в до­нецькому «Шахтарі»…

На тренерській роботі в різ­них командах він уже майже третину століття і половину цих років присвятив «Хімі­ку». Команда та її тренер орі­єнтуються насамперед на власних вихованців, моло­дих працівників «Азоту». Але рівень аматорської команди досить професійний, адже рідне підприємство, його ад­міністрація, профспілковий комітет підтримують футбол, допомагають його розвитку. Профспілковий спортклуб «Хімік» проводить і футболь­ні турніри між цеховими ко­мандами в залік спартакіади підприємства. У Сєвєродо­нецьку діє клуб ветеранів футболу та його вболіваль­ників, розвивається дитячо-юнацький футбол…

Так що тренера «Хіміка» з неординарною нагородою привітало дуже багато лю­дей. А сам він мріє привіта­ти українських футболістів з успіхами на Євро–2012.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ, Луганська обл.

 

11 НАГОРОД ЄВРОҐАТУНКУ

У столиці Сербії завершився чемпіонат Європи з боротьби, де понад 300 спортсменів із 40 країн Старого Світу розіграли 21 комплект нагород. Українські борці в підсумковому заліку закінчили змагання на другому загальнокомандному місці.

Наші борці ра­зом зуміли ви­бороти 11 ме­далей конти­нен­тальної першо­сті. Найбільше медалей на рахунку української жіночої збірної з вільної боротьби – чотири «золота» й три «срі­бла». На першу сходинку п’єдесталу пошани сходили Людмила Балушка (вагова категорія до 48 кг), Наталія Синишин (до 55 кг), Ганна Ва­силенко (до 59 кг), Юлія Остапчук (до 63кг). За крок до перемоги зупи­нилися Олексан­дра Когут (до 51 кг), Алла Черка­сова (до 67 кг) та Катерина Бурмістрова (до 72 кг). У чоловіків-«вільників» срібну медаль завоював Валерій Андрійцев (до 96 кг).

Також із медалями поверта­ються додому борці-класики, в активі яких три брон­зові нагороди. Їх володаря­ми стали: Жан Беленюк (84кг), Сергій Рутенко (96кг) та Євген Орлов (120 кг).

 

ЄДИНА МЕДАЛЬ – У  СЕМЕРЕНКО

У німецькому Рупольдінгу закінчився чемпіо­нат світу з біатлону, де нагороди виборювали 540 спортсменів із 60 країн. У загальному заліку збірна України фінішувала восьмою.

Єдину медаль вітчизняних стріляючих лижників отри­мала Віта Семеренко. Як ми вже повідомляли, вона від­значилася в спринті, проде­монструвавши високу швид­кість та влучну стрільбу.

А першою в загальному за­ліку стала команда Норве­гії, в активі якої чотири зо­лоті, одна срібна й одна бронзова медалі. Другими були французи, третіми – представники Німеччини.

 

ТУРЕЦЬКІ ПЕРЕМОГИ ШАБЛІСТОК

 Черговий етап Куб­ка світу з фехту­вання приймала турецька Анта­лія. Нагороди вибо­рювали майже 130 спортсменів із 35 країн світу.

 Наші дівчата в жіночій ша­блі знову продемонструва­ли високий клас. В індивіду­альних змаганнях кращою була Ольга Харлан. Причо­му в півфіналі українка бук­вально розгромила (15:6) дворазову олімпійську чем­піонку Маріель Загуніс зі США, в фіналі ж без проблем здобула перемогу над коре­янкою Жі Еон Кім і отримала «золото» турніру. До двад­цятки кращих потрапили ще дві наші шаблістки – Олена Вороніна й Олена Хомрова, які посіли відпо­відно 16-е та 17-е місця.

А в командних змаганнях наша четвірка змушена була задовольнитися «бронзою», поступившись у півфіналі з мінімальним рахунком американкам.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

20.03.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання