« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

За крок до перемоги

За крок до перемоги Минулого вікенду вперше в історії український клуб грав у фінальній частині Єврокубка. «Донбас» у «Фіналі чотирьох», який проходив у французькому Руані, суперничав із білоруською «Юністю», італійським «Асіаго» і місцевим «Руан Драгонс» за Континентальний кубок.
До Франції наші співвітчизники їхали за перемогою – головний тренер «Донбасу» Олександр Куліков не приховував амбітних планів. Однак і визнавав, що втілити їх у життя буде нелегко. Причиною тому називав і майбутніх суперників, і… календар команди. Бо ж в українців, так склалося, часу на підготовку було менше, ніж у суперників – майже на дві доби. Як згодом з’ясувалося, саме останній чинник, схоже, став фатальною перепоною на шляху донеччан до омріяного тріумфу на євроарені.
У першому матчі українці здолали головного фаворита турніру – чинного на той момент володаря трофея мінську «Юність». Наші не побоялися вступити в бій «з відкритим забралом» із шестиразовими чемпіонами Білорусі, відповідали атакою на атаку, тож на майданчику вирували справжні чоловічі пристрасті. Перший період закінчився без закинутих шайб, а от у другому Белухін і Журун двічі змусили капітулювати голкіпера білорусів Оксу. У заключній двадцятихвилинці мінчани зусиллями Слиша скоротили розрив у рахунку до мінімуму і наприкінці матчу влаштували справжню облогу воріт Царегородцева, але голкіпер донеччан і злагоджені командні дії українців у цілому не дозволили фаворитам добитися нічиєї.
У наступному матчі наші здолали італійців. Хоча в «Асіаго» на провідних ролях – канадські хокеїсти, скласти гідну конкуренцію суперникам триразові чемпіони Італії спромоглися лише в другому періоді, коли двічі скоротили розрив у рахунку. Однак загалом щось суттєве протиставити дублям Варламова і Шафаренка, а також закинутим шайбам Дубровіна і Піскунова так і не змогли.
До заключного туру шанси на здобуття Континентального кубка зберегли три команди – «Донбас», «Юність» і місцеві «Драгонс». Вирішальну роль у розподілі місць мала відіграти різниця забитих і пропущених шайб, але лише у випадку, якщо українці програли б французам. Адже навіть нічия в основний час робила підопічних Олександра Кулікова переможцями турніру. На жаль, не склалося. Українці жваво розпочали матч проти «Драгонс», але шайба, немов зачарована, ніяк не йшла у ворота голкіпера французів Анрі. А сил дотиснути суперників у наших хокеїстів, здавалося, просто не лишилося. Натомість місцеві улюбленці за шаленої підтримки трибун упіймали кураж. Дидикін і Кочетков двічі зменшували перевагу в рахунку до мінімуму, але господарі майданчика не просто здобули перемогу, а й завдяки одній додатково закинутій шайбі стали володарями євротрофея!

 РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ «ФІНАЛУ ЧОТИРЬОХ» ЗА УЧАСТЮ ХК «ДОНБАС»
«Донбас» (Україна) – «Юність» (Білорусь) – 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
«Асіаго» (Італія) – «Донбас» (Україна) – 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)
«Руан Драгонс» (Франція) – «Донбас» (Україна) – 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)



 ОЛІМПІАДА ДЛЯ ЮНИХ СТАРТУВАЛА

13 січня 2012 року назавжди ввійде до спортивної історії, саме в цей день відбулася урочиста церемонія відкриття І зимових Юнацьких Олімпійських ігор. Загалом дебютні старти юних олімпійців-зимовиків зібрали понад 1700 спортсменів та офіційних осіб із 70 країн світу.

Цікаво, що право приймати І зимові Юнацькі Олімпійські ігри (для спортсменів віком від 14 до 18 років) довірили австрійському Інсбруку, де двічі – в 1964 і 1976 роках проходили старти дорослих спортсменів-олімпійців. Таким чином, австрійське містечко зарезервувало собі місце в історії як столиця трьох зимових Олімпіад.
На стадіоні Бергізель юних олімпійців вітали близько 15 тис. глядачів. Головна відмінність церемонії відкриття Юнацьких ігор від церемонії відкриття «дорослих» змагань полягала в тому, що команди виходили без оголошення і прапороносців. Останні ж з’являлися окремо та їх представляли особисто (право нести прапор України доручили львів’янинові Антону Деркачу, який в Інсбруку змагатиметься в одномісних санях).
Однак в іншому всі головні атрибути відкриття головних стартів чотириріччя залишилися незмінними. Присутні та телеглядачі стали свідками традиційних олімпійських церемоній – підняття прапора, звучання гімну, клятви спортсменів, тренерів і суддів та, звичайно ж, запалення Олімпійського вогню. Спеціально для цього було підготовлено третю чашу, причому сам вогонь ефектно з’явився на стадіоні, спустившись із трампліна.
Збірну команду України на І зимових Юнацьких Олімпійських іграх представляють 23 атлети, які виступатимуть у восьми видах спорту (біатлон, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, стрибки з трампліна, санний спорт, фігурне катання та шорттрек). У наступних номерах «ПВ» обов’язково поінформують читачів про результати українців на цих престижних змаганнях. Сподіватимемося, що наша спільна підтримка позитивно позначиться на виступах юних українських олімпійців. Адже за них безпосередньо в Австрії палко вболіватиме і президент вітчизняного НОКу, член Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка, який також прибув до Інсбруку. Головний олімпієць України візьме участь у численних форумах, конференціях, зустрічах із молодими атлетами. Як повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України, під час спілкування із співвітчизниками Сергій Бубка побажав спортсменам удачі, впевненості у своїх силах, а також із максимальною користю використати час, проведений на Олімпіаді.


КАЛИТОВСЬКА – СПОРТСМЕНКА ГРУДНЯ

Рішенням експертної комісії при вітчизняному НОКу героями спортивного грудня в Україні визнані Леся Калитовська та її тренер Сергій Базін.
Велосипедистка Леся Калитовська, її тренер Сергій Базін стали кращими спортсменом і тренером останнього місяця 2011 року. Леся відзначилася на етапі Кубка світу з велотреку в колумбійському Калі, де бронзова призерка Олімпійських ігор–2008 зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани за підсумками індивідуальної гонки.
Варто нагадати, що таким чином українські велосипедистки відкрили і закрили минулий передолімпійський рік. Адже найкращою першого місяця 2011 року було визнано також велосипедистку Любов Шуліку.


СРІБНИЙ ПОЧИН «НОВАТОРА»

Спортивну честь хмельницького державного підприємства «Новатор» захищають волейбольні команди вищої, першої та дитячої ліг. Нещодавній дебютант вітчизняної Суперліги «Новатор» уже встиг пробитися до «Фіналу чотирьох» Кубка країни!

Вирішальні баталії Кубка України з волейболу, який присвячувався пам’яті олімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту Бориса Терещука, відбулися в Харкові. До четвірки півфіналістів пробилися і дебютанти вітчизняної чоловічої Суперліги – хмельницький «Новатор». Уже цей результат можна було б вважати гідним, але хмельничани замахнулися на більше і ледь не виграли почесний трофей. Лише у вирішальному матчі господарі турніру волейболісти «Локомотива» змогли зупинити «новаторів», вирвавши перемогу в трьох сетах дуже напруженого поєдинку (25:23, 25:22, 25:16). Утім, срібний результат улюбленців не надто засмутив відданих уболівальників хмельничан.
Слід зазначити, що спортивна база ДП «Новатор» чи не найкраща в регіоні. А все тому, що адміністрація підприємства та профспілковий комітет разом тягнуть господарського плуга – в інтересах людей, задля їх благополуччя. Тож і приділяють значну увагу спорту. «Наші працівники зміцнюють здоров’я у спортивних секціях, міряються силами на змаганнях із футболу, тенісу, волейболу, легкої атлетики тощо», – сказав голова профкому підприємства Олександр Рижанський.
Валерій МАРЦЕНЮК,
Хмельницька обл.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»


23.01.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання