« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Такий бокс нам не потрібен!

Такий бокс нам не потрібен!

Перемога Віталія Кличка над Дереком Чізорою (судді віддали перевагу українцеві – 118:110, 118:110 і 119:111) минулого уїк-енду в німецькому Мюнхені на­самперед привернула до себе ува­гу, на жаль, не спортивною складовою. Претендент на ти­тул українця встиг відзначи­тися зі знаком «–» перед двобо­єм, у рингу і навіть на після­матчевій прес-конференції.

Черговий захист чемпіонського поясу WBC для Віталія мав би, за усіма прогноза­ми, минути тихо й спокій­но. Адже на сьогодні у надважкому дивізіоні бра­там Кличкам скласти кон­куренцію реально ніхто не може.

«Иных уж нет, а те да­лече…», – писав колись класик російської літера­тури Олександр Пушкін. Покоління Тайсона, Холі­філда, Льюїса пішло з рингу, а серед нових май­стрів шкіряних рукавичок допоки не бачимо нікого, хто б міг гідно протистоя­ти українським братам. Насправді, це проблема і для надважкого дивізіону професійного боксу зага­лом, і для наших спортс­менів зокрема. Бо ж для того, аби хоч якось «діста­ти» Кличків, їхні потен­ційні суперники, які не здатні щось протиставити у професійному плані, вдаються до інших засо­бів, часто абсолютно не гідних цього виду спорту, виплеканого у Британії, яку досі більшість вважає країною джентльменів.

Однак уже давно бри­танський підданий і джентльмен – слова не од­ного синонімічного ряду. Як, на жаль, і бокс не зо­всім асоціюється зі спор­том сильних, але поряд­них і моральних атлетів. Минулого тижня – знову ж таки, на жаль, – в уболі­вальників з’явилася наго­да переконатися в тому, що обидва вищенаведені твердження – цілковита правда.

А найприкріше те, що відтепер хтось сприйма­тиме плювки в суперника, ляпаси, привселюдне з’ясування стосунків, яке переростає в мордобій із розмахуванням розбити­ми пляшками, як невід’ємну складову цього спорту. Переглянувши побіжно на різних сайтах відгуки про бій, можу впевнено за­явити, що більшість ко­ментаторів звернули ува­гу саме на поведінку бри­танця. Парадоксально, але значна частина вчин­ки зімбабвійського бри­танця… підтримує (!). Мовляв, хоч хтось знай­шовся, хто «розтормошив» надважкий дивізіон.

Даруйте, люди добрі! Але про що ми говоримо? Які порівняння з Майком Тайсоном?! До того, як «уславитися» відкушеним вухом Холіфілда, Тайсон у 21 рік став наймолод­шим в історії абсолютним чемпіоном світу! Можна лише жалкувати про загу­блену через дурниці кар’єру цього видатного боксера. А що Чізора? У свої 28 років програв три поєдинки поспіль… Об­плював одного чемпіона, дав ляпаса іншому, побив­ся у залі й пообіцяв убити екс-чемпіона… Що тут ко­ментувати? Це, даруйте, як радіти від того, що Гіт­лер у минулому столітті урізноманітнив політич­ний небосхил.

До речі, хибність своєї поведінки усвідомив уже й сам Чізора. У своїй заяві на порталі boxingscene.com британець визнав, що має щиро вибачитися за свої дії і до, і після бою. «Моїй поведінці немає прощення, а моїм діям не­має виправдань. Як про­фесійний боксер я маю по­водитися належним чи­ном завжди, особливо контролювати свою агре­сію. Я принизив багатьох людей у суботу ввечері, в тому числі й себе, через що щиро перепрошую», – йдеться у заяві Дерека.

Не знаю, чи справді Чі­зора розкаявся, чи на тлі розслідування, яке прово­дить британська федера­ція боксу, вирішив вибачи­тися. Добре, принаймні, що такі слова пролунали. А отже, бокс все ж має шанс залишитися спортом справжніх джентльменів.

 

НАСТРІЛЯЛИ НА МЕДАЛІ

У фінському містечку Верумякі завершився чемпіонат Європи зі стрільби з пневматичної зброї. У ньому взяли участь майже 600 спортсменів із 45 країн Старого світу.

Континентальна першість стала цього року першим офіційним міжнародним стартом у цій олімпійській дисципліні. Українські снайпери гарно розпоча­ли підготовку до головних змагань чотириріччя, які, нагадаємо, влітку прийма­тиме британська столиця, адже з Суомі вони повер­таються із гідним медаль­ним здобутком.

В індивідуальних змаган­нях золоті медалі здобули Галина Авраменко та Вла­дислав Прянішников. Сріб­ні нагороди поклали до скарбнички збірної Олена Костевич в індивідуально­му заліку, Галина Аврамен­ко, Людмила Василюк і Ві­кторія Рибовалова та Вла­дислав Прянішников, Єгор Чирва та Андрій Гільченко – у командних змаганнях. Галина Авраменко до того ж поповнила власну колекцію нагород «брон­зою» в індивідуальному за­ліку, а Людмила Василюк піднялася на третю схо­динку п’єдесталу пошани в індивідуальних змаганнях.

Паралельно з дорослими змагалися у вправності й стрільціюніори. З гордіс­тю можна констатувати, що українці не пасли задніх, здобувши 13 нагород. В індивідуальних змаган­нях дві найвищі нагороди на рахунку Катерини Гав­рюшенко, ще одне «золо­то» дісталося Олені Чехов­ській. «Сріблом» в індиві­дуальних змаганнях від­значилися Марія Крамар і Владлен Онопко, а «брон­зою» – Олена Чеховська, Дмитро Чаусов і Сергій Каспер. Решту медалей наші юніори здобули в групових змаганнях.

Принагідно зазначимо, що днями Міжнародна феде­рація стрільби ISSF визна­чила найкращих спортс­менів зі стрільби за під­сумками сезону 2011 року. Серед жінок титул «Най­кращий спортсмен 2011 року» присуджено нашій співвітчизниці, олімпій­ській чемпіонці Олені Кос­тевич, яка завершила ми­нулий рік на першій схо­динці світового рейтингу у стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 м.

Це перше таке високе ви­знання як для Олени, так і взагалі для наших стрілків, адже жоден вітчизняний стрілець раніше не був удостоєний цього титулу. Серед чоловіків лідером рейтингу визнано Джу Гюана з Китаю.

 

17 НАГОРОД КИЇВСЬКОГО ҐАТУНКУ

У столичному Палаці спорту відбувся традицій­ний, уже 18-й Міжнародний турнір з вільної та жіночої боротьби, присвячений видатним укра­їнським борцям і тренерам. Цього року в змаган­нях узяли участь 289 учасників із 19 країн світу.

Українські борці загалом здобули 17 нагород. На ра­хунку чоловіків – дев’ять медалей, із яких три «золо­ті». На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшли Євген Хавілов (до 60 кг), Ан­дрій Стаднік (66 кг) і Вале­рій Андрійцев (96 кг). Дру­гими у своїх категоріях фі­нішували Василь Федори­шин (60 кг) та Ален Засєєв (96 кг). «Бронзою» попо­внили скарбничку збірної України Микола Айвазян (55 кг), Андрій Квятков­ський (66 кг), Андрій Нагор­ний (66 кг) та Олександр Хоцянівський (120 кг).

Жінки здобули вісім наго­род: п’ять срібних і три бронзові. Програли у фіна­лах «золота медалістка» Олімпіади–2004 Ірина Мер­лені (48 кг), Юлія Благиня (51 кг), Наталія Синишин (55 кг), Юлія Малик (59 кг) та Юлія Остапчук (63 кг). «Бронзу» вибороли Людми­ла Балушка (48 кг), Олек­сандра Когут (51 кг), Оксана Ващук (72 кг).

 

«БРОНЗОВИЙ» РОЗГІН КАЛІТОВСЬКОЇ

У Лондоні завершився останній етап Кубка світу з велотреку. Змагання проходили на новому велодромі, який спеціально збудували до Ігор XXX Олімпіади в 2012 році.

Зазвичай такі змагання приймає Манчестер, але напередодні літньої Олім­піади було вирішено пере­нести турнір до Лондона, щоб спортсмени мали мож­ливість випробувати новий олімпійський трек.

У скретчі на 10 км (вид гру­пової гонки, в якій беруть участь до 24 гонщиків, пере­можцем стає велосипедист, який пер­шим перетнув фінішну лі­нію) на третю сходинку п’єдесталу пошани підняла­ся бронзова призерка Пе­кінської Олімпіади українка Леся Калітовська.

 

ВИЗНАЧЕНО СКЛАД НА ЧС

На чемпіонаті світу з біат­лону, який прийматиме ні­мецький Рупольдінг з 1 по 11 березня цього року, українську збірну представ­лятимуть сім чоловіків і стільки ж жінок.

У чоловіків до заявки по­трапили Сергій Седнєв, Ар­тем Прима, Сергій Семенов, Олександр Біланенко, Ро­ман Прима, Андрій Дери­земля та Олег Бережний. Жіночу частину команди представлятимуть Віта і Валя Семеренки, Наталія Бурдига, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Інна Супрун та Ірина Варвінець.

За інформацією ФБУ, нині ко­манда перебуває на трену­вальному зборі, в ході якого буде визначено, хто виру­шить на чемпіонат у статусі основного спортсмена, а хто залишиться запасним. Оста­точні рішення про те, хто і в яких дистанціях стартувати­ме, прийматиме тренерський штаб команди вже без­посередньо в Рупольдінгу.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

26.02.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання