« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Українці – кращі в Європі

Українці – кращі в  Європі

У словацькому Осрблі завер­шився чемпіонат Європи з бі­атлону. Здобувши вісім наго­род континентальної першо­сті, наші стріляючі лижни­ки вибороли першість у неофіційному командному за­ліку змагань.

У попередньому но­мері ми вже ін­формували про те, що в Осрблі наші біатлоністи стартували напрочуд вда­ло. Так, у чоловіків у спринтерській гонці від­значився Артем Прима, який здобув «срібло» зма­гань. У гонці пересліду­вання Сергій Семенов змі­нив на п’єдесталі пошани свого партнера по коман­ді – Сергій фінішував дру­гим, програвши, як і Ар­тем у спринті, росіянину Олексію Волкову.

Потім знову відзначив­ся Прима. Артем посів дру­ге місце в індивідуальних перегонах на 20 км, посту­пившись переможцеві нім­цю Даніелю Бему і випере­дивши його співвітчизни­ка Еріка Лессера.

Натомість жіноча час­тина нашої збірної була просто нестримною в сво­їй жазі до перемог. Укра­їнки не знали собі рівних як у спринті, так і гонці переслідування. Причо­му, «стріляли» дублем – на обох дистанціях пер­шою перетинала фінішну стрічку Олена Підгрушна, другою фінішувала Валя Семеренко.

Довели свою перевагу над суперницями наші ді­вчата і в естафеті. Через доволі низьку температу­ру організатори змагань ухвалили рішення поєдна­ти час старту чоловіків і жінок, хоча хлопці все ж розпочали гонку трохи ра­ніше. При цьому стрільби­ще розділили на дві поло­вини: на одній стріляли чо­ловіки, на іншій – жінки.

Чоловічий квартет, на жаль, на п’єдестал поша­ни пробитися не зміг. Олександр Колос, Артем Прима, Віталій Кільчиць­кий і Сергій Семенов фіні­шували п’ятими, пропус­тивши поперед себе ко­манди Німеччини, Норве­гії, Росії та Австрії. Одні­єю з причин помітного відставання наших біат­лоністів стала невпевнена стрільба – загалом україн­ці схибили 11 разів.

А от дівчата, попри та­кож неідеальне закриття мішеней (7 промахів), не надали жодних шансів су­перницям поставити під сумнів свою перевагу. Юрія Джима, Віта і Валя Семеренко, Олена Під­грушна на заключному етапі вітром промчали дистанцією. При однако­вій кількості промахів український квартет на фініші випередив срібних призерок естафети росія­нок на більш ніж 1 хвили­ну 18 секунд! Третіми з відставанням від пере­можниць у понад 3(!) хви­лини фінішували пред­ставниці Німеччини.

Таким чином, Олена Підгрушна стала триразо­вою чемпіонкою Європи, а національна збірна, з до­робком у три золоті та п’ять срібних нагород, у не­офіційному командному заліку випередила росіян, які за рівної кількості пе­ремог отримали лише одне «срібло» і три «бронзи».

Також нагадаю, що водночас із дорослими в Осрблі виборювала наго­роди континентальної першості і підростаюча бі­атлонна зміна. Дві медалі здобула Ірина Варвинець («срібло» в спринті та «зо­лото» в гонці пересліду­вання), «бронзою» попо­внилася скарбничка збір­ної після змішаної естафе­ти (кольори української команди захищали Анас­тасія Меркушіна, Ірина Варвинець, Іван Морав­ський та Олександр Дах­но). У заліку юніорів наша команда фінішувала тре­тьою, позаду збірних Нор­вегії та Росії.

 

СУМИ ЙДУТЬ НА РЕКОРД

У лютому Україна стане центром світового спортивного орієнту­вання на лижах. 20–26 лютого в Сумах проходитиме другий етап Кубка світу, чемпіонат Європи, чемпіонат світу серед юніорів, чемпіонат світу серед ветеранів і чемпіонат Європи серед юнаків із цієї доволі незвичної дисципліни.

Чемпіонати Європи та сві­ту зі спортивного орієнту­вання на лижах прово­дяться кожні два роки, чемпіонати світу серед юніорів, ветеранів та чем­піонати Європи серед юнаків – щорічно. Ще на­прикінці 2010-го, як інфор­мує сайт Державної служ­би молоді та спорту, від Міжнародної федерації спортивного орієнтування надійшла пропозиція про­вести зимові змагання 2012 року на території України. Сумщина, завдяки наявності професійного суддівського корпусу, ма­льовничій природній міс­цевості, а також підтримці місцевої влади, отримала право на проведення цих змагань світового рівня.

Визначальну роль у рішен­ні віддати це право саме Сумщині, думається, віді­грала багата історія спор­тивного орієнтування в цьому краї, яка бере свій початок від 1964 року. За часів СРСР сумська школа була представлена 13 май­страми спорту – перемож­цями та призерами чемпі­онатів Радянського Союзу. А місцева суддівська бри­гада, до складу якої входи­ли 3 судді всесоюзної та 7 – республіканської катего­рій, брала участь в органі­зації та проведенні чемпіо­натів СРСР та міжнародних змагань. Після здобуття Україною незалежності на Сумщині було підготовле­но 11 майстрів спорту зі спортивного орієнтування.

У міжнародних змаганнях, що відбудуться наприкінці лютого, за попередніми да­ними, братимуть участь орієнтувальники з 21 краї­ни світу. Загалом, разом з офіційними особами, очіку­ється близько 500 осіб, що становить найбільше пред­ставництво країн-учасниць та чисельність спортсменів за всю історію проведення змагань такого рангу. Укра­їну на цих змаганнях пред­ставлятимуть 34 спортсме­ни, об’єднані в три коман­ди. Захищатимуть честь країни в складі національ­них збірних і представники Сумщини.

 

КАРЮЧЕНКО ЗДОБУВ «ЗОЛОТО»

У першому цьогорічному етапі Кубка світу з фех­тування на шпагах серед чоловіків, який проходив у італійському Ліньяно, взяли участь 242 спортс­мени.

Переможцем змагань став українець Дмитро Карю­ченко, який упевнено до­лав опір суперників упро­довж турнірної дистанції. Зокрема, півфінальний і фі­нальний поєдинки з фран­цузами Янніком Борелем і Ульріхом Робером завер­шилися з однаковим роз­громним рахунком на ко­ристь українця – 15:8.

Ця перемога дозволила Дми­тру піднятися з 47-го на 20-те місце в світовому рейтингу, що значно підвищує його шанси здобути перепустку на Олімпійські ігри, які влітку прийматиме Лондон. Проте до кінця олімпійського відбо­ру шпажистів доведеться до­водити свою майстерність ще на трьох турнірах.

У командних змаганнях збірна України фінішувала п’ятою. Перемігши в 1/8 фі­налу другий номер світово­го рейтингу збірну Угорщи­ни (45:36), українці в чверть­фіналі поступилися Китаю (35:45), а в боротьбі за місця з 5-го по 8-ме здобули пере­моги над росіянами (45:36) і казахами (45:30).

 

ДВІ ПУТІВКИ ДО ЛОНДОНА

У Казані (Росія) відбувся європейський ліцензій­ний турнір із тхеквондо (ВТФ), де українці зумі­ли завоювати дві олімпійські ліцензії на Ігри XXX Олімпіади в Лондоні.

Щоб отримати омріяні пу­тівки на Олімпіаду, Марині Конєвій (+67 кг) та Григорію Гусарову (68 кг) треба було пробитися до призових трі­йок. Українці з поставле­ним завданням упоралися: Григорій здобув «бронзу», а Марія стала переможни­цею турніру.

 

ПРИЩЕПА ВИБОРОЛА «СРІБЛО»

В останні дні січня столиця Болгарії приймала Кубок світу, в якому взяли участь 193 спортс­менки з 43 країн світу. Збірну команду України представляли 10 дзюдоїсток.

Українки здобули в Софії одну нагороду – лідер жі­ночої збірної країни Мари­на Прищепа виборола сріб­ну медаль у ваговій катего­рії до 78 кг.

На перших етапах українка достроково закінчила по­єдинки проти господарки змагань Терези Джурової, росіянки Альони Проко­пенко та канадки Мариліз Левеск’ю. У півфіналі При­щепа здобула перемогу над Гуусьє Стеенхюйс із Ні­дерландів. На жаль, у вирі­шальній сутичці, на суб’єктивний погляд суд­дівської трійки, і то роз­дільним рішенням (2:1), сильнішою була бронзова призерка пекінської Олім­піади кореянка Джеон Геон-Мі. А основний та до­датковий час не виявив у цьому фіналі найсильнішу.

Срібна медаль софійського Кубка світу принесла Мари­ні 60 рейтингових очок і зміцнила її позиції у бороть­бі за олімпійську ліцензію до олімпійського Лондона.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

13.02.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання