« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У пошуку своєї гри

У пошуку своєї гри

Триває підготовка національної збірної команди України до чем­піонату Європи, що в останній день серпня стартує у Латвії. Головна команда країни взяла участь у представницькому турнірі «Sport Toto World Cup», який проходив у турецькому міс­ті Ізмір.

Господарі турніру разом із «синьо-жовтою» збірною до участі у змаганнях запросили також потужні національні збір­ні Сербії та Німеччини, у дебютному двобої між якими спрогнозувати пе­реможця не можна було до останньої секунди поєдинку. Наступними на паркет залу, на трибунах якого традиційно для Ту­реччини ніде яблуку було впасти (от у кого треба вчитися підтримувати своїх улюбленців!), ви­йшли господарі майдан­чика та українські баскет­болісти. І знову вболіваль­ники були свідками без­компромісної, надзвичай­но впертої боротьби. По­над те, командам навіть не вистачило основного часу, тож довелося визна­чати сильнішого в овер­таймі, де за несамовитої підтримки переповнених трибун турецькі баскетболісти все ж схилили шальки терезів на свою користь. Як відзначає www.ukrbasket.net, най­продуктивніше у «синьо-жовтих» у дебютному на «Sport Toto World Cup» матчі зіграли Печеров (18 очок + 15 підбирань), Буртт (15 + 6 передач) і Кравцов (8 + 11 підбирань + 5 блокшотів).

Якщо «провал», який стався з українськими баскетболістами у другій чверті матчу з господаря­ми турніру, нашим хлоп­цям таки вдалося випра­вити і навіть закінчити основний час поєдинку внічию, то у матчі з авто­ритетною сербською дру­жиною подібний «come back» не склався. Віді­гравши на рівних першу половину зустрічі, вже у третій десятихвилинці підопічні Майка Фрател­ло відпустили балкарців уперед на десяток очок, а в заключній чверті й уза­галі дозволили себе роз­громити. Єдиним в укра­їнській збірній, кому вда­лося набрати більше деся­ти очок, став Стівен Буртт (12 очок + 3 підбирання).

Заключний поєдинок українці проводили проти збірної Німеччини, яка напередодні здобула дру­гу перемогу в Ізмірі, пере­гравши господарів. Однак ні статус лідера змагань, ні авторитет тренера, ні славнозвісна тевтонська виконавська дисципліна не змогли зупинити укра­їнців на шляху до перемо­ги, яка виявилася надпе­реконливою. У ході зу­стрічі перевага українців сягала 20 очок, і лише в за­ключній чверті, в перед­чутті перемоги, підопічні Майка Фрателло трохи збавили оберти. У підсум­ку наші хлопці здобули першу й останню перемо­гу на турнірі (особливо відзначилися Кравцов – 18 + 8 підбирань, Печеров – 16 + 9 підбирань, Буртт – 12 + 3 підбирання).

Задля виявлення пере­можця турніру довелося враховувати результати особистих зустрічей між першою–другою і третьою–четвертою команда­ми. Тож навіть попри по­разку в останньому матчі, тріумфатором «Sport Toto World Cup» стала збірна Німеччини. А турки, на­віть незважаючи на про­граш сербам у заключній грі турніру, фінішували вище за українців.

Проте збірна України залишила своїм наступ­ним суперникам чимало підстав для роздумів. Бо справжній потенціал української збірної нині здатен визначити, здаєть­ся, лише її очільник Майк Фрателло. А кращий тре­нер НБА сезону 1985/1986 відзначає, що його коман­да продовжує професійно зростати...

«Sport toto World Cup

Німеччина – Сербія – 59:58

Туреччина – Україна – 65:69 (ОТ)

Сербія – Україна – 83:57

Німеччина – Туреччина – 79:72

Україна – Німеччина – 81:67

Туреччина – Сербія – 58:83

 

З ТРЬОМА ДЕБЮТАНТАМИ У СКЛАДІ

Оголошено список гравців, які у складі націо­нальної збірної України готуватимуться до контрольних матчів проти збірних Уругваю (2 вересня у Харкові) та Чехії (6 вересня у Празі).

Збір розпочнеться 29 серп­ня на навчально-тренувальній базі в Кончі-Заспі. 1  вересня збірна вирушить до Харкова, де наступного проведе контрольну гру з командою Уругваю. Потім «синьо-жовті» повернуться до свого табору під Киє­вом, а 5 вересня візьмуть курс на Прагу. Наступного дня – гра проти господарів.

В оприлюдненому списку найбільше представництво донецького «Шахтаря», з якого до головної команди країни запрошено сімох виконавців. Троє футболіс­тів уперше отримали ви­клик до національної ко­манди. Двадцятирічні за­хисники Богдан Бутко з «Іл­лічівця» та Сергій Кривцов із «Шахтаря» входили до основного складу «моло­діжки». Натомість 24-річний Антон Шиндер до­свіду ігор за збірні команди України не має.

Відзначимо, що, на відміну від останнього матчу укра­їнської збірної проти ко­манди Швеції, в якому під­опічні Олега Блохіна у Хар­кові зазнали поразки 0:1, у складі збірної не буде трав­мованих київських дина­мівців Андрія Шевченка та Олега Гусєва, а також Едма­ра («Металіст»), Євгена Че­берячка та Олексія Антоно­ва (обидва – «Дніпро»).

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

Воротарі: Андрій Дикань («Спартак», Москва, Росія), Олександр Рибка («Шахтар»), Олександр Шовковський («Динамо»).

Захисники: Богдан Бутко («Іллічівець»), Сергій Кривцов («Шахтар»), Олександр Кучер («Шахтар»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), ярослав Ракицький («Шахтар»), Артем Фе­децький («Карпати»), В’ячеслав Шевчук («Шахтар»).

Півзахисники: Олексій Гай («Шахтар»), Максим Калини­ченко («Таврія»), Євген Коноплянка («Дніпро»), Руслан Ро­тань («Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія», Мюнхен, Німеччина), Андрій ярмоленко («Динамо»).

Нападники: Андрій Воронін («Динамо», Москва, Росія), Марко Девич («Металіст»), Артем Мілевський («Динамо»), Євген Селезньов («Шахтар»), Антон Шиндер («Таврія»).

 

 

ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ!

В угорському місті Сегед фінішував чемпіонат світу з греблі на байдарках і каное, де україн­ська збірна здобула 5 нагород: 1 золоту, 1 срібну і 3 бронзові медалі.

Українські веслувальники на байдарках і каное вдало стартували на світовій пер­шості, одразу виборовши три медалі. «Срібло» до скарбнички національної збірної поклав дует на байдарці-двійці Євген Ка­рабута/Микола Пляшечка на дистанції 500 м, а на бронзову сходинку п’єдесталу пошани зійшли на цій же дистанції у зма­ганнях на байдарках-одиночках олімпійська чемпіонка Пекіна–2008 Інна Осипенко-Радомська (поступилася німкені Ні­коль Рейнхард та угорці Да­нуті Козак) і каноїст Олек­сандр Максимчук (пропус­тив перед себе росіянина Вадима Федосенка та біло­руса Дениса Гаража). Лідер вітчизняного веслування Інна Осипенко-Радомська і на дистанції 200 м фінішу­вала третьою, услід за но­возеландкою Лізою Кар­рінгтон та японкою Кітамо­то. А от єдине «золото» українських веслувальни­ків у Сегеді – на рахунку Михайла Кошмана. Він на каное-одиночці на дистан­ції 5000 м більш ніж на се­кунду випередив чеха Ми­рослава Коранда, і на по­над півхвилини (!) – іспанця Луїса Боуза, який фінішував третім.

 

 

ЄВРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ФАН-ФУТБОЛУ

Минулого тижня було презентовано ХІІІ Міжна­родний фестиваль фан-футболу «Кубок Незалежності–2011», присвячений проведенню Євро–2012.

Фестиваль проходитиме з 20 по 24 серпня на столичному стадіоні «Старт», а участь у змаганнях візьме 16 аматор­ських футбольних команд з України, Росії та Білорусі.

Перший заступник голови Державної служби молоді і спорту Сергій Глущенко за­значив, що головна мета змагань – популяризація любительського футболу як серед уболівальників, так і серед школярів, а також за­охочення туристів до участі в Євро–2012.

 

 

ГОТУЮЧИСЬ ДО РІО

Готуючись до Олімпійських ігор 2012 року, які прийматиме Лондон, керівництво вітчизняного спорту тримає у зоні постійної уваги й підготов­ку до наступних головних стартів чотириріччя, які у 2016 році прийматиме Ріо-де-Жанейро.

Ігри у Ріо стануть першими за всю історію олімпіад, що відбуватимуться на терито­рії Південної Америки. Тож не обійдеться і без ново­введень у програмі на­ймасштабніших змагань планети. Так, у жовтні 2009 року на сесії Міжнародного олімпійського комітету у Копенгагені було прийнято рішення включити до про­грами олімпіади у Бразилії гольф та регбі-7.

Це надало додаткового по­штовху для розвитку голь­фу і регбі-7 у багатьох краї­нах світу, в тому числі й в Україні. Днями відбулися зустрічі президента Націо­нального олімпійського ко­мітету України Сергія Бубки з керівниками відповідних федерацій, під час яких було обговорено актуальні питання стану і планів на­далі щодо популяризації та розвитку цих видів спорту на теренах України.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

26.08.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання