« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Журналісти визначили кращих

Журналісти визначили кращих

В останньому минулорічному номері редакція «ПВ» визначила на власний розсуд десятку спортивних подій 2011 року. Утім, це загальна тенденція чи не всіх ЗМІ – підбивати підсумки року, що спливає. Однак є один спільний рейтинг, який, на наш погляд, має бути цікавим нашим читачам, оскільки складений Асоціацією спортивних журналістів України. Отже, хто зі спортсменів, на думку профільних «акул пера», найвда­ліше виявив себе в минулому році?

Загалом це вже два­надцятий за рахун­ком конкурс «Під­сумки спортивного року», який прове­ла АСЖУ. За традицією, в ньому беруть участь жур­налісти з України і члени АСЖУ, які живуть і пра­цюють за кордоном. У ни­нішньому опитуванні взя­ли участь 445 колег.

2011-й спортивний рік загалом подарував усім нам багато радісних мит­тєвостей і яскравих пере­мог, про які ми пам’ятатимемо ще дуже довго. Вони назавжди ввійдуть до славної історії україн­ського спорту, який разом з усією країною відзначав 20-річчя незалежної дер­жави. Йдеться, насампе­ред, про виступи на чемпі­онатах світу і Європи, ета­пах Кубків світу, інших великих і відповідальних міжнародних стартах українських боксерів і легкоатлетів, майстрів су­часного п’ятиборства й фехтування, дзюдоїстів і важкоатлетів, веслуваль­ників і біатлоністів, плав­ців і шахістів, представ­ників інших видів спорту. Вдалі виступи на цих зма­ганнях, завойовані медалі усіх ґатунків уселяють на­дію на успіх на стартах лондонської Олімпіади–2012.

Отже, результати рей­тингу 2011 року були наступними.

ТОП-10 КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ

1. Вікторія Терещук (сучасне п’ятиборство)

2. Володимир Кличко (бокс)

3. Ольга Саладуха (легка атлетика)

4. Василь Ломаченко (бокс)

5. Артем Іванов (важка атлетика)

6. Ольга Харлан (фехтування)

7. Георгій Зантарая (дзюдо)

8. Дмитро Кирпулянський (сучасне п’ятиборство)

9. Віта Семеренко (біатлон)

10. Олександр Рибка (футбол)

 

ДО ЮВІЛЕЮ– СПАРТАКІАДА

Два останні заходи, які проводила Закарпатська обласна рада ФСТ «Україна» у 2011 році, були приурочені до 20-річчя створення товари­ства. Відкрита першість обласної ради з важкої атлетики серед юнаків і дівчат, що пройшла у Великому Березному, як завжди, зібра­ла чимало учасників та їхніх уболівальників. А на спортивних май­данчиках Перечинської школи-інтернату відбулися змагання ХХІІІ обласної спартакіади шкіл-інтернатів Закарпаття.

Закарпатська область чи не єдина в Україні, де нині проводяться такі змагання. І ось уже 20 років поспіль їх організовує облрада ФСТ «Україна». До речі, її очіль­ник Владислав Кушнірчук, за безпосередньої участі якого відбулися попередні 22 спартакіади, до 20річчя спорттовариства за сумлін­ну багаторічну роботу наго­роджений Подякою Голови ФПУ Юрія Кулика.

На урочистій церемонії від­криття спартакіади святко­вою колоною пройшли всі учасники цього масового заходу – близько 170 спортс­менів у складі семи команд. Їх привітали голова облради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук, голова Перечин­ської районної ради, май­стер спорту СРСР, заслуже­ний тренер України Анатолій Перцев, заступник голови Перечинської райдержадмі­ністрації Ольга Кравчук.

У змаганнях із мініфутболу перше місце здобула ко­манда Мукачівської, друге – Нижньоворітської і третє – Перечинської шкілінтернатів. Волейбольний турнір приніс перемогу команді з Нижніх Воріт, на решті схо­динок п’єдесталу пошани розташувалися спортсмени Перечина та Мукачевого.

Під пильним поглядом суд­дівської колегії (головний суддя Олег Лазарєв) за го­строї конкуренції проходили змагання з легкої атлетики, які включали біг на 60, 300 (дівчата) і 500 метрів (хлоп­ці), кидання м’яча та стрибки у довжину. У дівчат перші три місця вибороли Світлана Штилиха (Перечин), Вален­тина Мокрушенко (Ільниця), Каміла Лещак (Перечин), а у хлопців – Руслан Скубенич (Перечин), Василь Барна (Пе­речин) та Олег Гангур (Ниж­ній Бистрий). У командному заліку в цьому виді змагань нагороди спартакіади здобу­ли легкоатлети Перечин­ської, Нижньобистрівської та Нижньоворітської шкіл-інтернатів.

За підсумками чотирьох ви­дів спартакіади першою ви­явилася дружна команда Перечинської школиінтернату. До речі, директора цього навчального закладу Василя Кобу за активну співпрацю зі спортивним товариством нагороджено Подякою Центральної ради ФСТ «Україна». Другими фі­нішували спортсмени Ниж­ньоворітської школи-інтернату, третю позицію посіли представники Мука­чівської школиінтернату. На урочистому закритті спартакіади команди-призери отримали кубки, медалі, дипломи та цінні призи від організаторів. Пе­реможці в окремих видах спорту нагороджені грамо­тами та пам’ятними кубка­ми облради ФСТ «Україна».

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпатська область

 

У МЕССІ – ТРЕТІЙ «ЗОЛОТИЙ М’ЯЧ»

За версією ФІФА, найкращим футболістом 2011 року визнано гравця іспанської «Барселони» та збірної Аргентини Ліонеля Мессі.

Це вже третій поспіль поді­бний титул, яким удостоєно спортсмена. За підсумками голосування, аргентинець дістав 47,88% голосів, по­мітно випередивши пред­ставника мадридського «Реала» португальця Крі­штіану Роналду (21,6%) та свого одноклубника Хаві, який замкнув трійку кра­щих футболістів минулого року (9,23% голосів).

Отримуючи ще один «Золотий м’яч», Ліонель зауважив, що це для нього велика честь, але він хотів би його поділити зі своїм товаришем Хаві. «Він за­служив на цю нагороду», – зазначив відомий футболіст.

 

ПЕП СТАВ ТРЕНЕРОМ РОКУ

Очільник «Барсело­ни» Хосеп (Пеп) Гвар­діола посів перше міс­це в опитуванні ФІФА на звання найкращого наставника.

Слід нагадати, що під ору­дою іспанця 2011 року «Барселона» виграла чем­піонат і Суперкубок Іспанії, тріумфувала у Лізі чемпіо­нів, не знаючи собі рівних на клубному чемпіонаті світу.

Під час голосування наставник каталонського гранда обійшов тренера «Реала» португальця Жозе Моуріньо та очільника «Манчестер Юнайтед» сера Алекса Фергюсона, якому довелося задовольнитися премією Президента ФІФА Йозефа Блаттера.

 

 

ЗМЕТИКУВАЛИ «НА ТРЬОХ»

До символічної збірної кращих футболістів 2011 року потрапили представники лише трьох клу­бів – «Барселони» (п’ять гравців), «Реала» (чоти­ри) та «Манчестер Юнайтед» (двоє).

Як повідомляє офіційний сайт організації, склад «ко­манди мрії–2011» виглядає так: воротар – Ікер Касільяс («Реал»); захисники – Данні Алвес, Жерард Піке (обидва – «Барселона»), Серхіо Ра­мос («Реал»), Неманья Відіч («Манчестер Юнайтед»); пів­захисники – Андреас Іньєс­та, Хаві (обидва – «Барсело­на»), Хабі Алонсо, Кріштіану Роналду (обидва – «Реал»); нападники Вейн Руні («Ман­честер Юнайтед»), Ліонель Мессі («Барселона»).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

16.01.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання