« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Словацьке лідерство українців

Словацьке лідерство українців

27 січня у словацькому Осрблі роз­почався чемпіонат Європи з біат­лону. На час підготовки матеріалу українські стріляючі лижники за­галом вибороли вже вісім нагород, з яких три – найвищого ґатунку.

Континентальна пер­шість біатлоністів зазвичай не збирає всіх найсильніших спортсменів Євро­пи, однак від того вона не стає менш привабливою для глядачів, а нагороди чемпіонату – менш ваго­мими для переможців і призерів змагань.

Чемпіонат в Осрблі розпочався із спринтер­ських гонок. Першими на старт вийшли чоловіки. Українець Артем Прима, здолавши дистанцію з пристойною швидкістю й жодного разу не схибив­ши на вогневих рубежах, фінішував другим услід за росіянином Олексієм Волковим. Відтак, розпо­чав відлік українських медалей. А за крок від п’єдесталу пошани завер­шив гонку ще один наш співвітчизник Сергій Се­менов, який менше однієї секунди (!) програв брон­зовому призеру росіяни­нові Сергію Клячіну.

А от у жіночому сприн­ті українки не знали собі рівних! Відстрілявшись «на нуль», чемпіонкою Єв­ропи виявилася Олена Під­грушна, майже на півхви­лини випередивши свою подругу по команді Валю Семеренко. Валентина за­лишила позаду бронзову призерку Вероніку Новаковську-Земляк із Польщі, хоч та схибила на стріль­бищі лише одного разу, на відміну від українки, яка не змогла «закрити» дві мі­шені. Однак висока швид­кість на дистанції дала змогу нашій співвітчизни­ці у боротьбі за срібло ви­передити польку майже на шість секунд.

У чоловічих гонках пе­реслідування Семенов і Прима помінялися місця­ми. Тепер Сергій фінішу­вав другим, програвши понад 16 секунд Волкову. Натомість Артем пере­тнув фінішну стрічку лише четвертим. Тим ча­сом дівчата повторили пе­реможний дубль першого дня змагань! Олена Під­грушна вміло розподіли­ла сили на всю дистанцію, тож навіть два промахи на останньому вогневому рубежі не поставили під сумнів її перемогу. Валі ж, яка тричі схибила під час стрільби, довелося ви­борювати своє друге «срі­бло» у напруженій фініш­ній дуелі з росіянками. Зрештою, вона на мізерні півсекунди, але випереди­ла Анастасію Загоруйко, якій довелося задовольни­тися третьою сходинкою п’єдесталу пошани.

Паралельно із доросли­ми в Осрблі виборює наго­роди континентальної пер­шості і підростаюча біат­лонна зміна. Дві нагороди здобула наша Ірина Варви­нець. У спринті вона фіні­шувала другою, поступив­шись болгарській юніорці Нії Димитровій. Натомість у гонці переслідування спортсменка не залишила суперницям жодних шан­сів, майже на 40 секунд ви­передивши Елізу Гаспа­рин зі Швейцарії, яка фіні­шувала другою.

Тож після закінчення трьох днів змагань укра­їнська збірна з трьома зо­лотими і п’ятьма срібни­ми медалями в доробку в неофіційній командній першості упевнено утри­мувала лідерство.

 

РИБКА ПОЗА ГРОЮ

Рішенням УЄФА голкіпер донецького «Шахтаря» та національної збірної України Олександр Рибка дискваліфі­кований на два роки за вживання допінгу. У клубі вважа­ють рішення Союзу європейських футбольних асоціацій надто жорстким та оскаржуватимуть його.

Суворий вирок, ідеться у заяві «Шахтаря», не цілком відповідає масштабам провини футболіста, у зв’язку з чим гірники пода­ватимуть апеляцію до від­повідних структур УЄФА.

Нагадаємо, що воротар донеччан Олександр Риб­ка «погорів» на допінгу – футболіст начебто при­ймав препарат для схуд­нення, який містив речо­вини, що їх заборонено до вживання спортсменам.

Одразу ж після появи у січні першої інформації про позитивний результат допінгпроби, взятої у Рибки, у «Шахтарі» так прокоментували ситуа­цію: «Голкіпер прийняв звичайний сечогінний за­сіб, але не погодив це з лі­карями. Він сприяє змен­шенню ваги, не спричи­няє жодного стимулюючо­го допінгефекту, але вхо­дить до переліку засобів категорії А, які заборонені до вживання УЄФА».

Ситуація, що й казати, до­волі дивна. Доросла люди­на, голкіпер основного складу чемпіона України, претендент на пост № 1 у воротах національної збірної – й таке утнути! Та діти у спортшколах зна­ють, що не можна прийма­ти навіть ліки від застуди без консультації з лікарем, оскільки до їх складу може входити забороне­ний препарат. І ніхто не зважатиме на те, що це був лише компонент лі­карського засобу, оскіль­ки сам по собі цей препа­рат може вживатися або як допінг, або щоб вивести заборонені речовини з організму. А перелік забо­ронених препаратів до­стеменно мають знати лі­карі – тому й необхідні для спортсменів консультації з фахівцями медицини на­віть після першого «чиху».

Тож дії Рибки генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін не дарма назвав безвідпові­дальними. Проте рішення УЄФА щодо Рибки вважає некоректним. Донеччани подаватимуть апеляцію і проситимуть анулювати дискваліфікацію воротаря. Сергій Палкін пояснив: «Рі­шення УЄФА ми вважаємо некоректним тому, що пре­парат він прийняв після гри. Якщо логічно мислити, то зрозуміло, що під час гри він не діяв. Саме на цьому ми акцентуватиме­мо у своїй апеляції».

Після подачі апеляції можливі три варіанти роз­витку подій. У найкращо­му разі вдасться анулюва­ти дискваліфікацію, на що навряд чи слід розрахову­вати. Швидше за все, мож­на буде скоротити її тер­мін, або взагалі все зали­шиться без змін. Тоді Риб­ка два роки буде відпочи­вати від футболу.

 

ЧЕРГОВИЙ П’ЄДЕСТАЛ ВОЛКОВОЇ

На етапі Кубка світу, який приймав канадський Калгарі, Ольга Волкова виборола бронзову нагороду.

Країна кленового листка для лижної акробатки Оль­ги Волкової виявилася щас­ливою. Як ми вже повідомляли, на етапі у МонГабріелі українка вперше у своїй кар’єрі зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу поша­ни. А в Калгарі колекція ме­далей нашої співвітчизниці поповнилася бронзовою нагородою – із результатом 85,05 бала Ольга поступи­лася лише китаянкам Мен­тао Сю (98,52) і Шуан Чен (92,35).

До десятки найкращих на етапі в Калгарі пробилися також іще дві представни­ці нашої збірної – Ольга Полюк стала восьмою (77,49), а Надія Діденко за­мкнула чільну десятку (70,56).

 

СТИПЕНДІЇ ДЛЯ МЕДАЛІСТІВ

25 січня ц. р. відбулася урочиста зустріч юних олімпійців України в аеропорту «Бориспіль». Вони захищали честь нашої країни на І зимо­вих Юнацьких Олімпійських іграх, що проходи­ли в австрійському місті Інсбрук.

Як уже інформували «ПВ» своїх читачів, наші молоді спортсмени здобули на цих престижних змаганнях три срібні медалі. На п’єдестал пошани піднялися танцю­вальний дует фігуристів – Олександра Назарова та Максим Нікітін, а також Ярослав Паніот і Марія Долгополова у змаганнях змішаних командкраїн із фігурного катання та шорт-треку.

Свідченням того, що держа­ва гідно оцінила здобутки своїх атлетів, стала зустріч української делегації на рід­ній землі. Так, в аеропорту «Бориспіль» спортсменів ві­тав голова Державної служ­би молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, який наго­лосив, що юні олімпійці сво­їми виступами довели, що зимові види спорту в Украї­ні розвиваються, і побажав олімпійцям «не розслабля­тися і продовжувати актив­но тренуватися».

Свої привітання юнацькій Олімпійській збірній ко­манді України надіслав Президент Віктор Януко­вич. Особисто привітали юних олімпійців також ге­неральний секретар НОК Володимир Геращенко, перший заступник голови ФСТ «Колос» Марія Власен­ко, президент Федерації фі­гурного катання на ковза­нах Людмила Супрун та ін.

А на засіданні Виконавчого комітету НОК було прийня­то рішення, що герої Юнацької Олімпіади в Інсбруку, а також їхні настав­ники отримуватимуть сти­пендії від Національного олімпійського комітету України. Слід зазначити, що вже понад рік стипендії отримують чемпіони та призери I літніх ЮОІ–2010 у Сінгапурі та півроку – пере­можці й призери Європей­ського юнацького олімпій­ського фестивалю в Трабзоні–2011.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

04.02.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання