« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Динамо» уп’яте поспіль залишилося без кубка

«Динамо» уп’яте поспіль залишилося без кубка

За волею жереба вболівальникам у мат­чах 1/8 фіналу Кубка України було запро­поновано кілька справжніх «страв від шефа», однак безумовною родзинкою футбольного вечора стало принципове протистояння флагманів вітчиз­няного футболу – столичних дина­мівців і до­нецьких гірників.

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 1/8 ФІНАЛУ КУБКА УКРАЇНИ

«Сталь» – «Чорноморець» – 0:4

(Цигирлаш, 11, 3; Фонтанелло, Леонардо, 69)

«Буковина» – «Арсенал» – 0:2

(Мазілу, 67, 90+1)

«Металург» (Д) – «Кривбас» – 4:0

(Чечер, 12; Маріо Сержіо, 42, з пенальті, Траоре, 55, 73)

«Волинь» – «Дніпро» – 3:2 (д. ч.)

(Гобер, 17; Шарпар, 82; Лопес, 92, з пенальті – Коноплянка, 36, з пенальті, Зозуля, 38)

«Металург» (З) – «Ворскла» – 3:0

(Годой, 26; Рудика, 63; Пісоцький, 85)

«Суми» – «Зоря» – 1:3

(Грачов, 14 – Лазарович, 36, Сілюк, 74, Мілько, 90+4)

«Карпати» – «Металіст» – 1:0

(Мілошевіч, 59)

«Динамо» – «Шахтар» – 2:3

(Ярмоленко, 4; Мілевський, 90+5 – Едуардо, 9, 88; Тейшейра, 31)

До звітного протисто­яння команди підійшли з різним настроєм за ре­зультатами останніх мат­чів. «Біло-блакитні» пе­ремогою над турецьким «Бешикташем» помітно поліпшили турнірне ста­новище у розіграші Ліги Європи, а на внутрішній арені й без того особли­вих проблем не мали, упевнено лідируючи у чемпіонаті. Натомість «помаранчево-чорні» у Лізі чемпіонів досі не від­чули смаку перемог, ледь «відскочивши» в останній зустрічі на власному ста­діоні у матчі з російським «Зенітом», а в українській Прем’єр-лізі взагалі про­грали «Металісту», чи не вперше за останні роки опустившись на незвич­ну третю сходинку тур­нірної таблиці. Однак усі передматчеві прогнози зазвичай закінчуються на порозі роздягальні, коли команди виходять на футбольне поле. Там починається гра, яка й розставляє всі крапки над «і».

Навряд чи можна сказа­ти, що «Шахтар» переміг переконливо. Заслужено – так, безумовно. Оскіль­ки вдало реалізував свої слушні нагоди, на відміну від господарів поля. А от кияни можуть нарікати хіба що на самих себе. На­вряд чи вони виходили на матч невмотивованими: якого ще треба подразни­ка, як не гра з принципо­вим суперником, який в останні роки регулярно підіймається вище за тебе у всіх турнірах? Брак ви­конавської майстерності (який відверто помітний як у захисних діях ко­манди, так і при спробах завершити атаку) і неми­лість Фортуни (наприкін­ці матчу за мінімальної переваги гірників на їх­ньому боці зіграла стійка воріт після удару Алієва) залишили найтитулова­ніший вітчизняний клуб уп’яте поспіль без другого за рангом національного трофея.

Востаннє, нагадаю, «Динамо» вигравало Кубок України у сезоні 2006/2007, перемігши у фі­налі гірників 2:1.

 

 

З БЕЗУСОМ НА ВІСТРІ

Головний тренер збірної України Олег Блохін оголосив список гравців, які викликані до роз­ташування головної команди країни задля підготовки до контрольних матчів проти збірних Німеччини (11 листопада в Києві) та Австрії (15 листопада у Львові).

Серед 23 запрошених на збір найбільше представників київського «динамо» – сім фут­болістів. донецький «Шахтар» до національної команди де­легував чотирьох виконавців, «Дніпро» – трьох, двоє гравців відряджає до збірної пол­тавська «Ворскла», ще сім клубів представлені в націо­нальній команді одним фут­болістом.

У котре Олегу Блохіну дове­деться експериментувати в лінії захисту, оскільки чергові ушкодження унеможливили участь у зборі досвідченого воротаря Олександра Шов­ковського (динамо»), а також захисників Дмитра Чигринсь­кого («Шахтар») і Тараса Миха­лика («динамо»), які лише ми­нулого місяця повернулися до лав «синьо-жовтих» після три­валого лікування. Натомість можна відзначити повернення до збірної оборонців Олексан­дра Кучера та Євгена Хачеріді.

Ну а черговим новачком у ко­манді Блохіна став форвард із полтавської «Ворскли» Роман Безус, який складе в головній команді країни компанію своє­му одноклубникові Євгену Селіну. останній дебютував за збірну минулого місяця в матчі проти Болгарії. Як інформує офіційний сайт ФФУ, Безус уже захищав кольори України в матчах «молодіжки» U-20 та U-21, забивши 4 м’ячі. Зокре­ма, рік тому, 11 листопада 2010 року − німецьким одноліткам у товариському матчі, що за­кінчився перемогою молод­шого бундестіму − 2:1.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

Воротарі: Андрій Дикань («Спартак», Москва, Росія), олександр Рибка («Шахтар»).

Захисники: Богдан Бутко («Іллічівець»), Кучер, Ярос­лав Ракицький (обидва – «Шахтар»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), Євген Селін («Ворскла»), Артем Федецький («Карпати»), Євген Ха­черіді («динамо»).

Півзахисники: Олександр Алієв, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Анд­рій Ярмоленко (всі – «»), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва – «Дніпро»), Олексій Гай («Шахтар»), Сергій Назаренко («Таврія»), Анатолій Тимощук («Баварія», Мюнхен, Німеччина).

Нападники: Роман Безус («Ворскла»), Андрій Воронін («Динамо», Москва, Росія), Марко Девіч («Металіст»), Артем Мілевський, Анд­рій Шевченко (обидва – «»).

 

СІМ МЕДАЛЕЙ УКРАЇНЦІВ

На чемпіонаті світу з шашок-64, який напри­кінці жовтня закінчився у російському Санкт-Петербурзі, гідно виступили наші співвітчиз­ники. Cеред 62 учасників, які представляли 25 країн світу, українці здобули сім нагород.

У змаганнях брали участь чо­ловіки і жінки, які визначали кращих у трьох видах програ­ми: бліці, «швидких» шашках та класичному контролі.

Турнір із бліцу виграв украї­нець Сергій Білошеєв (15 очок), який у підсумковій таб­лиці випередив білорусів Євге­на Кондраченка (14 очок) та Андрія Валюка (13 очок). Він же в змаганнях із швидкої гри та за класичним регламентом фінішував другим. Причому в турнірі зі швидкої гри він про­демонстрував однаковий ре­зультат із переможцем – росія­нином Муродулло Амріллає­вим (по 14 очок), але господа­ря змагань визнали перемож­цем за додатковими показниками.

Серед жінок наші співвітчизни­ці Юлія Макаренкова та Вік­торія Мотрічко здобули чоти­ри нагороди. Макаренкова от­римала «срібло» і «бронзу», а Мотрічко повертається додо­му з двома третіми місцями на п’єдесталі пошани.


ОЛІМПІЙЦІ ОБРАЛИ КЕРІВНИЦТВО АСОЦІАЦІЇ

Минулого тижня відбулася ІІ звітно-виборна Асамблея Асоціації олімпійців України. Асо­ціація є громадським формуванням, яке ство­рене з метою популяризації та поширення олімпійського руху в нашій країні.

Серед присутніх були спорт­смени, які прославили Україну на світових, європейських і віт­чизняних спортивних аренах: Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Олена Костевич, Наталія Ска­кун, Юрій Білоног, Григорій Кріс, Іван Богдан, Галина Заха­рова, Богдан Макуц і багато ін­ших. Чемпіони та призери Олімпійських ігор, переможці та медалісти світових і євро­пейських першостей з усіх ре­гіонів України обрали керів­ництво авторитетної громадсь­кої організації. На посаду пре­зидента переобрана Ніна Ума­нець, віце-президентами стали Галина Захарова та Вадим Гут­цайт. делегати проголосували за новий склад Ради Асоціації олімпійців, до складу якої вхо­дить 11 осіб.

Також було затверджено план подальшої роботи, серед ос­новних завдань якого – ство­рення повного реєстру олім­пійців України, заснування Алеї олімпійської слави в регіонах, розв’язання соціальних про­блем спортсменів та активна участь у різноманітних заходах із популяризації спорту та здо­рового способу життя.



УРОЖАЙНИЙ ВИЇЗД НА БАЛКАНИ

На чемпіонаті світу з кікбоксингу WAKO, що проходив у столиці Македонії з 23 по 30 жовт­ня 2011 року, першість виборювали 800 спорт­сменів із 61 країни світу. Представники Украї­ни здобули у Скоп’є вісім нагород.

Медалі найвищого ґатунку до скарбнички національної збір­ної поклали Дмитро Безверхий (у категорії до 57 кг), Кирпань (до 81 кг) і Катерина Соловей (до 55 кг).

За крок до найвищої сходинки п’єдесталу пошани зупинилися Костянтин Деморецький (до 63 кг) та Юрій Зубчик (до 86 кг).

Бронзові нагороди вибороли Ігор Приходько (до 84 кг), Віра Макресова (до 48 кг) та Надія Хаєнок (до 56 кг).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

02.11.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання