« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Магія чисел Володимира

Магія чисел Володимира

 Три тижні поспіль шанувальники спорту мужніх мали змогу спо­стерігати за боями у надважкому дивізіоні професійного боксу. Зда­валося б, від одного лише анонсу запропонованого дійства закохані у спорт джентльменів мали б ша­леніти в ейфорії. Та де там – у «комплексному» меню гурмани боксу отримали не надто вишука­ний перелік страв. Лишень ті­шить, що з-посеред «пекельних ку­харів» і надалі залишаються не­порушними позиції наших «ше­фів» – Віталія й Володимира Кличків.

Нагадаю, що у передостанній уїк-енд лютого Віта­лій укотре захи­щав чемпіон­ський пояс WBC. Йому ви­пало протистояти претен­дентові на титул британце­ві зімбабвійського похо­дження Дереку Чісорі. Я навмисно уникнув уточ­нення «в рингу», бо головні події навколо бою піддано­го Її Величності Королеви Єлизавети ІІ з українцем відбулися саме за каната­ми. Претендентові плювки, ляпас, мордобій на після­матчевій прес-конференції – ось що, на жаль, залиши­лося в пам’яті уболівальни­ків після того «бою». Віта­лій навіть із травмованою лівою рукою здобув безза­перечну підтримку суддів, а Чісору, навіть попри чис­ленні вибачення, уже дис­кваліфікували дві міжна­родні боксерські організа­ції (WBC та WBO).

В останню суботу люто­го Олександр Повєткін за­хищав титул «регулярно­го» чемпіона WBA. Саме росіянина часто називають імовірним спадкоємцем Кличків на чемпіонському троні. Забуваючи, щоправ­да, що він уже двічі мав можливість довести це на практиці, але жодного разу проти українців у ринг так і не вийшов.

Судячи з останнього бою Повєткіна проти бос­нійського німця Мартіна Хука, радше правий був його наставник Фредді Ат­лас, коли казав, що Олек­сандр не готовий до бою з Володимиром. 12 раундів природний суперважкова­говик Повєткін нічого не міг вдіяти проти Хука, який став чемпіоном світу WBO у першій важковаго­вій категорії. Понад те, ве­ликі сумніви викликає і пе­ремога росіянина (двоє суд­дів віддали йому перевагу, один поставив нічию). При­наймні реакція залу на суд­дівський вердикт була при­голомшливо негативною. Спеціалісти неофіційно по­яснили, що таку комбіна­цію міг «розіграти» промо­утер обох боксерів Вілфред Зауерланд. І справді, у ньо­го в підпорядкуванні зали­шилося два чемпіони – ко­жен у своїй ваговій катего­рії. Інакше пояс Повєткіна відійшов би Хуку, в якого потім були б мінімальні шанси його утримати…

Нарешті, минулого тиж­ня 60-й бій на профі-рингу проводив Володимир Клич­ко. Як і Повєткін, проти ко­лишнього «крузервейта» (важковаговика) Жана-Марка Мормека. Поєдинок завершився достроково, у четвертому раунді. До речі, це був ювілейний, 50-й но­каут у кар’єрі Володимира. Нічого особливого сказати про цей бій не можна. Адже Кличко-молодший відвер­то домінував у рингу. За чо­тири раунди спроби пре­тендента бодай завдати кілька ударів можна пере­лічити на пальцях.

Тож змушений повтори­ти думку, висловлену в од­ному з попередніх матеріа­лів: серед майстрів шкіря­них рукавичок допоки не ба­чимо нікого, хто б міг гідно протистояти українським братам. І наші спортсмени у тому не винні. От і змуше­ний Володимир бити Мор­мека, бо Повєткін, Хеленіус, Ф’юрі, яких називають май­бутнім суперважкого дивізі­ону, відмовилися виходити з ним у ринг. Невже таке без­радісне майбуття профі-боксу?

 

 ГУБЕРНАТОР ПРИНОСИТЬ ПЕРЕМОГУ

 Спартакіада державних службовців Закарпаття, до органі­зації якої завжди долучається обком профспілки працівників державних установ (голова Марія Петечук), традиційно про­ходить у два тури – узимку і влітку. Нещодавно близько 400 державних службовців із 23 команд, що представляли міста й райони області, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, вийшли на старт спартакіади в ужгородському спорткомплексі «Юність».

 Зі святом спорту присутніх привітав голова Закарпат­ської обласної держадміністрації Олександр Ледида, який після урочис­тої церемонії відкриття… сам вийшов на футбольний майданчик у складі збірної команди облдержадміні­страції. І не просто «відбу­вав номер», а саме завдяки його «дублю» (ще одним го­лом відзначився заступник голови облдержадміністра­ції Іван Качур) команда ОДА святкувала перемогу з ра­хунком 3:2 у поєдинку зі збірною керівників райдержадміністрацій і район­них рад області.

Утім, решта змагань спарта­кіади проходили у не менш напруженій боротьбі. Успіхи й невдачі команд фіксувала суддівська колегія на чолі із суддею національної кате­горії, майстром спорту Ана­толієм Плєхановим. У зма­ганнях із футзалу перемогли держслужбовці Воловець­кого району, які лише у серії післяматчевих пенальті здо­лали команду Тячівського району. Команда Іршавсько­го району не мала рівних у настільному тенісі. Найсиль­нішою у шахах виявилася команда Закарпатської об­лдержадміністрації, а у шашках перемогли держ­службовці Великоберезнян­ського району.

Переможці змагань у ко­мандному та індивідуаль­ному заліках отримали куб­ки, медалі й дипломи орга­нізаторів, які вручили за­ступник голови ОДА Іван Качур і народний депутат України Сергій Мошак.

Другий тур спартакіади від­будеться у червні в м. Хуст.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

Закарпаття

 

 

 КОСТЕВИЧ – КРАЩА У ЛЮТОМУ

Експертна комісія НОКу традиційно визначає найкращих спортсмена і тренера в Україні. Недав­но було підбито підсумки останнього зимового місяця.

 Почесне звання найкращо­го спортсмена лютого здо­була Олена Костевич, яка виборола срібну медаль на чемпіонаті Європи з кульо­вої стрільби у Фінляндії. За­значимо, що це вже друге подібне визнання для Олімпійської чемпіонки 2004 року.

А найкращим тренером мі­сяця визнано особистого наставника Костевич Ігоря Чередінова.

 

 

 179 ЛІЦЕНЗІЙ ДО ЛОНДОНА

 З 27 липня по 12 серпня 2012 року в Лондоні (Вели­ка Британія) проходитимуть ігри ХХХ Олімпі­ади. Станом на кінець лютого право на поїздку до британської столиці вже вибороли 179 спортс­менів збірних команд України у 18 видах спорту.

 Це кульова стрільба, пла­вання, легка атлетика, стрільба з лука, кінний спорт, стрибки у воду, су­часне п’ятиборство, веслу­вання на байдарках і каное, веслування академічне, вільна боротьба, спортивна й художня гімнастика, бокс, важка атлетика, стрибки на батуті, велосипедний спорт – шосе, вітрильний спорт, тхеквондо ВТФ.

У таких видах спорту, як фехтування, триатлон, ве­лоспорт, дзюдо, настільний теніс і бадмінтон право на участь у іграх визначиться у травні–червні ц. р. за рей­тингом міжнародних феде­рацій із цих видів спорту.

Загалом право на участь у ХХX Олімпійських іграх мо­жуть здобути 230 україн­ських атлетів. Нагадаємо, що під час змагань розігру­ватиметься 302 комплекти нагород у 32 видах спорту.

 

 «БРОНЗОВИЙ» ФІНІШ СЕМЕРЕНКО

 У німецькому Рупольдингу триває чемпіонат світу з біатлону, в якому беруть участь 540 спортсменів із 60 країн. Першу нагороду до скарб­нички нашої збірної поклала Віта Семеренко.

 Українка відзначилася у спринті, продемонстрував­ши високу швидкість та влучну стрільбу. Перемогу в цьому старті святкувала німкеня Магдалена Ной­нер, а другою фінішну стрічку перетнула білорус­ка Дарія Домрачова.

Прикметно, що всі троє ме­далісток не припустилися промахів на вогневих рубе­жах, тож вирішальну роль відіграла швидкість на дис­танції. У результаті Нойнер на 15 секунд випередила Домрачову, а Семеренко програла переможниці по­над півхвилини.

Нагадаємо, що минулого року на чемпіонаті світу в російському Ханти-Мансійську Віта Семеренко також здобула бронзову нагоро­ду, але відзначилася в ін­дивідуальній гонці.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

13.03.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання