« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У місті лева нам тільки б і грати

У місті лева нам тільки б і грати

Два неоднозначних матчі провела наприкінці року національна збір­на. Із суперниками, які у турнірній таблиці посідають умовно діаме­тральні позиції, «синьожовті» зі­грали, на диво, так само неодноз­начно. І хоча результат обох поє­динків загалом можна вважати по­зитивним, але неозброєним оком видно, що без гідної і «довгої» лави за­пасних головна команда країни про­вести на гідному рівні за короткий час два поспіль поєдинки не може.

Матч Україна – Німеччина – дебютний на оновленому НСК «Олімпій­ський». Як і на офіційній церемонії відкриття, при­сутні на головній арені Євро–2012 стали свідками яскравого й видовищного дійства. Але не театралі­зованого – футбольного.

Погодьтеся, після низ­ки невдач, нехай і в това­риських поєдинках, від підопічних Олега Блохіна мало хто чекав позитив­ного результату, а тим більше – гідної, на рівних гри із третьою на сьогодні командою світу (українці, нагадаю, нині посідають 58-му позицію у рейтингу збірних ФІФА). Однак по­бачене стало просто таки цілющим і життєдайним бальзамом на зранені й подекуди навіть зневірені уболівальницькі душі. Не дорахувавшись десятка (!) гравців основи, очільник головної команди країни так налаштував уцілілих «бійців», немов вони вихо­дили і справді на свій «останній і вирішальний бій». Як результат – на пе­рерву команди пішли з ра­хунком 3:1 на користь гос­подарів поля. «Олімпій­ський» шаленів!

Після перерви футболь­на феєрія на футбольному полі тривала. Причому у наших співвітчизників моментів, аби збільшити перевагу до непристойної різниці, було значно біль­ше, ніж у суперників – бо­дай скоротити розрив у рахунку. Але коли на 62-й хвилині Назаренко змар­нував 100% нагоду, не по­ціливши у порожній кут воріт німців, спрацювало давнє футбольне правило: «Не забиваєш ти – заб’ють тобі». Чи не у наступній атаці наші суперники майстерно розіграли ку­товий. А згодом і зрівняли рахунок, реалізувавши таки беззаперечну терито­ріальну перевагу.

Утім, до фінального свистка українці ще не раз мали нагоду вирвати пере­могу – чого вартий хоча б нереалізований Девічем вихід сам на сам із німець­ким голкіпером або його ж таки спроба відзначити­ся у воротах суперника під завісу гри. Тож не дивно, що після гри і Олег Бло­хін, й уболівальники ви­знали, що їм сподобалися рівень гри української збірної і самовіддача фут­болістів, а от результат міг би бути і кращим – ре­алізувавши бодай полови­ну своїх шансів, «синьо-жовта» дружина неодмін­но перемогла б.

Натомість у поєдинку проти австрійців на «Аре­ні Львів», яка також дебю­тувала, приймаючи пер­ший матч найпопулярні­шого командного виду спорту, Девіч реабіліту­вався: під саму завісу дво­бою приніс перемогу гос­подарям поля. Таким чи­ном, збірна України ви­грала сім матчів із семи, що проводила у столиці Галичини!

Однак слід зазначити, що впродовж матчу більш активними були наші су­перники, які нині посіда­ють 72-гу сходинку в іє­рархії футбольних збір­них. Зрозуміло, далася взнаки фізична перевага австрійців, які, на відміну від наших, у п’ятницю не грали й цілеспрямовано готувалися до матчу з українцями. Однак голо­вне, що навіть у меншості (Кучер отримав дві жовті картки) наші не просто ви­стояли, а спромоглися, як-то кажуть, на фінішній стрічці вирвати перемогу. Тож на зимові «канікули» і національна збірна, й уболівальники йдуть із гарним настроєм.

УКРАЇНА – АВСТРІЯ – 2:1

(Мілевський, 18, Девіч, 90 – Кучер, 71, автогол)

УКРАЇНА: Дикань, Федецький (Бутко, 46), Кучер, Ракиць­кий, Селін, Тимощук, Ротань (Гармаш, 46), Алієв (Девіч, 74), Ярмоленко (Гусєв, 64), Коноплянка (Назаренко, 86), Мілев­ський (Шевченко, 56)

УКРАЇНА – НІМЕЧЧИНА – 3:3

(Ярмоленко, 28, Коноплянка, 36, Назаренко, 45 – Кроос, 38, Рольфес, 65, Мюллер, 77).

Україна: Рибка, Бутко, Кучер, Ракицький, Селін, Ярмоленко (Алієв, 82), Тимощук, Безус (На­заренко, 39), Коноплянка (Фе­децький, 90+2), Мілевський (Девіч, 66), Шевченко (Гай, 66).

 

ВОЛОДИМИР – КРАЩИЙ У 2011 РОЦІ

До 31 грудня ще, здавалося б, далеко, але дехто вже почав підбивати підсумки року. Так, Всесвітня боксерська організація (WBO) не­давно оголосила ім’я найкращого боксера-2011. Ним визнано нашого співвітчизника чемпіона світу Володимира Кличка.

Приємну звістку наш услав­лений земляк отримав по дорозі до тренувального табору в Австрії, де він го­туватиметься до чергового титульного поєдинку про­ти Жана-Марка Мормека. Нагадаємо, що бій між чем­піоном світу WBA/IBF/WBO/IBO у надважкій вазі та ко­лишнім чемпіоном світу в першій важкій вазі запла­новано провести 10 грудня на Esprit Arena у Дюссель­дорфі.

Чемпіон, попри прогнози більшості спеціалістів про легку перемогу Кличка-молодшого, має намір го­туватися до бою ґрунтов­но і не збирається недоо­цінювати суперника. «Не думаю, що Мормек задку­ватиме у рингу, як це ро­бив Девід Хей. Це не у його стилі – він налашто­ваний лише не атаку. Він бився з Хеєм і ледь не но­каутував його. А я бився з Хеєм і не зміг завдати гар­ного акцентованого уда­ру. Так що я не зміг зроби­ти те, що вдалося Морме­ку», – цитує championat.com Кличка-молодшого.

Про те, що у протистоянні Володимира з Жаном-Марком нічого не виріше­но ще до виходу у ринг, як натякають певні недобро­зичливці українських чем­піонів, свідчить і той факт, що наразі тривають пере­мови про трансляцію бою у США. За повідомленням boxingnews.com.ua, джере­ла у команді українця на­тякнули, що є попередня домовленість про трансля­цію поєдинку Кличко – Мормек на території США одним із каналів ESPN.

 

ЗА КРОК ДО П’ЄДЕСТАЛУ

3–14 листопада в Парижі проходила світова першість із важкої атлетики, де виборювали медалі та олімпійські ліцензії близько 550 спортсменів із 93 країн світу.

Україну представляли 13 ат­летів, троє з яких поверта­ються із Франції додому з ме­далями. Артем Іванов у ваго­вій категорії до 94 кг мав усі шанси піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, однак чемпіоном світу став представник Казахстану Ілля Ільїн. Сумарний результат обох спортсменів – по 407 кг, але за додатковими показни­ками наш співвітчизник зму­шений був задовольнитися «сріблом».

Наступну нагороду приніс до скарбнички збірної Украї­ни Олексій Торохтій у ваго­вій категорії до 105 кг. Підко­ривши за сумою двох вправ 410 кг (181+229), наш співвіт­чизник пропустив поперед себе лише росіян: Дмитра Клокова і чемпіона турніру Хаджимурата Аккаєва.

Із результатом 284 кг (127+157) пробилася до трійки призерів наша Ольга Коробка (вагова категорія понад 75 кг). Вона поступи­лася срібній призерці росі­янці Тетяні Кашировій, у до­робку якої 322 кг, і Чжоу Лулу з Китаю, яка встановила сві­товий рекорд у сумі – 328 кг.

 

СЕРГІЙ БУБКА – ГОЛОВА КОМІСІЇ IAAF

У Монако відбулося засідання Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ), де були визначені міста проведення чемпіонату сві­ту з легкої атлетики 2017 року (Лондон, Велика Британія) та чемпіонату світу в закритих при­міщеннях у 2014 році (Сопот, Польща).

А крім того, було прийнято і низку кадрових рішень. Зо­крема, президента НОК України, члена Міжнародно­го олімпійського комітету та віце-президента Міжнарод­ної асоціації легкоатлетич­них федерацій Сергія Бубку обрано головою Комісії IAAF із розвитку. Раніше комісію очолював особисто прези­дент IAAF Ламін Діак, а голо­вний олімпієць України був його заступником.

 

ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ МЕДАЛЕЙ

174 дзюдоїсти з 37 країн світу розіграли місця на п’єдесталі пошани Кубка світу, що проходив у Са­моа. Українська збірна по­вернулася додому з повним комплектом медалей.

Першими на татамі вийшли чоловіки, і на нас одразу ж очікував український фінал! У ваговій категорії до 100 кг Артем Блошенко та В’ячеслав Денисов в особистому протистоянні визначили сильнішого. Перемога зали­шилася за Артемом.

У жінок на другу сходинку п’єдесталу пошани зійшла Наталія Смаль (70 кг), про­гравши тільки англійці Селлі Конвей. У ваговій категорії до 63 кг Оксана Діденко лише у фіналі поступилася переможниці Влорі Бедеті зі Словенії. А з «бронзою» по­вертається додому Вікторія Туркс (78 кг), яка у «втішному фіналі» виявилася кращою за австралійку Сару Конечні.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

24.11.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання