« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

І з Фрателло не пофартило

І з Фрателло не пофартило

Збірна України не спромоглася по­долати перший груповий бар’єр фінальної частини чемпіонату континенту, який в останній день літа стартував у Литві. Здобув­ши дві перемоги у п’яти матчах, підопічні Майка Фрателло посіли лише четверте місце у групі «D», а відтак змушені були пакувати ва­лізи й повертатися додому.

ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

Результати матчів групи «D»

Україна – Росія – 64:73

Словенія – Україна – 68:64

Україна – Болгарія – 67:56

Грузія – Україна – 69:53

Україна – Бельгія – 74:61

Українська збірна стартувала двома матчами проти головних фавори­тів нашої групи – росіян і словенців. І в обох поєдинках виглядала на­справді гідно. Більшість часу. Але траплялися мо­менти, коли українці наче впадали у ступор. Тож су­перники безжально корис­талися «провалами» на­шої команди. Так, напри­кінці поєдинку з росіяна­ми українські баскетбо­лісти скоротили розрив у рахунку до одного влуч­ного триочкового кидка, але надалі дозволили ро­сійським баскетболістам беззаперечно домінувати на майданчику. Нато­мість у матчі з балканця­ми нашим наче було поро­блено в першій половині гри, коли вони дозволили словенцям домінувати під обома кошиками, що й призвело до малооптиміс­тичних «–21» за підсумка­ми двох чвертей. Однак у заключній десятихвилин­ці українці довели, що з ними таки будуть рахува­тися, звівши перевагу ав­торитетних балканців практично нанівець.

Такі спалахи активнос­ті, підкріплені результа­тивною грою в нападі і пристойним захистом, все­ляли надію, що у наступ­них матчах українці не лише боротимуться за пе­ремогу, а вже й перемага­тимуть. У матчі з болгара­ми українці прогнозовано святкували вікторію (до речі, першу за десять років у фінальних турнірах кон­тинентальних чемпіона­тів!). Упродовж трьох чвер­тей матчу підопічні Фра­телло нарощували перева­гу, лише наприкінці гри дозволивши болгарам дещо скоротити різницю в рахунку. Тож поєдинку з грузинами, які вважалися нашими основними супер­никами у боротьбі за тре­тю, «прохідну» до наступ­ного раунду змагань схо­динку турнірної таблиці, уболівальники «синьо-жовтої» дружини чекали з обережним оптимізмом.

На жаль, лише в стар­товій десятихвилинці і на початку другої чверті українці демонстрували гру, яка уможливлювала перемогу. Решту ігрового часу кавказькі баскетбо­лісти значно активніше діяли у нападі, агресивні­ше захищалися, тож, як результат, здобули таку необхідну перемогу, яка, забігаючи наперед, і дала змогу їм стати третьою «незайвою» командою у нашій групі.

Гру проти бельгійців наші розпочали мляво, од­нак, «прокинувшись» у другій чверті, одразу ж ві­дірвалися на переконливі 20 очок. Надалі команди демонстрували у цілому рівні можливості, але українцям здобутого ган­дикапу вистачило для пе­реконливої перемоги. Тож останнім груповим мат­чем цьогорічного Євро Україна все ж на мажор­ній ноті попрощалася з гостинною Клайпедою.

 

 

«ЗАЛАТАТИ» ОБОРОНУ

У матчі проти найкращої збірної Південної Америки підопічні Олега Блохіна продемон­стрували непогані можливості в атаці, яких, утім, на тлі помітних проблем у захисних ре­дутах не вистачило навіть для нічиєї.

Матч із тріумфаторами останнього Кубка Америки, навіть попри підсумковий результат, став для «синьо-жовтої» дружини допоки найкращим після «другого пришестя» Олега Блохіна.

Українці дуже швидко «за­прягли» – секундна стрілка не встигла зробити й одного повного оберту після свист­ка арбітра про початок мат­чу, а голкіпер уругвайців уже виймав м’яч із власних воріт. Після розіграшу м’яча у цен­тральному колі господарі поля перехопили «плямис­того», відтак блискавична триходівка Коноплянка – Де­віч – Ярмоленко закінчилася влучним ударом динамівця. Була 15-та секунда матчу!

Надалі команди обмінюва­лися атаками, допоки на­прикінці першого тайму південноамериканці таки зрівняли рахунок у матчі. Спочатку Луїс Суарес поці­лив у стійку воріт Шовков­ського, але за кілька хвилин Альваро Гонсалес таки при­мусив капітулювати україн­ського воротаря. Слід заува­жити, що багаторічний страж воріт «Динамо» і збір­ної у цьому епізоді мав би зіграти надійніше.

Однак, навіть попри пропу­щений за лічені хвилини до свистка на перерву гол, наші хлопці спромоглися не лише організувати атаку на ворота гостей, а й стовідсот­ково реалізувати свою наго­ду: головні дійові особи першого результативного випаду українців знову опи­нилися у центрі уваги: про­стрілу Ярмоленка невідпо­рним ударом під поперечи­ну відзначився Коноплянка.

Навіть перерва не загасила агресивного наступального настрою українців. Але голкі­пер «Лаціо» Фернандо Мус­лера і власна незграбність у завершальній стадії атак не дозволили господарям поля збільшити перевагу в рахун­ку. Тож якщо не забиваєш ти – забивають тобі. Дієго Луга­но зрівняв рахунок матчу, пе­регравши захист українців на «другому поверсі» після розі­грашу стандарту.

Обидві команди не збавили обертів в атаці, але наприкін­ці гри, на жаль, більше пота­ланило підопічним Оскара Табареса. Коли матч, здава­лося, уже мав би закінчитися результативною нічиєю, Абель Ернандес приніс пе­ремогу збірній Уругваю.

УКРАЇНА – УРУГВАЙ – 2:3

(Ярмоленко, 1, Коноплянка, 45 – Гонсалес, 43, Луга­но, 61, Ернандес, 87)

УКРАїНА: Шовковський, Бутко, Ракицький, Кучер, Шевчук, Гай, Тимощук, Ярмоленко, Коноплянка (Ка­линиченко, 79), Девіч (Селезньов, 59), Воронін.

 

 

НА ЧС – «ЗОЛОТО» І  «БРОНЗА»

Із чемпіонату світу, який приймав південноко­рейський Дегу, українська збірна повертається з двома здобутими «жіночими» нагородами: «золотом» у потрійному стрибку та «бронзою» за естафету 4x100 метрів.

Минулорічна чемпіонка Єв­ропи Ольга Солодуха попо­внила свою колекцію наго­род і медаллю найвищої проби на світовій першості. У секторі для потрійних стрибків українці не було рівних. У першій же спробі Ольга стрибнула на 14 м 94 см, і до закінчення змагань ніхто не зміг перевершити її результат. Інші місця на п’єдесталі пошани дістали­ся представниці Казахстану Ользі Рипаковій та колум­бійці Катерині Ібаргуен.

Ну а квартет українок у скла­ді Олесі Повх, Наталії По­гребняк, Марії Ремень та Христини Стуй у жіночій ес­тафеті на дистанції 4х100м поступився лише визнаним лідерам цієї легкоатлетичної дисципліни – командам США та Ямайки. Наші дівчата фіні­шували третіми зі своїм най­кращим результатом у по­точному сезоні – 42.51 с.

 

 

У ЦЕНТРІ УВАГИ

31 серпня 2011 року уряд схвалив Концепцію За­гальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізкультури і спорту на 2012–2016 роки.

Проект документа було розроблено Державною службою молоді та спорту України. Ним визначено стратегічні напрями, цілі та завдання розбудови сфери фізичної культури і спорту, а також шляхи вирішення поставлених завдань.

Мета Концепції – унорму­вання процесу підготовки Загальнодержавної цільо­вої соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки, яка спрямована на ство­рення умов для дотриман­ня здорового способу жит­тя, залучення широких верств населення до масо­вого спорту та розвитку спорту вищих досягнень.

На фінансування програми розвитку фізкультури і спорту в Україні у 2012– 2016 рр. заплановано спря­мувати майже 32,2 млрд гривень.

 

ПІДРОСТАЮТЬ ЧЕМПІОНИ

Переможцями юніорської першості світу з пляжно­го волейболу, нагороди якої виборювали пред­ставники 28 країн світу, стали українці Сергій По­пов і Валерій Самодай.

Змагання юних «пляжних» волейболістів (до 21 року) тривали з 31 серпня по 4 вересня у канадському Галіфаксі. Упродовж усієї турнірної дистанції наші хлопці зберігали налашто­ваність на перемогу. І в наднапруженому фіналі проти польської пари Петр Кантор/Бартош Лосяк запорізько-сумський дует спромігся вирішальні очки записати на свою користь, здобувши нелегку перемо­гу 2:1 (22:20; 19:21; 15:12). У поєдинку за бронзові нагороди бразильці вітор Феліпе/Маркус Кавалья виявилися сильнішими за дует господарів змагань Денні Дем’яненко/Гарретт Мей – 2:1 (21:23, 21:14, 15:13).

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

11.09.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання