« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Три«срібла» для юних олімпійців

Три«срібла» для юних олімпійців

З 13 по 22 січня в австрійсько­му Інсбруку проходили І зи­мові Юнацькі Олімпійські ігри. Минулої неділі на цен­тральній пло­щі міста відбу­лася урочиста церемонія за­криття цього яскравого спор­тивного свята, яке вже двічі (у1964 і 1976 ро­ках) приймало старти дорос­лих спортсменів-олімпійців.

Під час змагань понад 1000 юних спортсменів ві­ком від 14 до 18 років розіграли 63 комплекти нагород у 15 видах спорту (біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, керлінг, лижне дво­борство, лижні гонки, стрибки з трампліна, сан­ний спорт, скелетон, сноубординг, фігурне катання, фристайл, хокей, швидкіс­ний біг на ковзанах, шорт-трек).

Як уже інформували «ПВ», Україну на І зимових Юнацьких Олімпійських іграх представляли 23 спортсмени. Наші юні олімпійці повертаються додому із трьома срібними медалями. Відтак наза­вжди вписали свої імена у спортивний літопис країни танцювальний дует Олек­сандра Назарова – Максим Нікітін, фігурист Ярослав Паніот і майстер з шорт-треку Марія Долгополова. Також наші співвітчизни­ки пробилися до чільної де­сятки найкращих юних олімпійців планети у зма­ганнях із біатлону, фігур­ного катання, санного спор­ту та шорт-треку.

Першу нагороду до скарбнички збірної Укра­їни поклав танцювальний дует Олександра Назаро­ва – Максим Нікітін. Уже після виконання короткої програми вони входили до числа претендентів на нагороди, а після натхнен­ного виконання довільно­го танцю упевнено завою­вали «срібло». За сумою двох виступів наші спів­вітчизники набрали 131,68 бала, пропустивши попе­ред себе лише росіян Анну Яновську – Сергія Мозго­ва (146,96).

На Юнацьких Олімпій­ських іграх в Інсбруку де­бютували багато нових дисциплін. Організатори вирішили, як інформує офі­ційний сайт вітчизняного НОКу, що об’єднання ко­манд із різних видів і на­віть з різних країн сприя­тиме обміну ідеями, май­стерністю між спортсмена­ми. В одній із таких експе­риментальних дисциплін (до команди фігуристів входили хлопець і дівчина, які виступали в одиночно­му катанні, й танцюваль­ний дует, а очки нарахову­вались за кожний виступ спортсмена і потім підби­валася сума) Україна здо­була другу нагороду. Від­значився одиночник Ярослав Паніот, який разом із колегами по команді Еве­лін Віл’янен з Фінляндії та російською парою Марія Симонова – Дмитро Драгун піднявся на другу сходин­ку п’єдесталу пошани.

Також «срібним» став і завершальний україн­ський акорд на І Юнаць­ких Олімпійських іграх. Марія Долгополова разом із партнерами по змішаній естафетній команді (дво­ма представниками Китаю (дівчина і хлопець) та юна­ком із Великої Британії) показала другий резуль­тат на дистанції 3000 м у змаганнях із шорт-треку.

Залишається лише до­дати, що наступні Юнаць­кі Олімпійські ігри 2016 року прийматиме норвезь­кий Ліллехаммер.


SHOW MUST GO ON!

Минулої неділі в столичному Палаці спорту від­бувся історичний хокейний поєдинок: визнані зірки професійної хокейної ліги, поділені на ко­манди «Зірок України» та «Зірок легіонерів», влаштували справжнє шоу для вітчизняних уболівальників найшвидшої у світі гри.

Це перший в історії україн­ської професійної ліги матч усіх зірок національного чемпіонату. До складу ко­манд потрапили справді най­кращі на сьогодні майстри шайби й ключки, яких мають змогу бачити вітчизняні убо­лівальники. Але щоб разом, на одному майданчику і в од­ній грі – такого ще не було.

Зрозуміло, що, на кшталт ши­роко знаних зарубіжних ана­логів, вітчизняний матч усіх зірок з певною пересторо­гою можна назвати спортив­ним поєдинком. Радше це спортивне шоу, де гравцям насамперед треба порадува­ти публіку, принагідно по­змагавшись (чи похизував­шись) для власного, так би мовити, задоволення.

Як засвідчує рахунок зустрічі, з усіма поставленими завданнями організатори впо­ралися «на відмінно». Хіба ж може залишити уболівальни­ка байдужим двозначний ра­хунок? Та ще й перемога улюбленої команди? Звісно, ні. Тож майже вщерть запо­внені трибуни головної кри­тої спортивної арени країни залишилися в захваті від по­баченого. Кращими гравця­ми зустрічі визнали автора «покеру» у складі української команди форварда Костян­тина Касянчука, а серед легі­онерів кращим виявився за­хисник Артурас Катуліс.

Слід згадати й переможців в індивідуальних конкурсах. Наші тріумфували в класич­ному бігу на одне коло (Ро­ман Благой), бігу спиною вперед (Ігор Когут) та зма­ганні на швидкість серед голкіперів (Костянтин Сим­чук). Натомість росіянин Максим Абаєв виграв кон­курс на дальність кидка вздовж бортика. «Варяги» та­кож переграли господарів майданчика у конкурсі бул­літів – 3:1.

Україна – Легіонери – 14:12 (4:5; 5:5; 5:2)

Україна: Симчук (Харитонов, 33:28). Рябенко – Кугут, Скороход – Алексюк, Лясковський – Бер­нацький. Касянчук – Бондарєв – Сальников, Благой – Гніденко – Кириченко, Сидоров – Посєвін – Долинін.

Легіонери: Зав’ялов (Донован, 33:28). Катуліс – Кривомаз, Абаєв – Гончаров, Расулов – Лупандін. Валуй – Ніколішин – Бризгалов, Ісхаков – Малов – Медведєв, Хо­мутов – Шаритон – Блінов

 

ВОЛКОВА ПІДКОРИЛА КАНАДУ

На етапі Кубка світу, який проходив у ка­надському Мон-Габріелі, тріумфува­ла наша співвітчиз­ниця Ольга Волкова.

Напрочуд вдалим виявився цьогорічний стартовий етап Кубка світу для пред­ставниці вітчизняної лиж­ної акробатики. Перший знаковий турнір – і одразу верхня сходинка п’єдесталу пошани! Відтак Ольга продовжує тішити своїх уболівальників, адже минулий сезон став найуспішнішим в її кар’єрі. На­гадаємо, що 2011го Волко­ва була призеркою на двох етапах Кубка світу, здобув­ши «бронзу» в Калгарі та «срібло» у Москві, а голо­вне – виборола «бронзу» на чемпіонаті, що проходив в американському Дір-Веллі. Ця нагорода стала першою медаллю світового зразка для вітчизняних фристайлістів за весь час незалежності України.

 

ДО ЛОНДОНА – У  ПОВНОМУ СКЛАДІ

Українська команда з художньої гімнастики буде представлена на іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні максимально можливою кількістю спортсменок.

Українки виступили вдало на олімпійському кваліфі­каційному турнірі, який від­бувся у столиці Великої Британії, отож здобули не­обхідні для повної квоти на Олімпіаду ліцензії. Так, в ін­дивідуальних змаганнях путівку на головні старти чотириріччя виборола Ган­на Різатдінова, а завдяки зусиллям Вікторії Ленишин, Евгенії Гомон, Олени Дми­траш, Світлани Прокопової, Анастасії Шихаревої та Ва­лерії Гудим Україна дістала шанс поборотися за медалі в групових вправах.

Нагадаємо, що раніше пу­тівку до олімпійського Лон­дона здобула Аліна Макси­менко, яка у вересні на чемпіонаті світу в Монпе­льє пробилася до першої п’ятірки в абсолютній пер­шості.

 

ВИЗНАЧИЛИСЯ З УЧАСНИКАМИ

Остаточно затвер­джено склад збірної України, яка з 27 січня по 2 лютого в словаць­кому Осрблі візьме участь у чемпіонаті Європи з біатлону.

До Словаччини прямують 11 наших стріляючих лиж­ників. За нагороди конти­нентальної першості у складі жіночої команди змагатимуться Віта й Вален­тина Семеренки, Олена Підгрушна, Юлія Джима та Тетяна Трачук. У чоловіків честь синьожовтого пра­пора захищатимуть Артем Прима, Сергій Семенов, Олександр Колос, Віталій Кільчицький, Андрій Воз­няк і Михайло Сердюк (за­пасний).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

27.01.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання