« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Зірки розійшлися миром

Зірки розійшлися миром

Традиційний матч Зірок Суперліги–2012 між командами «Украї­на» та «Легіон», який на зламі зими і весни традиційно тішить серця вболівальників гри пома­ранчевим м’ячем, уперше в істо­рії зіркових уїкендів завершився бойовою нічиєю – 124:124. Але спо­чатку на відвідувачів найбільшої критої спортивної арени країни – столичного Палацу спорту че­кали яскраві й видовищні баскет­больні конкурси.

Програму матчу всіх Зірок Супер­ліги відкрив кон­курс найвправні­ших захисників, у якому взяли участь Павло Буренко («Будівельник»), Артем Буцький («Ферро–ЗНТУ»), Маркус Вокер («Го­верла»), Гарі Ервін («Київ»), Стенлі Прінгл («ДніпроАЗОТ») та Артем Сліпен­чук («Азовмаш»). Тради­ційно конкурс проходив у два етапи – відбірковий ра­унд і фінал. Кожен учасник мав якомога швидше про­йти дистанцію, здійснив­ши при цьому слаломне по­долання перешкод на дриблінгу, вдалу передачу без відскоку, кидок з лінії штрафного, вдалу переда­чу з відскоком, слаломне подолання перешкод на дриблінгу і кидок ізпід ко­шика! У фіналі цього ви­пробування вправнішим виявився плеймейкер «ДніпроАЗОТа» Стенлі Прінгл, якому на подолан­ня дистанції знадобилося 20,5 секунди.

Переможцем конкурсу слем-данків став Ренді Калпеппер із «Ферро–ЗНТУ», який виявився влучнішим за Вернона Гу­дріджа («Київ»), Брайана Девіса («Кривбасбаскет»), Віталія Коваленка («До­нецьк»), Володимира Ко­нєва («Кривбасбаскет»), Олександра Мішулу («Дні­про») та Ленса Харріса («Політехніка–Галичина»). У фінальному протистоян­ні з Верноном Гудріджем Калпеппер випередив опо­нента на 7 балів. Хоча, на жаль, летючому американ­цеві так і не вдалося вико­нати кидок через капот ав­томобіля, тож в останній спробі він обмежився фір­мовим «млином».

Конкурс триочкових кидків, в якому взяли участь Сергій Горбенко («ДніпроАЗОТ»), Річард Гвінн («Ферро–ЗНТУ»), Джек МакКлінтон («Буді­вельник»), Олексій Онуф­рієв («Миколаїв»), Руслан Отверченко («Київ»), Олек­сій Печеров («Азовмаш»), Максим Пустозвонов («До­нецьк») і Рейшон Террі («Хімік»), за традицією проходив у два етапи. Ко­жен учасник мав 1 хвили­ну на 25 кидків (по 5 кидків із 5 різних позицій). До фі­налу конкурсу вийшли Джек МакКлінтон і Рус­лан Отверченко. У вирі­шальному протистоянні снайпер із «Києва» з 16 ба­лами випередив американ­ського захисника з іншої столичної команди.

Що ж до власне матчу вітчизняних і зарубіжних баскетбольних зірок, то й тут глядачі не відривали захопленого погляду від майданчика до останніх секунд матчу. Хоча три чверті поєдинку виграва­ли легіонери, але ударна друга десятихвилинка, в якій українці зробили не­поганий переможний «за­пас» (47:26), до останнього моменту дозволяла при­сутнім сподіватися наре­шті на першу перемогу «аборигенів» над «варяга­ми». Однак навіть 47 очок, 10 передач та 7 підборів на­туралізованого українця Стівена Буртта, як інфор­мує сайт Суперліги, не до­зволили українцям свят­кувати вікторію. «Легіон» протягом заключної деся­тихвилинки скоротив від­ставання, а після влучного дальнього пострілу Річар­да Гвінна зрівняв рахунок зустрічі. Відтак було за­фіксовано рідкісну навіть для матчів зірок нічию.

А вітчизняні вболі­вальники, навіть якщо хтось і засмутився резуль­татом зустрічі, мали б уті­шитися тим, що найцінні­шим гравцем матчу став представник зірок Украї­ни Стівен Буртт. Причому гравець «Дніпра» став MVP матчу Зірок Супер­ліги вдруге поспіль.

 


НА ЗАХИСТІ ПРАВ СПІЛЧАН

Луганський територіаль­ний комітет Профспілки працівників вугільної про­мисловості України і пер­винні профорганізації ак­тивно реалізують права спілчан у сфері масової фі­зичної культури і спорту, всіляко пропагують здоро­вий спосіб життя серед трудящих.

Попри фінансові труднощі профспілка спільно з адміні­страцією ДП «Луганськвугіл­ля» організувала проведен­ня та участь представників трудових колективів в спор­тивних заходах підприємства, а також спортивних зма­ганнях, що проводяться га­лузевим міністерством, – V спартакіаді працівників вугільної промисловості України та «Шахтарочці–2011». Загалом у спортив­них заходах взяли участь близько 500 осіб.

Нинішнього року на рівні ЦК ППВП та галузевого міністер­ства планується провести понад 15 спортивних та культурно-масових заходів, серед яких варто відзначити VІ Всеукраїнську спартакіаду серед видобувних і прохід­ницьких бригад підприємств вугільної галузі України під девізом «Всією бригадою на стадіон» (квітень – травень); VІ спартакіаду працівників вугільної промисловості України (серпень – вере­сень); ІІІ шахтаріаду праців­ників вугільної промисло­вості України («Шахтарочка–2012»); Х розіграш перехід­ного Кубка працівників ву­гільної промисловості Украї­ни з футболу (травень – сер­пень); V розіграш перехідно­го Кубка працівників енерге­тики та вугільної промисло­вості України з футболу (ве­ресень – жовтень); ІІІ Всеукраїнські змагання «Бога­тирські ігри шахтарів» та ін.

Вируватимуть спортивні пристрасті й у ДП «Луганськвугілля». У січні тут уже від­бувся розіграш зимового Кубка з міні-футболу серед працівників ДП, надалі пла­нується провести ще кілька спортивних заходів, зокре­ма змагання з волейболу і V спартакіаду працівників ДП.

Загалом первинні профор­ганізації Луганського терко­му активно підтримують курс на залучення якомога більшої кількості спілчан до здорового способу життя, який пропагують галузеве міністерство і ЦК Укрвугле­профспілки.

 


ПЕРЕМОГА ПЛЮС РЕКОРД

На одному з найпре­стижніших міжнарод­них легкоатлетичних турнірів – шведському XL Galan Stockholm наша Ольга Саладуха святкувала перемогу в секторі для потрійного стрибка.

Подолавши позначку 14,62 м, чинна чемпіонка світу та Єв­ропи на 15 см перевершила результат екс-чемпіонки сві­ту з Куби Яргеріс Савіньє, яка в Стокгольмі мусила за­довольнитися другою схо­динкою п’єдесталу пошани.

А вже в ранзі переможниці змагань Ольга Саладуха ви­конала стрибок на 14,79 м! Це новий рекорд України для закритих приміщень, причо­му попереднє досягнення Інесси Кравець (14,67 м) про­трималося 17 років.

 

 

«ЗОЛОТО» І «СРІБЛО» БІЛОРУСЬКОГО ЕТАПУ

Черговий етап Кубка світу з фрістайлу (акробатика) в білорусь­ких Раубічах зібрав 49 спортсменів з 8 країн сві­ту, але краще за інших виступили українці. 

Наші співвітчизники «оку­пували» дві перші сходин­ки п’єдесталу пошани. Під­сумкові 117,92 бала не до­зволили нікому навіть на­близитися до результату Станіслава Крав­чука, а от воло­дар «срібла» Олександр Абраменко випередив бронзового призера швей­царця Томаса Ламберта менш ніж на 3 бали (102,87 проти 99,99).

 


«СРІБЛО» ЗБІРНОЇ, «БРОНЗА» ХАРЛАН

Наприкінці лютого в Лондоні відбувся етап світового Кубка з фех­тування на шаблях се­ред жінок, в якому взя­ли участь 149 учасниць із 30 країн світу.

У командній першості укра­їнська збірна в складі олім­пійських чемпіонок Ольги Харлан, Олени Хомрової, Ольги Жовнір і Галини Пун­дик у фінальному надна­пруженому двобої лише одним уколом поступилася команді Росії. Бронзовий комплект нагород приміря­ли спортсменки Італії.

А от в індивідуальній пер­шості наші дівчата до вирі­шального етапу змагань не дісталися. Найкраще висту­пила лідер команди Ольга Харлан, здобувши «бронзу». На етапі півфінальних боїв вона знову ж таки лише од­ним уколом(!) поступилася чемпіонці світу росіянці Со­фії Великій. Однак тій не су­дилося отримати другу най­вищу нагороду – в фіналі росіянка програла гречанці Васілікі Вугіоке (13:15).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

04.03.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання