« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Тріумф українців у Москві

Тріумф українців у Москві

У столиці Росії на чемпіонаті сві­ту з сучасного багатоборства, який тривав із 8 по 14 вересня, за­галом узяло участь 177 спортсме­нів із 36 країн світу. Україну пред­ставляли 8 спортсменів, але по закінченні змагань в активі вітчизняних майстрів сучасного пен­татлону (стрільба, фехтування, плавання, кінний спорт і біг) зна­чилося чотири нагороди: по дві зо­лоті та бронзові медалі

Як уже повідомля­ли «ПВ», у жіно­чих індивідуаль­них змаганнях тріумфувала наша співвітчизниця Вікто­рія Терещук. Бронзовий призер пекінської Олімпі­ади у підсумку всіх видів програми на більш як 30 очок випередила «срібну» призерку угорку Шаролту Ковач і «бронзову» при­зерку змагань литовку Ла­уру Асадаускайте.

Друге «золото» україн­ської збірної також «від­булося» за безпосередньої участі Терещук. Цього разу Вікторія у парі з Дми­тром Кірпулянським не залишили шансів супер­никам у змішаній естафе­ті. Дует Вікторії Терещук і Дмитра Кірпулянського піднявся на найвищу схо­динку п’єдесталу пошани, залишивши позаду пари з Росії та Литви.

Наступна медаль укра­їнок – і знову в списках на­городжених Терещук! Вікторія з подругами по ко­манді Ганною Буряк та Наталією Левченко у жі­ночій естафеті дозволили випередити себе лише збірним Угорщини та Ні­меччини.

Так само «бронзовим» виявився для українців і фінал чоловічої естафети. Павло Кірпулянський, Олександр Мордасов і Пав­ло Тимошенко у підсумку всіх дисциплін зійшли на третю сходинку п’єдесталу пошани, поступившись угорцям і представникам Південної Кореї.

Успішному виступу на­ших співвітчизників на чемпіонаті світу була при­свячена пресконференція, яка відбулась у Києві за участі героїв змагань, керівництва Держслужби у справах сім’ї, молоді та спорту, Національного олімпійського комітету та Федерації з сучасного п’ятиборства України.

Героїня змагань – Вікторія Терещук поділилася враженнями від найуспішнішого для себе чемпі­онату світу (2006 року вона здобула срібло світової першості), а також повідо­мила, що свій успіх при­святила дню народження сина Владислава, якому 16 вересня виповнилося 2 рочки.

Голова Держслужби мо­лоді та спорту Равіль Сафі­уллін, вітаючи спортсме­нів, підкреслив, що ніколи раніше українці так успіш­но на світових першостях не виступали, тож цьогоріч­ний результат по праву можна назвати тріумфаль­ним. «Ваша перемога – це добрий знак напередодні Олімпіади 2012 року» , – сказав Равіль Сафіуллін. Він також повідомив, що українські спортсмени здо­були вже дві путівки до Лондона на Олімпійські ігри 2012 року (Вікторія Тере­щук і Дмитро Кірпулян­ський). У керівництві вітчизняним спортом розрахо­вують на ще дві ліцензії.

 

 

І СПОРТ, І ТРУД – ПОРУЧ ІДУТЬ!

За доброю традицією щоосені помірятися си­лами у Хмельницькому збираються найміц­ніші спортсменивиробничники краю. Свято організовують Федерація профспілок області, обласні організації фізкультурно-спортивних товариств «Колос», «Україна», «Спартак» за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Усім відомо, що у заняттях спортом найголовніше – зміцнення здоров’я, що, своєю чергою, сприяє під­вищенню продуктивності праці й поліпшенню соці­ального мікроклімату в ко­лективах. Тож нині в облас­ному ФСТ «Колос» діє 1026 колективів фізкультури, у ФСТ «Україна» і Спартак» – 72 і 64 колективи відповід­но. Особливої подяки за сприяння розвиткові фіз­культури та спорту заслуго­вують керівники й голови профкомів «Новатора», «Укрелектроапарату», «Укртелекому», «Хмельницькобленерго», Волочиського машзаводу «МоторСіч», Теофіпольського цукрового заводу, обласного управ­ління лісового і мислив­ського господарства.

У рамках цьогорічної спарта­кіади на високому рівні про­вели галузеві змагання об­ласні профспілкові організа­ції працівників енергетики, лісового господарства, АПК, охорони здоров’я, освіти і науки. Власні силу та нави­чки богатирітрударі демон­стрували в армрестлінгу, во­лейболі, настільному тенісі, мініфутболі, шахах, перетя­гуванні канату, гирьовому спорті. На урочистому від­критті змагань голова Феде­рації профспілок області Ген­надій Харьковський кращим інструкторам із фізкультури підприємств та установ і спортивним фахівцям това­риств вручив Почесні грамо­ти та премії.

Боротьба в усіх видах про­грами виявилася азартною та видовищною. Перемогу святкували атлети обласних профспілкових організацій працівників енергетики та електротехнічної промисло­вості, Хмельницької філії ВАТ «Укртелеком». Добре виступили команди проф­спілки працівників освіти і науки, житловокомунального і лісового господарств, Хмельницької дирекції УДППЗ «Укрпошта».

Прес-центр ФПО, Хмельницька обл.

 

 

САЛАДУХА ВИГРАЛА «ДІАМАНТОВУ ЛІГУ»

У фіналі найпрестижнішої легкоатлетичної серії «Діамантова ліга» беззаперечною тріум­фаторкою у секторі для потрійного стрибка стала українка Ольга Саладуха.

Переможниця останнього чемпіонату світу на Мемо­ріалі Іво Ван Дамме, що проходив на брюссель­ському стадіоні імені коро­ля Балдуїна, впевнено лі­дирувала одразу ж після першого виходу в сектор, показавши результат 14,67 м, який так ніхто і не зміг поліпшити.

За перемогу у фіналі «Діа­мантової ліги» українка здобула 8 очок і з підсумко­вим доробком у 24 очки стала переможницею у сво­їй дисципліні.

 

 

З ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ НАГОРОД

З 12 по 18 вересня у Стамбулі відбувся чем­піонат світу з бороть­би. Українські спортс­мени завоювали три нагороди – «золото», «срібло» й «бронзу».

«Золото» світової першості до скарбнички української збірної поклала Ганна Васи­ленко (вагова категорія до 59 кг). У фінальному поєдинку наша співвітчизни­ця здолала представницю Швеції Софію Маттмон. У категорії до 55 кілограмів на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла Тетя­на Лазарєва – у боротьбі за «бронзу» вона виявилася сильнішою за російську спортсменку Марію Гурову.

А от єдину чоловічу медаль на цьому турнірі здобув для збірної України Ібрагім Алдатов. У ваговій категорії до 84 кг він лише у фіналь­ному двобої зазнав пораз­ки, поступившись азербай­джанцю Шаріфу Шаріфову.

На жаль, решта представ­ників «синьожовтої» дру­жини виступила, відверто кажучи, невдало. Борці грекоримського стилю взагалі залишилися без на­город, а у Стамбулі, між ін­шим, розігрувалися й лі­цензії на Олімпіаду–2012.

 

ДЛЯ ВЕЛИКИХ І МАЛИХ

Десятки спортивних родин визначали кращих у захоплюючих змаганнях «Тато, мама, я – спор­тивна сім’я», які організували адміністрація та профспілковий комітет АТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот».

Оригінальні, веселі конкур­си вподобали як учасники, так і вболівальники. У своїх групах чемпіонами та воло­дарями медалей, спортив­них подарунків стали роди­ни Крохмалів, Маслових, Даньків, Скурідіних, Мані­них, Литвинових і Погорє­лових. Відзначено й близ­нюків Дмитра і Данила Бєльських, а також наймен­шу учасницю змагань – По­ліну Мірошниченко.

Голова профкому «Азоту», депутат міськради Валерій Черниш зазначив, що орга­нізації конкурсу сприяли також дирекція і профком базового Вищого професій­ного училища. «Тож ми й надалі об’єднуватимемо зу­силля заради підтримки фізкультури і спорту», – на­голосив він.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ, Луганська обл.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

06.10.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання