« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На полі грають прокурори

На полі грають прокурори

Хто сказав, що прокурори люди не спортивні? Зовсім ні! В усякому разі, на Луганщині. Тут правники спорт люблять і поважають, свідчення тому – численні кубки, медалі й грамоти, розміщені в одному з примі­щень обласної прокуратури.

А нещодавно цей «музей спортив­них досягнень» поповнився ще одним трофеєм – футбольна команда облас­ної прокуратури стала пе­реможцем турніру пам’яті колишнього прокурора Луганської області Воло­димира Солодкого.

Змагання проводяться вже чотири роки, турнір набув статусу всеукраїн­ського – загалом нині за головний приз спереча­ються 33 команди проку­ратур усіх областей, Київ­ської і Севастопольської міських прокуратур, а та­кож військової прокура­тури. Турнір організова­ний за зональним принци­пом: схід, південь, центр, захід. Проходять змаган­ня в чвертьфіналах, потім у півфіналах, і нарешті – вирішальна гра. А найго­ловніше, за правилами, на поле може виходити тіль­ки оперативний склад – слідчі та прокурори! Нія­ких майстрів спорту чи кандидатів – усі учасники в кращому випадку ганя­ли м’яча на шкільному стадіоні.

Як зазначила голова профспілкового комітету Луганської обласної про­куратури, старший рад­ник юстиції Лілія Влади­мирова, вже минулого року луганчани були дуже близькі до перемоги, але отримали лише бронзові медалі та Кубок за третє місце. Утім, зупинятися на досягнутому не збира­ються.

Цьогоріч першу гру провели в Харкові, де здо­були впевнену перемогу – 5:1. Матч у Донецьку про­ти дніпропетровців також завершився на користь лу­ганчан – 4:2. У чвертьфіна­лі команда Луганська роз­громила одвічних суперників-донеччан із рахун­ком 5:0, і ця перемога ста­ла однією з найяскравіших на цьогорічному турнірі! За путівку до фіналу в За­поріжжі довелося поборо­тися з миколаївськими прокурорами, перемігши яких луганчани і дістали­ся вирішальної битви, в якій на них чекала коман­да Київської області – пе­реможець минулорічного розіграшу Кубка.

Фінальна зустріч відбу­лася в столиці на стадіоні ім. В. Баннікова. З рахун­ком 4:2 святкували перемо­гу прокурори Луганщини. Переможців урочисто при­вітав і вручив перехідний Кубок пам’яті колишнього прокурора Луганської об­ласті В. Солодкого Гене­ральний прокурор Украї­ни Віктор Пшонка. Кра­щим воротарем за резуль­татами турніру названо за­ступника прокурора Жов­тневого району Луганська В. Анушкевича, а капітана футбольної команди про­курора відділу прокурату­ри області М. Прібегу ви­знано кращим захисником турніру.

На честь славної фут­больної вікторії прокурор області М. Бескишкий (який, до речі, приділяє величезну увагу цьому турніру і намагається не пропустити жодного мат­чу) і команда відвезли ку­бок на могилу Володими­ра Івановича Солодкого, адже ця нагорода по пра­ву належить йому! Ми, якщо чесно, плакали. І від спогадів, і від радості, що змогли перемогти в турні­рі його пам’яті.

До речі, кубок – богиня Ніка із золотим футболь­ним м’ячем у руках – наза­вжди залишиться в того, хто виграє турнір тричі поспіль. Тож у команди луганчан залишається серйозна мотивація для подальших успішних ви­ступів.

Вікторія ФЕДОРОВСЬКА, Луганська обл.

 

ЗА ФУТБОЛЬНИМ ЄВРО – БАСКЕТБОЛЬНЕ!

18 грудня у німецькому Мюнхені відбулася про­цедура вибору країни-господаря Євробаскету–2015. Рішенням Ради ФІБА Європа право при­ймати фінальну частину чоловічого чемпіо­нату континенту 2015 року довірено Україні!

Як уже «ПВ» інформували читачів, конкурентами України були баскетболь­ні асоціації Франції, Ні­меччини, Італії та Хорватії, які планували разом про­вести чемпіонат Європи. Однак буквально за кіль­ка днів до голосування вони ухвалили рішення відкликати спільну заявку, висловивши незадово­лення окремими організа­ційними моментами. Та­ким чином, шлях до пере­моги української заявки виявився відкритим!

Планується, що матчі фі­нальної частини континен­тальної першості прийма­тимуть найбільші міста країни: Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Одеса, Харків і, звісно, Київ.

Як заявив на прес-конференції президент Федерації баскетболу України Олександр Вол­ков, перемога у боротьбі за Євробаскет–2015 – ре­зультат ретельно проду­маної та чітко втіленої стратегії. на кожному ета­пі, який передував 18 грудня, українська сторо­на виконала всі необхідні вимоги, які висувала єв­ропейська баскетбольна федерація.

«Дехто може подумати, що успіх прийшов до нас легко, мовляв, суперник відмовився від боротьби в останній момент. Але насправді у спорті до­строкова перемога ціну­ється вище: вона свідчить про беззастережну пере­вагу, про кращу підготов­ку. складно говорити про причини відмови об’єднаної заявки Італії, Німеч­чини, Хорватії і Франції, але у приватних бесідах представники їхніх феде­рацій зізналися, що при­пустилися кількох поми­лок. Натомість у нашому випадку все було органі­зовано на найвищому рів­ні, і це відчули не тільки представники ФІБА, а й наші конкуренти», – за­значив президент ФБУ.

 

ІВАНОВ – СПОРТСМЕН ЛИСТОПАДА

Рішенням експертної ко­місії при вітчизняному НОКу спортсменом і тре­нером листопада в Украї­ні визнані Артем Іванов і його наставник Михайло Заргарян.

Обидва вже отримали за­служені нагороди. нагадає­мо, що Артем Іванов став срібним призером чемпіо­нату світу з важкої атлетики у ваговій категорії 94 кг. Прикметно, що минулоріч у вересні Артем уже був удо­стоєний цього почесного звання – найкращий спортсмен місяця. І так само після «срібла» світової першості!

Тож не дивно, що прези­дент нок України Сергій Бубка під час урочистої це­ремонії нагородження по­бажав атлету переплавити срібний метал світової пер­шості на «золото» олімпій­ського Лондона–2012. Він також подякував за роботу Федерації важкої атлетики і вручив нагороду тренерові Артема Михайлу Заргаряну.

 

НА МАЖОРНІЙ НОТІ

На останньому ліцензійному турнірі 2011 року – Гран-прі у китайському Циндао майже 400 дзюдоїстів із 60 країн світу намагалися поліп­шити свій рейтинг, аби здобути олімпійську лі­цензію на Ігри XXX Олімпіади в Лондоні.

На змаганнях гарні резуль­тати показали українські ат­лети. Так, у перший день змагань виборов «золото» чемпіон світу Георгій Занта­рая (60 кг), здобувши чисті перемоги у п’яти сутичках. А у фінальному поєдинку ні­чого не зміг протиставити Георгієвій майстерності японець Наохіша Таката. На­томість Сергій Дребот (66кг) змушений був задо­вольнитися «бронзою», оскільки до фіналу не про­бився, поступившись у пів­фіналі росіянинові Аліму Га­данову. Третю нагороду, та­кож бронзову, до скарбнич­ки збірної України поклав Артем Блошенко (100 кг).

Тож з однією золотою і дво­ма бронзовими нагорода­ми збірна посіла шосте місце у командному заліку.

 

«ЗОЛОТИЙ» УЛОВ БЛАКИТНИХ ДОРІЖОК

На чемпіонаті Європи з пла­вання на короткій воді, який приймав польський Щецин, спортсмени розіграли 38 комплектів нагород. Україн­ські плавці спромоглися здо­бути три золоті та одну бронзову нагороди.

Майстер-клас суперницям продемонструвала чемпі­онка I літніх Юнацьких Олімпійських ігор Дарина Зевіна, якій не було рівних на дистанції 100 і 200 ме­трів на спині. Причому в останній дисципліні україн­ка взагалі встановила ре­корд змагань! Іще один чемпіон Юнацьких ігор Ан­дрій Говоров тріумфував на 50-метрівці батерфляєм.

А от Сергій Фролов на 1500-метрівці вільним сти­лем виборов бронзову на­городу.

За підсумками змагань Україна посіла восьму по­зицію загальнокомандного заліку континентальної першості.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

24.12.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання