« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Олімпійський» заповнив трибуни

«Олімпійський» заповнив трибуни

Після реконструкції гос­тинно відчинила двері убо­лівальникам головна спор­тивна арена Євро–2012 – НСК «Олімпійський». Без­посередніми свідками уро­чистої церемонії відкрит­тя стадіону на трибунах були майже 60 тисяч гля­дачів, а багатомільйонна аудиторія телеглядачів спостерігала трансляцію з місця події біля екранів своїх телевізорів.

Ще за кілька днів до запла­нованої дати відкриття (8 жовтня) на стадіоні та прилеглій те­риторії чи не цілодобово кипіла робота. Заради справедливості слід за­значити, що не все всти­гли довести до ладу, не навели остаточний «ма­рафет». Але нині на­справді це виглядає дріб­ними недоробками на тлі декларованого раніше відставання від графіка робіт і реальної загрози залишитися без Євро–2012. Утім, усе це вже у минулому: наразі немає ні найменших сумнівів у тому, що чемпіонат Євро­пи з футболу, як і було за­плановано, приймати­муть Польща та Україна. А найсильнішу збірну континенту будуть ви­значати саме на полі «Олімпійського». Влас­не, церемонія відкриття оновленого НСК мала по­казати, з одного боку, ви­сокий статус стадіону як головної спортивної аре­ни ЧЄ, з іншого – спро­можність України вико­нувати взяті на себе зобов’язання. Саме на цьому акцентував увагу Президент України Ві­ктор Янукович, який і оголосив про відкриття «Олімпійського». Прина­гідно глава держави за­значив, що «новий спор­тивний стадіон – це пода­рунок усім громадянам, насамперед дітям і моло­ді, серед яких зростають майбутні чемпіони».

З-посеред запропоно­ваного глядачам дійства слід відзначити масштаб­ну першу частину, коли у театралізованому вигля­ді було представлено іс­торію України – від засну­вання Києва до станов­лення незалежної україн­ської держави. Бойові сцени супроводжувалися вогняним шоу з піротех­нічними ефектами і вог­няними жонглерами.

Також запам’яталися гігантські барабани й трембіти, унікальні трю­ки італійських циркових компаній, які запустили з висоти на поле м’яч Євро–2012, вітчизняні хіти у виконанні Гайтани, Ані Лорак і Таїсії По­валій. А підсумувала уро­чистості світова знаме­нитість Шакіра, яка май­же годину запалювала публіку своїми хітами.

ДОВІДКА «ПВ»

Реконструкція НСК «Олімпійський» відбувалася згідно з вимогами УЄФА до стадіонів класу «Еліт». Модернізація стадіону передбачала створення сучасної арени на базі старої споруди. Сучасного вигляду стадіону надає скляний фасад і покриття у вигля­ді підвісного навісу з напівпрозорої синтетичної мембрани, що накриває 100% місць для глядачів. На «Олімпійському» пройдуть п’ять матчів фінальної частини чемпіона­ту Європи 2012 року з футболу, у тому числі вирішальний поєдинок за звання най­сильнішої команди континенту, який відбудеться 1 липня 2012 року.

 

 

СВІТОВИЙ ТРІУМФ УКРАЇНЦІВ

Українська збірна стала беззастереж­ним тріумфатором світової першості, яку приймала столиця Азербайджану. У Баку вітчизняні боксери ви­ступали в п’яти вирі­шальних поєдинках і перемогли в чотирьох!

Перше «золото» до скарб­нички національної збірної приніс олімпійський чемпі­он, чемпіон світу та Європи Василь Ломаченко (до 60 кг). Наш боєць у вирішаль­ному двобої не залишив шансів кубинцю Ясніелю Толедо (підсумковий суд­дівський рахунок – 17:12 на користь українця). Зазна­чимо лише, що Василя ледь не позбавили шансів на друге поспіль світове чем­піонство ще в 1/8 фіналу, коли судді в його поєдинку з Робсоном Консейсао не­сподівано віддали перева­гу з мінімальним рахунком 20:19 бразильцю. Але після термінової апеляції з боку української команди й при­скіпливого розгляду даної справи представники Між­народної асоціації люби­тельського боксу визнали, що суддівство в цьому по­єдинку було необ’єктивним. Тож Ломаченко про­довжив виступи на турнірі і надалі не надав жодного шансу суперникам.

Наступний фінал за учас­тю українця став для на­шої команди «срібним». Денис Беринчик (до 64 кг) після програного першо­го раунду у бою проти бразильця Евертона дос Сантоса практично надо­лужив згаяне, але з рахун­ком 26:23 усе ж переміг південноамериканець.

Натомість Тарас Шелес­тюк (до 69 кг) у двобої з казахом Серіком Сапієвим одразу ж дав зрозуміти, хто в рингу господар, ви­гравши кожен із трьох ра­ундів (загалом – 16:10).

Суперником Євгена Хитро­ва (до 74 кг) у вирішально­му поєдинку став японець Рьота Мурата. Двобій гід­них суперників із практич­но мінімальною перевагою закінчився на користь на­шого боксера – 24:22.

А останнє соло в бенефісі української збірної у Баку – в активі Олександра Усика (до 91 кг), який пе­реміг улюбленця місцевої публіки Теймура Мамма­дова. Ні рідні стіни, ні ша­лена підтримка трибун не допомогли азербайджан­цю. 25:15 – вердикт суддів красномовно свідчить про цілковите домінуван­ня в рингу українця.

Таким чином, здобувши чотири золоті й одну сріб­ну нагороди, збірна Украї­ни стала першою в загаль­нокомандному заліку. Другими в реєстрі най­кращих збірних чемпіона­ту були команди Куби (два «золота» й одне «срібло»), третіми – господарі турні­ру («золото» і «срібло»).

 

 

ТУРИСТИ ПІДСУМУВАЛИ СПАРТАКІАДУ

Наприкінці вересня змаганнями з туризму, що проходили на базі відпочинку «Медик» у мальов­ничій місцевості селища Щурово Краснолиман­ського району, завершилася VI міська спартакіа­да працівників охорони здоров’я Краматорська.

У боротьбу за нагороди вступили 11 команд, а це ра­зом із уболівальниками – по­над півтори сотні осіб. Варто зазначити, що близько 80% претендентів на перемогу в туристичному двоєборстві (орієнтування на місцевості та туристична техніка) стано­вила молодь віком до 35 ро­ків (40 з 55 учасників).

Кращих визначали за під­сумками видів програми. Учасники демонстрували знання місцевості та вміння знаходити КП по карті, май­стерність у встановленні на­мету, бігу з перешкодами, перенесенні потерпілого. А найкращі результати показа­ли: команда Краматорської станції швидкої медичної до­помоги (капітан Юлія Фа­брична) – в туристичному орієнтуванні; представники збірної «Міська лікарня № 3» (капітан – Іоланта Меркуло­ва) – в туристичній техніці; очільник колективу «Міська лікарня № 2» Владислав Клі­ценко – в змаганнях капіта­нів команд із тенісу…

У вечірніх сутінках розігру­валися залікові бали в кон­курсі художньої самодіяль­ності. Усі команди своїми ви­ступами провокували справ­жнісінькі вибухи сміху та ма­сові підтанцьовування про­сто на місцях, тож їх зустрі­чали бурхливими оплеска­ми. Але найкращим визнали виступ «Як козаки туристами стали» команди Дитячого те­риторіального медичного об’єднання (капітан – Ігор Видиш).

Новий туристичний день розпочався з конкурсу стін­них газет. Найбільше припа­ла до душі суддям робота команди «Будинок дитини «Антошка» (капітан – Надія Романова).

У підсумковому заліку в ре­зультаті напруженого супер­ництва перше загальноко­мандне місце вибороли представники «Міської лі­карні № 3», другою стала збірна Міського протитубер­кульозного диспансеру, по­чесна «бронза» дісталася ко­манді Краматорської станції швидкої медичної допомоги. Переможців і призерів зма­гань нагороджено почесни­ми грамотами.

Особливістю «Туризму–2011» було те, що деякі ни­нішні учасники змагань у складі збірної команди об­ласної організації профспіл­ки працівників охорони здоров’я взяли участь у Все­українській спартакіаді, яка проходила в Алушті з 3 по 6 вересня. Тож усі присутні бурхливими аплодисмента­ми окремо привітали Ігоря Видиша та Надію Алещенко, які захищали честь обласної організації профспілки в змаганнях із тенісу, а також фельдшера КМУ «Краматор­ська станція швидкої медич­ної допомоги» Салтана Гах­раманова, який виборов третє місце в легкоатлетич­ній програмі.

Після підсумкової лінійки ту­ристи відпочили на березі Дінця. А додому повертали­ся сповненими вражень, на­снаги і планів на майбутнє.

Вікторія ПЛЄШКОВА,

Краматорська організація профспілки працівників охорони здоров’я


Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

23.10.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання