« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Запорожці визначили кращих

Запорожці визначили кращих

Раз на два роки у Запо­ріжжі проводиться об­ласна міжгалузева спар­такіада. Тож цього року змагання відбувалися на чотирьох спортивних об’єктах міста, а участь у них взяли понад 300 спортсменів-аматорів, які захищали спортивну славу галузе­вих профспілок.

На стадіоні «Локо­мотив» відбули­ся змагання з міні-футболу, у спортивному комплексі ЗНТУ – з на­стільного тенісу, у шахово-шашковому клубі «Дум­ка» визначали найкращих фахівців із цих дисциплін, а майстри гирьового спор­ту та армрестлінгу помі­рялися силами на Набе­режній Дніпра.

У змаганнях із міні-футболу перше місце здо­була команда обласної ор­ганізації профспілки пра­цівників енергетики та електротехнічної промис­ловості, другою була ко­манда обласної організа­ції профспілки працівни­ків освіти і науки, тре­тьою фінішувала команда обласної організації проф­спілки працівників АПК.

Призерами змагань із настільного тенісу в осо­бистій першості виявили­ся: серед чоловіків – пред­ставник обласної організа­ції профспілки працівни­ків охорони здоров’я Кос­тянтин Шабельник, серед жінок – Світлана Тріпак з обласної організації проф­спілки працівників житлово-комунального госпо­дарства, місцевої промис­ловості та побутового об­слуговування населення.

У змаганнях із шахів перемогли Микола Кущ та Олена Клементьєва (профорганізація ВАТ «Мотор Січ»), серед шаш­кістів найвправнішими були Ірина Дубовая (ПрАТ «Запорізький електрово­зоремонтний завод») та Геннадій Звонарьов (ВАТ «Мотор Січ»).

Напруженою виявила­ся боротьба у змаганнях із гирьового спорту, де прак­тично всі перші місця по­сіли члени профспілки об­ласної організації автомо­більного та сільськогоспо­дарського машинобуду­вання – Денис Кудіков, Максим Черніков, Володи­мир Корнієнко і Денис Ко­новаленко. У змаганнях з армрестлінгу не було рів­них працівникам ВАТ «Мотор Січ» Артему Алє­нічеву, Олегу Васильчен­ку та Роману Рябцеву, які разом із Павлом Прийма­ченком (АПК) вибороли у напруженій боротьбі пер­ші місця у вагових катего­ріях 70, 80, 90 і понад 90 кг.

Голова Запорізької об­ласної ради профспілок Віктор Сластьон вручив нагороди переможцям і призерам змагань. Він на­голосив, що Запорізька об­ласна рада профспілок, обласні й первинні проф­спілкові організації усіля­ко сприяють розвитку фі­зичної культури та спор­ту. У розпорядженні спіл­чан і членів їхніх родин 884 спортивних споруди. Тут постійно займаються спортом понад 70 тисяч аматорів спортивного руху. Тож спортивні до­сягнення спортсменів-аматорів і майстрів спор­ту Запорізької області ві­домі не лише всій Україні, а й далеко за її межами.

Анатолій ЧЕРЕПЄХІН, завідувач відділу культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення ОРП, Запорізька обл.

 

МЕДИКИ ЗАКАРПАТТЯ– ДРУГІ В УКРАЇНІ

Закарпатські медики особистим прикладом пропагують здоровий спосіб життя, систематично займаються фіз­культурою і спортом. Результатом цього є успішні висту­пи збірної команди обласної організації профспілки праців­ників охорони здоров’я (голова Володимир Турок) на всеукраїнських та обласних змаганнях

Новими досягненнями позначилася участь за­карпатських медиків у фі­нальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади працівників охорони здоров’я, де змагалися команди із 22 областей України і яка відбулася в кримській Алушті.

Найкраще серед пред­ставників найзахіднішого регіону країни виступили лікар Ужгородської місь­кої санепідемстанції Люд­мила Коломоєць, яка трі­умфувала в бігу на 100 ме­трів та стрибках у довжи­ну, начальник відділу охо­рони здоров’я Сваляв­ської РДА Микола Рипко­вич – переможець зма­гань з настільного тенісу, а також завідувач тера­певтичного відділення об­ласної алергологічної лі­карні Олександр Студеняк – бронзовий призер зма­гань із шашок. Успішно ви­ступили на Всеукраїнській спартакіаді також лікарі Ужгородської ЦМКЛ Лари­са Юшко й Ужгородської районної санепідемстан­ції Володимир Рижонков (шахи), обласного центру нейрохірургії та невроло­гії Тарас Гаврилів (легка атлетика), молодша ме­дична сестра Перечин­ської райлікарні Марія Рапа (настільний теніс), лаборант з Іршавщини Надія Кривдик (шашки).

За підсумками спартакіа­ди збірна команда меди­ків Закарпаття (тренер – представник Людмила Трофимчук) посіла друге загальнокомандне місце, за що й отримала відпо­відний кубок і диплом від організаторів. Медалями та дипломами спартакіади нагороджені й переможці і призери в окремих ви­дах змагань.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпатська обл.

 

ВІКТОРІЯ ТЕРЕЩУК – СПОРТСМЕНКА ВЕРЕСНЯ

Експертна комісія Національного олімпійсько­го комітету України кращою спортсменкою ве­ресня в країні визнала п’ятиборку Вікторію Терещук, а її наставника Сергія Трегубова – кра­щим тренером місяця.

Як інформували «ПВ» своїх читачів, Вікторія Терещук на чемпіонаті світу з сучас­ного п’ятиборства в Москві виборола дві золоті та бронзову нагороди. Тож цей результат і посприяв визнанню бронзової при­зерки Олімпіади в Пекіні спортсменкою місяця в Україні.

Зазначимо, що для Вікторії це друге подібне визнання. Уперше Терещук назвали кращою спортсменкою України в липні 2008 року, коли вона тріумфувала на континентальній першості.

 

 

САЛАДУХА – В ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ТОП-10

Чемпіонка світу в жіночому потрійному стриб­ку українка Ольга Саладуха за підсумками голо­сування, що проводилося Європейською легкоат­летичною асоціацією, увійшла до десятки най­кращих спортсменок року в Європі.

Наша співвітчизниця в під­сумковому протоколі посі­ла восьму сходинку. Нага­даємо, що українка вибо­рола першість на чемпіона­ті світу, що проходив у пів­деннокорейському Тегу, а також у своїй дисципліні стала переможницею «Діа­мантової ліги» – серії най­престижніших легкоатле­тичних змагань.

А очолила підсумковий рейтинг номінанток на звання «Спортсменка року в Європі» росіянка Марія Савінова. Цьогоріч росій­ська легкоатлетка тріумфу­вала в дев’яти із десяти змагань, у яких брала участь. У тому числі на чем­піонаті світу в Тегу, де на коронній дистанції 800 м вона «скинула» понад се­кунду з особистого рекор­ду, в фіналі командної пер­шості в Стокгольмі, а також у фіналі «Діамантової ліги».

 

БРОНЗОВА СТАБІЛЬНІСТЬ

У казахському Алмати наприкінці вересня від­булися змагання Кубка світу з дзюдо. Україн­ські спортсмени повернулися додому із чотир­ма нагородами.

Наші співвітчизники пора­дували своїх уболівальників стабільно вдалими резуль­татами, хоча серед них не було жодного «золота» чи «срібла». бронзові нагороди завоювали Наталя Смаль у ваговій категорії до 70 кг, Ірина Кіндзерська (до 78 кг) та Ольга Суха (до 48 кг).

А от серед чоловіків ме­дальний наробок дівчат підтримав лише Геворг Ге­ворян (до 66 кг), який так само виборов третю схо­динку п’єдесталу пошани.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

09.10.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання