« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Вшанували пам’ять тренера турніром

Вшанували пам’ять тренера турніром

Минулого вікенду в Броварах під Києвом проходив XIV міжнарод­ний турнір «Кубок Турчина» серед жіночих національних збірних. Разом із основною та молодіж­ною збірними України головний трофей змагань виборювали наці­ональні команди Білорусі та Ту­реччини.

Турнір присвячено пам’яті легендар­ного тренера, очільника київ­ського «Спартака» і збірної СРСР Ігоря Турчи­на. Під керівництвом за­служеного тренера СРСР та України киянки стали 20-разовими чемпіонками СРСР та 13 разів здобули Кубок європейських чемпі­онів, а жіноча збірна ко­манда СРСР тріумфувала на Олімпійських іграх 1976 року в Монреалі, 1980 року – в Москві, чемпіонатах сві­ту 1982 та 1986 років, нео­дноразово була перемож­цем і призером змагань найвищого рівня. За видат­ні досягнення Ігоря Турчи­на та київський гандболь­ний «Спартак» було занесе­но до Книги рекордів Гін­неса! Найтитулованішому вітчизняному наставнико­ві 16 листопада виповнило­ся б 75 років, але 1993 року в Бухаресті під час матчу спартаківок із місцевим «Рапідом» серце Ігоря Єв­докимовича зупинилося назавжди…

На жаль, золоті часи українського гандболу вже давно минули. І справа не лише в результатах, які не дозволяють нашим дівча­там знову опинитися в ко­горті провідних команд світу, – загальне ставлення в країні до спорту, і до цьо­го його виду зокрема, зали­шає бажати кращого. Хоча важко визначити, які пер­шопричини такого стану речей. Коли раніше наші гандболістки пробивалися до фінальних частин чем­піонатів світу та Європи, Кубок Турчина був гене­ральною репетицією перед черговим відповідальним турніром. Відтак знаходи­лися можливості запроси­ти до участі в змаганнях провідні команди світу, і відбувалося свято гандбо­лу на головній критій спор­тивній арені країни – в сто­личному Палаці спорту. Наразі ж наші «проліта­ють» повз фінальні турні­ри головних стартів, і Ме­моріал Турчина прийма­ють Бровари. А реклами змагань удень зі свічкою не знайдеш. То, може, все ж знайдеться той, хто розі­рвав би це зачароване коло неузгодженостей: «немає результату – немає уваги» і навпаки?

А поки треба дякувати організаторам бодай за те, що, на відміну від одного з попередніх років, турнір взагалі відбувся. Дівчатам з національної збірної в останній день змагань, щоб вибороти Кубок Тур­чина, будь-що треба було обіграти непоступливу ко­манду Білорусі. І з цим за­вданням підопічні Леоніда Ратнера навдивовижу лег­ко впоралися. Уже в пер­шій половині зустрічі укра­їнки відірвалися в рахунку на 9 закинутих м’ячів, і цієї переваги цілком вистачи­ло для підсумкової перемо­ги. Таким чином, націо­нальна збірна України увосьме стала тріумфато­ром Кубка Турчина.

XIV МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР «КУБОК ТУРЧИНА»

25 листопада

Білорусь – Туреччина – 30:25

Україна – Україна–2 – 43:16

26 листопада

Білорусь – Україна–2 – 29:23

Україна – Туреччина – 28:28

27 листопада

Україна – Білорусь – 27:19

Україна-2 – Туреччина – 26:25

 

КРАЩІ ЗА ПІДСУМКАМИ ТУРНІРУ:

Найкращий гравець – Їлмаз Бетюл (Туреччина)

Найкращий бомбардир – Борщенко Вікторія (Україна)

Найкращий воротар – Юсал Севілай Імамоглю (Туреччина)

Найкращий захисник – Андрійчук Юлія (Україна–2)

Найкращий півсередній – Ніколаєнко Ольга (Україна)

Найкращий крайній – Манагарова Юлія (Україна)

Найкращий лінійний – Лобач Анастасія (Білорусь)

 

«ДОНБАС» – У СУПЕРФІНАЛІ

Здобувши перемогу у півфінальному турнірі Континентального кубка, який минулого ві­кенду приймав Донецьк, вітчизняний «Дон­бас» перший з-поміж українських клубів про­бився до вирішального раунду цього престиж­ного турніру.

Суперниками вітчизняних майстрів найшвидшої у сві­ті гри були хокеїсти поль­ської «Краковії», латвій­ського «Лієпаяс Металургс» та російського «Рубіна» з Тюмені.

У перших двох турах україн­ський і російський клуби святкували перемогу (укра­їнська команда виграла у поляків 3:1 і поклала на ло­патки прибалтів – 6:2; а росі­яни розгромили поляків 6:1 і ледве дотисли латвійців – 4:3), тож до вирішальної гри підійшли з однаковими по­казниками у таблиці здобу­тих очок і різниці закинутих і пропущених шайб.

«Донбас» і «Рубін» наприкін­ці вересня зустрічалися у рамках чемпіонату ВХЛ (ро­сіяни перемогли 2:0), тож уже були знайомі з мане­рою гри один одного. Відтак матч одразу розпочався у високому темпі, і не встигла секундна стрілка зробити і п’яти повних обертів, як гос­подарі майданчика вже по­вели у рахунку – капітан до­нецького клубу Сергій Вар­ламов переграв воротаря суперника. Він же став ав­тором гольової передачі на Євгена Бєлухіна, відтак «Донбас» у меншості подво­їв перевагу в рахунку у се­редині першого тайму.

Атаки росіян у другій деся­тихвилинці реалізувалися у шайбу, яку перед самісінь­кою перервою закинув ка­пітан «Рубіна» Максим Гала­нов. У заключному періоді тюменці шалено намагали­ся відігратися, але усі їхні намагання на останньому рубежі захисту донеччан зупиняв голкіпер господа­рів Євген Царегородцев. Остаточно зняв усі питання щодо переможця матчу Сергій Піскунов, який ура­зив уже порожні ворота «Рубіна» – гості, сподіваю­чись реалізувати чисельну більшість, замінили голкі­пера на шостого польового гравця. Тож фінальна сире­на зафіксувала перемогу українців 3:1. Це дозволило їм стати переможцями від­біркового турніру, а відтак і продовжити боротьбу за Континентальний кубок.

Суперфінал турніру відбу­деться 13–15 січня 2012 року у французькому місті Руан. У боротьбі за престиж­ний трофей «Донбас» схрес­тить ключки з чинними во­лодарями кубка – білорусь­кою «Юністю», переможцем іншої півфінальної групи іта­лійським ХК «Асьяго» та гос­подарями турніру – фран­цузьким ХК «Дракони».

 

 

ІЗ ДАНІЇ – З ОБЕРЕМКОМ НАГОРОД

27 листопада 2011 року в Дубліні (Ірландія) фіні­шувала світова пер­шість з кікбоксингу WAKO, в якій узяли участь близько 600 учас­ників із 46 країн світу.

Українські кікбоксери WAKO повертаються додому з ваго­мими медальними здобутка­ми: у підсумковому доробку наших співвітчизників 10 на­город: одна золота, чотири срібні та п’ять бронзових. «Золото» чемпіонату світу ви­боров Костянтин Деморець­кий. Срібними нагородами поповнили свої колекції Да­вид Агаханов, Надія Хеєнок, Артем Скобченко та Іван Тка­ченко. «Бронзовими» призе­рами змагань стали Віра Ма­кресова, Ігор Приходько, Ми­кола Особський, Анастасія Овод і Дар’я Канаусова.

 

 

КОМІСІЯ ОЦІНИЛА НАШІ ПЕРСПЕКТИВИ

В Україні з 22 по 26 листопада перебувала комі­сія FIBA Europe, яка мала оцінити заявку нашої країни на проведення чемпіонату Європи з бас­кетболу 2015 року.

На прес-конференції прези­дент Федерації баскетболу України Олександр Волков повідомив, що представни­ки континентальної баскет­больної організації відвіда­ли Одесу, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів і Київ.

«Загалом вони побачили, що у нас розвивається транспортна інфраструкту­ра, немає проблем із готе­лями… Окрім того, ми ро­бимо акцент на тому, що у разі проведення Євробас­кету в Україні ФІБА Європа суттєво розширить зону свого впливу, здобуде нові плацдарми для поширення й популяризації баскетбо­лу», – наголосив Олександр Волков.

Нагадаємо, що вибори країни-господаря Євробаске-ту–2015 відбудуться 18 грудня 2011 року в Мюнхені. Крім України, на право при­ймати ЧЄ–2015 претендує спільна заявка одразу чо­тирьох країн – Німеччини, Франції, Італії та Хорватії.

 

ІВАНЧУК ЗГАЯВ ШАНС

У Москві фінішував традиційний Меморіал Таля, в якому виборювали перемогу десять про­відних шахістів світу.

Серед учасників турніру значився і наш Василь Іван­чук. Львів’янин вдало стар­тував у столиці Росії, здо­бувши в першому турі пере­могу над Петром Свідле­ром. Однак надалі українця спіткала серія нічийних мат­чів, серед яких трапився на­віть програш Левону Аро­няну. Нарешті, в сьомому турі наш співвітчизник обіграв Хікару Накамуру і знову повернувся до кола претендентів на перемогу. Однак зведені внічию дві останні партії проти Бориса Гельфанда і Сергія Карякіна не дозволили українському гросмейстерові очолити турнірну таблицю. У підсум­ку переможцем Меморіалу Таля став норвежець Маг­нус Карлсен, який за додат­ковими показниками випе­редив Ароняна (обидва на­брали по 5,5 очка). Іванчук, Карякін і Непомнящий роз­ділили 3–5 місця з підсумко­вим доробком у 5 очок.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

04.12.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання