« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Не дотисли італійців

Не дотисли італійців

З 9 по 11 лютого у Києві проходив Міжнародний хокейний турнір «Єврохокей–Челлендж», у якому взяли участь національні збірні команди України, Італії, Литви та Руму­нії. Поступившись іта­лійцям у серії післямат­чевих булітів, українці разом із перемогою у матчі віддали су­перникам і пере­могу на турнірі загалом.

До вирішального матчу головні претенденти на перемогу діста­лися без втрат. Українці взагалі «феєри­ли» два матчі поспіль. Під­опічні Анатолія Хоменка дещо скуто розпочали матч із румунами, але зго­дом потішили глядачів за­битими шайбами на будь-який смак. Глядачі шале­ніли на трибунах: адже збірна грає на очах рідної публіки, на жаль, не так часто (востаннє, якщо не помиляюсь, це було у квіт­ні минулого року).

Тож українці «відван­тажили» румунам сім шайб, зберігши власні во­рота у недоторканості. У наших відзначилися Де­нис Заблудовський, Дми­тро Андрющенко, Денис Ісаєнко, Дмитро Ісаєнко, Євген Пастух і двічі – Олександр Яковенко. При­кметно, що «синьо-жовті» забивали голи на будь-який смак, відзначалися як у більшості, так і в мен­шості. Зрештою, навіть підсумкова статистика за­свідчила беззаперечну пе­ревагу господарів майдан­чика, які на понад 40 (!) ра­зів частіше атакували во­рота опонента (57–16).

Неквапливо розпочали українці і другий матч на турнірі. Вправно реалізу­вавши більшість після кидка Олександра Торяни­ка, вдруге наші запалили червоне світло за ворота­ми прибалтів лише у се­редині другої двадцяти­хвилинки: знову в біль­шості відзначився Олек­сандр Побєдоносцев. Од­нак не встиг Павло Бори­сенко довести рахунок до розгромного, як литовець Корнейчук відквитав одну шайбу. Утім, голи Сергія Черненка і Сергія Бабинця в останній двадцятихви­линці не залишили сумні­вів, хто піде з майданчика переможцем.

До вирішального мат­чу, в якому українці з іта­лійцями мали визначити тріумфатора турніру, збір­ні підійшли з однаковою кількістю очок. Апеннін­ці так само двічі святку­вали перемогу: здолали литовців у стартовому по­єдинку 4:0 та наприкінці поєдинку вирвали пере­могу в румун 4:3. Тож, як кажуть, суперники влас­ними руками мали вибо­рювати собі «щастя».

Про те, що це був матч рівних суперників, свід­чить навіть «суха» статис­тика: співвідношення кид­ків 40–39 на користь італій­ців. Гості і в рахунку за­вжди були попереду, що­правда, наші їм не давали розвивати успіх, постійно відновлюючи рівновагу. Так, на гол Бернарда, який відзначився уже на другій хвилині матчу, відповів Касянчук, реалізувавши більшість. Щоправда, не встигли наші відсвяткува­ти закинуту шайбу, як Рок­ко знову вивів італійців уперед. Утім, на початку другої двадцятихвилинки Торяник відновив рівно­вагу. А влучний постріл Бенетті голом у меншості сквитав під завісу другого періоду той-таки Касян­чук. У середині заключної двадцятихвилинки знову вивів гостей уперед: наші відповіли невідпорним кидком Пастуха.

Обопільні атаки у додат­ковий час закінчилися без­результатно, тож вирішаль­ною стала серія булітів. І хоч як не підтримували на­ших практично вщерть за­повнені трибуни найбіль­шої критої спортивної аре­ни України, а доля виявила­ся прихильнішою до гостей, які разом із перемогою у матчі здобули перемогу й на турнірі. У матчі Румунії з Литвою перемогу святку­вали наші сусіди (4:3), які й випередили прибалтів у бо­ротьбі за третє місце.

Етап «Єврохокей–Челлендж»

Результати матчів збірної України

Україна – Румунія – 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)

Україна – Литва – 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Італія – Україна – 5:4 Б (2:1, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0)

 

ПІСЛЯ МОНАКО – КІПР

Кубок Девіса. Євроафриканська зона. Друга група

Україна – Монако – 5:0

Ілля Марченко – Бенжамен Баллере – 3:6, 6:3, 6:1, 6:1

Сергій Стаховський – Жан-Рене Ліснар – 6:1, 6:7, 7:6, 6:3

Стаховський/Молчанов – Оже/Куяр – 6:2, 7:6, 6:4

Денис Молчанов – Бенжамен Баллере – 6:3, 3:6, 6:4

Ілля Марченко – Томас Оже – 6:3, 6:2

Збірна України з тенісу здобула впевнену перемогу над представниками князівства Монако у другій світовій групі розіграшу Кубка Девіса, не віддавши суперникам жод­ного матчу.

Першу перемогу приніс Україні Ілля Марченко. Аби здолати Бенжамена Баллере, йому знадобило­ся майже три години. По­при розгромний рахунок останніх сетів, українцеві вікторія не далася легко: вдалося реалізувати лише п’ятий матчбол.

Можна було сподіватися на більш переконливу пе­ремогу першого номера збірної Сергія Стаховсько­го, але й він примусив убо­лівальників «синьо-жовтих» добряче по­нервувати. Добре, що Сергій вчасно, як ка­жуть, «зібрався» і завдя­ки досвіду й майстер­ності завершив поєди­нок на свою користь.

Передбачалося, що в субо­ту від України в парі грати­муть Сергій Бубка та Денис Молчанов. Однак Бубку за­мінили Стаховським. По­при те, що хлопці вперше грали разом, Стаховський і Молчанов за весь матч від­дали суперникам лише одну свою подачу. Зре­штою, наші хлопці повели у матчі 3:0 і таки здобули до­строково перемогу.

Відтак у недільних матчах новий капітан чоловічої збірної Михайло Філіма за результат не переживав. Молчанов, який вийшов на корт замість Стахов­ського, обіграв лідера мо­негасків Баллере у трьох партіях, а Марченко впев­нено здолав опір Оже у двох сетах.

У наступному раунді дру­гої євроафриканської зони українцям доведеться схрестити ракетки з тені­систами Кіпру, які минуло­го уїк-енду відсвяткували перемогу над мароккан­цями. Тож чекаємо на острів’ян 6–8 квітня разом з їхньою головною зіркою – Маркосом Багдатісом.

 

ГРЕКОВ ВИБОРОВ «СРІБЛО»

Минулого уїк-енду австрій­ський Оберварт приймав Кубок світу з дзюдо серед чоловіків. Загалом у зма­ганнях узяли участь 380 спортсменів із 68 країн світу.

Україну представляли 10 спортсменів у всіх вагових категоріях, окрім 60 та 81 кг.

Валентин Греков у ваговій категорії до 90 кг лише у фі­налі поступився представ­никові Сербії Дмітрію Гера­сименку, відтак став сріб­ним призером змагань. Принагідно Валентин здо­був важливі рейтингові очки, які дали йому змогу потрапити до топ-22 най­кращих дзюдоїстів світу, що мають право претендувати на отримання олімпійської ліцензії на Ігри XXX Олімпі­ади в Лондоні 2012 року.

Слід зазначити, що на олім­пійську перепустку у ваго­вій категорії до 90 кг від України претендують одра­зу троє спортсменів – Ва­дим Синявський, Валентин Греков і Роман Гонтюк. Але відомо, що від країни на го­ловних стартах чотириріч­чя може має бути представ­лений лише один дзюдоїст, тож вирішальна боротьба за олімпійські ліцензії – по­переду.

 

ЧОТИРИ МЕДАЛІ СТРИБУНІВ

Німецький Росток при­ймав перший етап серії Гран-прі зі стрибків у воду, де українська збірна, здо­бувши три срібні та одну бронзову медалі, посіла п’яте загальнокомандне місце.

Ілля Кваша двічі піднімався на другу сходинку п’єдесталу пошани: до ін­дивідуального «срібла» у стрибках із триметрового трампліна додав іще й сріб­ну медаль у синхронних стрибках у парі з Олексієм Пригоровим. Бронзові при­зери пекінської Олімпіади–2008 поступилися 11,61 бала німцям Стефану Феку – Патріку Хаусдінгу.

Ще одне «срібло» поклали до скарбнички збірної Олександр Бондар – Олек­сандр Горшковозов, посту­пившись у синхронних стрибках із 10-метрової ви­шки німецькому дуетові Па­трік Хаусдінг – Саша Кляйн.

Бронзові нагороди здобули Олена Федорова та Ганна Письменська, які відзначи­лися у синхронних стрибках із триметрового трампліна.

 

«БРОНЗОВИЙ» ЕТАП ЖОВНІР

У французькому Орлеані 132 спортсменки з 30 країн світу виборювали нагоро­ди етапу Кубка світу з фехтування на шаблях се­ред жінок.

Наша співвітчизниця Ольга Жовнір дійшла до півфіна­лу, де у наднапруженому поєдинку поступилася ро­сіянці Софії Великій (13:15). Відтак разом із кореянкою Чжи Ен Кім вона поділила третю сходинку п’єдесталу пошани. А «золото» зма­гань виграла олімпійська чемпіонка Маріель Загуніс із США.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

19.02.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання