« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Доросла спартакіада з молодечим завзяттям

Доросла спартакіада з молодечим завзяттям

Регіональна спартакіада у Закарпатті розміняла тре­тій десяток років! Цьогоріч, як і завжди, фінальні зма­гання ХХ обласної міжгалу­зевої спартакіади профспі­лок, яка в урочистій обста­новці була відкрита на ужго­родському стадіоні «Аван­гард», стали справжнім свя­том спорту та здоров’я.

Зі словами приві­тання до учасни­ків змагань звер­нулися голова об­ласної ради проф­спілок, голова оргкоміте­ту спартакіади Іван Ко­роль, начальник управ­ління у справах молоді та спорту облдержадміні­страції Віталій Ерфан, за­ступник Ужгородського міського голови Володи­мир Фленько, головний суддя спартакіади – суд­дя національної катего­рії, майстер спорту Ана­толій Плєханов. Прапор спартакіади підняли май­стер спорту з легкої атле­тики, багаторазова чемпі­онка міжнародних і всеукраїнських змагань Людмила Коломоєць та майстер спорту з гирьово­го спорту, чемпіон світу серед молоді Василь Потокій.

На старт фінальних зма­гань профспілкової спарта­кіади вийшло 16 команд об­ласних організацій галузе­вих профспілок, профспіл­кових комітетів, підвідо­мчих організацій профспі­лок – усього понад 450 учас­ників. Уперше у змаганнях узяла участь збірна коман­да санаторно-курортних за­кладів профспілок ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в Закарпатській області (ди­ректор Любов Бурак).

Учасники змагань ви­борювали першість у 13 видах програми. Вперше серед них був представле­ний дартс, який віднедав­на набуває дедалі більшої популярності в нашій об­ласті. У гирьовому спорті, жіночому волейболі, дарт­сі та сімейних стартах пе­ремогли спортсмени профспілки працівників освіти і науки. У легкоат­летичному кросі, настіль­ному тенісі, міні-футболі та шахах не було рівних команді профспілки пра­цівників охорони здоров’я. У шашках, більярдному спорті та перетягуванні каната перемогу здобули спортсмени профспілки працівників житлово-комунального господар­ства, місцевої промисло­вості, побутового обслуго­вування населення. А най­сильнішою у чоловічому волейболі та кульовій стрільбі виявилася коман­да профспілки працівни­ків державних установ.

За підсумками спарта­кіади найбільше призових місць (по сім) завоювали команди профспілок осві­ти і науки (голова Василь Балаж) і охорони здоров’я (голова Володимир Турок). По п’ять призових місць в активі спортсменів житло­комунгосподарства (голо­ва Павло Орос) і держав­них установ (голова Марія Петечук). Загалом призові місця у різних видах спор­ту посіли представники 13 із 16 команд – учасниць спартакіади. Нагороди призерам змагань у ко­мандному та індивідуаль­ному заліках у видах спор­ту вручили члени оргко­мітету спартакіади.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

Фото автора

 

 

ПРОГРАЛИ БЕЗ БОЮ

Широкого розголосу набула історія з неотри­манням віз до Італії представниками збірної команди України з карате. Нагадаємо, що 21–23 жовтня на Апеннінах проходив 13-й чемпіо­нат світу з цього виду єдиноборств, однак наші спортсмени так і не з’явилися серед пре­тендентів на нагороди світової першості.

Як з’ясувалося, наші бійці елементарно стали заруч­никами бюрократичних пе­репон і з’ясування стосунків між місцевими спортивни­ми організаціями.

Запрошення від організато­рів турніру – Спортивного союзу карате Італії надійшло українцям іще влітку поточ­ного року. 4 жовтня від збір­ної України з карате до візо­вого центру було подано не­обхідні документи на отри­мання віз для поїздки на зма­гання. Однак, як ідеться в по­відомленні Держслужби мо­лоді і спорту, під час зустрічі 17 жовтня 2011 року з члена­ми команди представники італійського посольства за­значили, що згідно з поряд­ком оформлення віз на такі заходи до посольства мало надійти підтвердження їх участі від Національного олімпійського комітету Італії (С.O.N.I.). А такого підтвер­дження в посольстві не отри­мали! Слід зазначити, що така процедура – надання посоль­ству підтвердження від С.O.N.I. – не нова, оскільки НОК Італії має ще й функції адміністративно-управлінські. Тому ви­мога посольства була цілком правомірною.

Коли одразу ж після цього керівники української Феде­рації Фунакоші Шотокан Ка­рате FSKA та нашої команди звернулися до С.O.N.I., їм у листі відповіли, що органі­затори чемпіонату світу з карате щодо запрошення української збірної на зма­гання до Національного олімпійського комітету Італії не зверталися. А намагання наших атлетів апелювати до організаторів турніру на­штовхнулися на глуху стіну нерозуміння: мовляв, італій­ський Спортивний союз ка­рате не є членом НОК Італії і не співпрацює з ним.

Керівники вітчизняної Феде­рації Фунакоші Шотокан Ка­рате FSKA уже висловили подив з приводу непорозу­міння, що виникло між дво­ма спортивними структура­ми Італії, внаслідок якого збірна України не змогла по­трапити на змагання чемпіо­нату світу, а також запевни­ли, що мають намір зверну­тися до міжнародних спор­тивних організацій з карате.

Зі свого боку можемо ли­шень припустити, що таким чином організатори зма­гань позбулися одного з головних своїх конкурентів на спортивній арені та ре­ального претендента на ме­далі світової першості. Адже впродовж останніх років українська збірна залиша­лася одним із лідерів у цьо­му виді єдиноборства, зо­крема на чемпіонатах світу 2008 та 2010 років виборо­ла «срібло» змагань.

 

 

ВІКТОРІЯ ТЕРЕЩУК ОТРИМАЛА НАГОРОДУ

У понеділок найкраща спортсменка вересня в Україні п’ятиборка Вікторія Терещук та її на­ставник Сергій Трегубов, якого визнано найкра­щим тренером першого місяця осені, отримали заслужені нагороди.

Нагадаємо, що Вікторія Тере­щук на чемпіонаті світу із су­часного п’ятиборства в Мо­скві виборола дві золоті та бронзову нагороди. «Золо­то» світової першості спортс­менка здобула в індивіду­альному заліку та у змішаній естафеті (у дуеті з Дмитром Кірпулянським), а на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла разом із партнерка­ми по збірній Ганною Буряк і Наталією Левченко у жіночій естафеті.

Вручаючи героїні спортив­ного вересня заслужену на­городу, президент вітчизня­ного НОКу Сергій Бубка по­бажав бронзовій призерці Пекіна–2008 успішної підго­товки до Олімпіади–2012, що відбуватиметься у бри­танській столиці.

 

УДОМА – З ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ НАГОРОД

З 20 по 23 жовтня у столиці України проходив чемпіонат світу з більярдного спорту серед чоло­віків і жінок. У турнірі звання найкращого світо­вого майстра з «вільної піраміди» виборювали 140 учасників із двадцять однієї країни світу.

В урочистому відкритті змагань узяв участь пер­ший заступник голови Дер­жавної служби молоді та спорту України Сергій Глу­щенко, який від імені її го­лови Равіля Сафіулліна та усієї спортивної громад­ськості країни привітав учасників і гостей турніру.

За підсумками чемпіонату спортсмени збірної України здобули три нагороди. Звання чемпіона світу ви­боров одесит Ярослав Ви­нокур, на бронзову сходин­ку п’єдесталу пошани зій­шов Ярослав Тарновецький із Чернівців. А серед жінок срібною призеркою зма­гань стала киянка Зоріна Притулюк.

 

 

ВИБИЛИСЯ В ТРІЙКУ

У чемпіонаті Європи з боксу серед жінок, що проходив у голландському Роттердамі, взяли участь 340 спортсменок із 41 країни континен­ту. Українська збірна, представниці якої здобу­ли 7 медалей, у підсумковому заліку посіла тре­тє загальнокомандне місце.

У ваговій категорії до 57 кг тріумфа­торкою змагань виявилася україн­ка Наталія Бірюк, яка у напружено­му фінальному по­єдинку з мінімаль­ною перевагою здолала англійку Лізу Уайтсайт (15:14). Марія Ба­зуліна (до 69 кг) не змогла у вирішальному двобої здо­лати опір господар­ки рингу Маріели де Йонг, тож у підсумку їй дісталася срібна нагорода чемпіона­ту. П’ять бронзових медалей принесли Україні Наталія Князь (до 48 кг), Іванна Крупеня (до 54 кг), Лілія Дурнєва (до 75 кг), Інна Шев­ченко (до 81 кг) і Катерина Шамбір (понад 81 кг).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

31.10.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання