« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Третій шанс для «Вітязя»

Третій шанс для «Вітязя»

Здобувши перемогу в ні­мецькому Ерфурті над представником Узбе­кистану Русланом Ча­гаєвим, росіянин Олек­сандр Повєткін вибо­ров пояс «регулярного» чемпіона WBA, а від­так – і право на ти­тульний поєдинок із «суперчемпіоном» Во­лодимиром Кличком.

Можна по-різному стави­тися до скан­дального рі­шення WBA зробити двох чемпіонів – «суперчемпіона» і «регу­лярного», але його вже не буде скасовано. Тож «су­перчемпіон» Володимир Кличко днями отримав «колегу». Олександра По­вєткіна у двобої із Русла­ном Чагаєвим було визна­но переможцем по очках: після закінчення 12-раундового титульного по­єдинку на його користь свідчили всі три суддівські протоколи (116-112, 117-113, 117-113). Тож боксер став четвертим в історії росій­ського професійного боксу чемпіоном світу у надваж­кій категорії (після Мико­ли Валуєва, Олега Маскає­ва та Султана Ібрагімова). Керівництво WBA уже ого­лосило про те, що Володи­мир Кличко зобов’язаний до весни 2013 року захисти­ти свій титул «суперчемпі­она» у бою з Олександром Повєткіним.

Російського боксера, у пасиві якого на професій­ному ринзі досі немає жодної поразки, давно на­зивають вірогідним спад­коємцем титулів і слави братів Кличків. Як і Воло­димир, Олександр став чемпіоном Олімпійських ігор (українець тріумфу­вав в американській Ат­ланті 1996 року і був пер­шим білошкірим олімпій­ським чемпіоном із боксу у надважкій ваговій кате­горії; росіянин здобув «зо­лото» Олімпіади–2004 у грецьких Афінах). Після олімпійського тріумфу Повєткін так само зали­шив любительський ринг і пішов у професіонали. Практично відразу ж усі прихильники цього виду спорту заговорили про надзвичайну привабли­вість зустрічі двох слов’янських атлетів у професійному ринзі.

Однак омріяного поє­динку двох білошкірих переможців олімпіад на професійному рівні досі так і не відбулося, хоча вже були дві спроби його організувати. У 2008 році команда Повєткіна посла­лася на травму свого під­опічного, яку він дістав начебто перечепившись за корч у лісі. Минулоріч мав відбутися титульний поєдинок під егідою IBF, але в останній момент представники претенден­та на чемпіонський пояс Володимира Кличка поча­ли висувати купу надума­них умов і, зрештою, не з’явилися на офіційну прес-конференцію. Спер­шу казали, що у росіянина знову негаразди зі здоров’ям – запалення носових пазух. Згодом менеджери Олександра почали щось вигадувати про непра­вильні боксерські рука­вички, які нав’язує чемпі­он претендентові, та раб­ські умови контракту. А опісля тренер Повєткіна Тедді Атлас визнав, що вважає свого підопічного неготовим до чемпіон­ського двобою. Зрештою, бій було скасовано, відтак IBF позбавила росіянина титулу офіційного пре­тендента і понизила у рей­тингу на 10 позицій.

Наразі, здобувши ти­тул WBA, Олександр По­вєткін знову постав перед необхідністю битися з Во­лодимиром Кличком. Тож хочеться вірити, що до встановленого гранично­го терміну бійці все ж зі­йдуться у рингу. Хоча ме­неджер «Вітязя» з промоу­терської компанії Sauerland Event Кріс Майєр уже заявив, що навряд чи брати Клички зроблять їм пропозицію, на яку вони зможуть пристати, бо, мовляв, спортсмени сум­новідомі своїми «рабськи­ми контрактами».

Тобто чемпіон має уле­щувати претендента ви­йти у ринг, а не навпаки? Цікава логіка. Насправді перед кожним боєм відбу­ваються торги, перемо­жець яких має право дик­тувати певні умови прове­дення поєдинку. Тож ніщо не заважає німецькій Sauerland Event зробити щедрішу пропозицію за К-2 Promotions братів Кличків. А за рік-півтора до бою розповідати, що хтось комусь нав’язує не­прийнятні умови, означає, як на мене, заздалегідь шукати шляхи відступу. Однак третьої відмови По­вєткіна від бою з Кличком йому вже остаточно не по­дарують ні фанати, ні спортивні функціонери.

 

 

ДІЗНАЛИСЯ, ХТО БУДЕ СУПЕРНИКОМ

Минулого тижня відбулося жеребкування гру­пових етапів континентальних командних турнірів. Хто буде їхнім суперником дізнали­ся «Шахтар» – у Лізі чемпіонів та «Динамо», «Ворскла» і «Металіст» – у Лізі Європи.

У найпрестижнішому клубному турнірі Старого світу донеччани грати­муть у групі «G», де їхніми суперниками стануть пор­тугальський «Порту», ро­сійський «Зеніт» та кіпр­ський «Апоел». Прикмет­но, в одній групі Ліги чем­піонів грають три пере­можці останніх розіграшів Кубка УЄФА/Ліги Європи – «Зеніт», «Шахтар» і «Пор­ту». Суперниками «Вор­скли» у Лізі Європи у групі «В» будуть чемпіон Данії «Копенгаген», срібний призер бельгійської пер­шості «Стандард» і «Ганно­вер», який у німецькій Бундеслізі фінішував ми­нулого сезону четвертим.

Столичні динамівці потра­пили до групи «Е», де їм до­ведеться схрестити зброю з турецьким «Бешикта­шем», який кияни у попе­редньому розіграші турні­ру просто-таки «винесли» з поля із загальним рахун­ком 8:1, англійським «Сток Сіті» (фіналіст Кубка Англії) та ізраїльським «Маккабі» з Тель-Авіва.

Харків’янам випало грати в одному квартеті «G» з чет­вертою командою чемпіо­нату Голландії «АЗ» («Алк­мар»), «Аустрією», яка фіні­шувала третьою у попере­дній першості Австрії, і чем­піоном Швеції «Мальме».

УКРАЇНСЬКІ КЛУБИ В ЄВРОКУБКАХ

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ

Група «G»: «Порту», «Шахтар», «Зеніт», «Апоел»

ЛІГА ЄВРОПИ

Група «B»: «Копенгаген», «Стандард», «Ганновер», «Ворскла»

Група «Е»: «Динамо», «Бешикташ», «Сток Сіті», «Маккабі»

Група «G»: «АЗ», «Металіст», «Аустрія», «Мальме»

 

 

НАШІ – СЬОМІ У СВІТІ

У китайському Шеньчжені завершилися XXVI літні Всесвітні студентські ігри. На цих наймасштабніших за всю історію проведення універсіад змаганнях кольори своїх країн захищали майже 13 тисяч спортсменів із понад 150 держав світу.

Українські спортсмени ви­борювали першість у 20 ви­дах спорту.

Так, збірна команда Украї­ни здобула 44 медалі, з яких 11 золотих, 19 срібних і 14 бронзових нагород. А у підсумковому протоколі Уні­версіади «синьо-жовта» дружина посіла високе сьоме загальноко­мандне місце.

Найбільше ме­далей здобула команда Китаю – 145 (75-39-31), другими у медаль­ному заліку фінішували ро­сіяни – 132 (42-45-45), треті­ми були представники Пів­денної Кореї – 79 (28-21-30).

 

 

У БОРОТЬБІ ЗА ЄВРОБАСКЕТ

Президент України Віктор Янукович підписав доручення «Щодо належної організації забезпе­чення участі України в конкурсі на здобуття права проведення фінальної частини чемпіона­ту Європи 2015 року з баскетболу».

Згідно з документом до 10 вересня ц. р. має бути ство­рено оргкомітет із підго­товки та участі у конкурсі на право проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу та забез­печено необхідне фінансу­вання заходів щодо підго­товки й участі у конкурсі.

Рада Міністрів АР Крим, об­ласні, Київська та Севасто­польська міські державні адміністрації мають розро­бити та затвердити регіо­нальні заходи щодо розви­тку баскетболу, передба­чивши, зокрема, створення відповідної матеріально-технічної бази й модерніза­цію існуючої бази згідно з міжнародними стандарта­ми із залученням для цього інвестицій.

 

 

УСІ МЕДАЛІ ЗАНТАРАЯ

У столиці Франції завершився чемпіонат світу з дзюдо, де виступали 865 спортсменів з 131 країни. Єдину нагороду поклав до скарбнички збірної України Георгій Зантарая, який виборов «бронзу».

Це вже третя поспіль наго­рода Георгія на змаганнях такого рівня. Український атлет, який виступає у кате­горії до 60 кг, 2009 року на турнірі у голландському Роттердамі здобув титул чемпіона і «золото» світо­вої першості. Минулого року з планетарної першо­сті, яку приймав японський Токіо, Георгій повернувся зі срібною нагородою. і от нині у Парижі Зантарая став бронзовим медаліс­том. Таким чином, у активі спортсмена повний комп­лект нагород світових чем­піонатів. Принагідно зазна­чимо, що, за словами стар­шого тренера чоловічої збірної України, Георгій бо­ровся із серйозною трав­мою, тож його виступ на чемпіонаті світу можна вва­жати справжнім подвигом.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

01.09.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання