« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Напередодні єврокубків

Напередодні єврокубків

Як кожна елітна команда поступово «входить у сезон», розважливо набира­ючи оптимальних кондицій до вирішальних баталій, так і вітчизняна Прем’єр-ліга з кожним днем дедалі більше грає новими фарбами. Як суто спортивними, так і навколофутбольними. А 18 серпня на наших повпредів у єврокубках уже чекали ігри у кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

Минулого фут­больного вік-енду вболі­вальники на­перед визна­чили для себе кілька мат­чів, які, безумовно, мали всі ознаки «родзинок» туру.

Насамперед, звісно, це стосувалося поєдинку в Дніпропетровську, де міс­цевий «Дніпро» складав іспит перед чемпіонами країни на «профпридат­ність» (звичайно, у сенсі можливості втрутитися у боротьбу за розподіл місць на верхівці турнір­ної таблиці, а не на під­ступах до неї). Як бачимо з результату, ані запроше­ного на тренувальний міс­ток титулованого іспанця Хуанде Рамоса, ані чис­ленних іменитих новачків «Дніпрові» допоки недо­статньо, аби здобути пере­могу над «Шахтарем». І хоча футболістам у синій формі в старанні не від­мовиш, довести справу до логічного завершення у вигляді забитого гола їм вдалося лише раз. А попе­реду – поєдинки кваліфі­каційного раунду в Лізі Європи проти англійсько­го «Фулхема»...

Натомість на «Динамо» у столиці чекало дербі з «Арсеналом». А якщо точ­ніше, то це «каноніри» че­кали на динамівців, які до­рогою на матч потрапили у затор. Відтак суддя зму­шений був перенести по­чаток матчу на 30 хвилин, через що отримав на свою адресу купу прокльонів із боку президента «Арсена­ла» Вадима Рабиновича. І продовжує отримувати – навіть через кілька днів після завершення поєдин­ку, в якому титулованіші «синьо-білі» не залишили своїм землякам жодного шансу на перемогу навіть попри те, що фактично три чверті матчу грали у мен­шості після видалення Де­ниса Гармаша у середині першого тайму. А зіркою матчу став Андрій Шев­ченко, який і гол забив, і результативну передачу на Ідейє зробив.

Прикро лишень, що зір­ковий форвард киян трав­мувався, відтак пропус­тить щонайменше пер­ший матч проти болгар­ського «Літекса» у тій-таки кваліфікації Ліги Єв­ропи. Щодо інших наших повпредів у другому за рангом клубному турнірі континенту, то напередод­ні гри з французьким «Сошо» харківський «Ме­таліст» у Києві настільки бездарно відіграв в оборо­ні, що дозволив гравцям «Оболоні», які досі не від­значилися жодним заби­тим м’ячем, забити аж тричі! «Карпати», яким випало схрестити зброю з грецьким ПАОКом, здобу­ли вольову перемогу над «Зорею». Натомість «Вор­скла», якій випало при­ймати бухарестське «Ди­намо», розійшлася миром із «Кривбасом».

 

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 6-ГО ТУРУ:

12.08

Кривбас

0:0

Ворскла

13.08

Арсенал

0:2

Динамо

13.08

Карпати

2:1

Зоря

13.08

Дніпро

1:3

Шахтар

13.08

Оболонь

3:3

Металіст

14.08

Волинь

3:1

Олександрія

14.08

Іллічівець

1:1

Чорноморець

15.08

Металург

1:3

Таврія

 

СПАРТАКІАДА ВИЗНАЧИЛА КРАЩИХ

Щороку профспілка держустанов Закарпат­тя проводить дві галузеві спартакіади. У черв­ні відбулася обласна спартакіада держслуж­бовців, а нещодавно понад 200 спілчан були учасниками V обласної спартакіади профспіл­ки працівників держустанов, яка була присвя­чена 20-й річниці Незалежності України.

На урочистому відкритті спартакіади учасників зма­гань привітали голова об­кому профспілки праців­ників держустанов – голо­ва оргкомітету Марія Пете­чук і заступник голови За­карпатської облпрофради Василь Захарець (організа­ції спартакіади також сприяла й обласна рада ФСТ «Спартак», яку очо­лює Антон Яцина).

У кожному з 9 видів про­грами глядачі були свідка­ми напруженої спортивної боротьби. Спортсмени Хустського райкому проф­спілки працівників держустанов перемогли у зма­ганнях із шахів і гирьового спорту. Турнір із волейбо­лу та сімейні старти при­несли перемогу команді Свалявського району. У мініфутболі й легкоатле­тичному кросі не було рів­них спортсменам Мукачів­ського району, у змаганнях шашкістів гору взяли представники Іршавсько­го, а в перетягуванні кана­та – Ужгородського райко­мів профспілки. В настіль­ному тенісі перше місце розділили між собою спортсмени Хустського та Іршавського районів.

За підсумками всіх видів спартакіади перше загаль­нокомандне місце вперше за останні роки завоювали спортсмени Хустського райкому профспілки пра­цівників держустанов (го­лова Марія Вайдулич). Другими фінішували мину­лорічні переможці – спортсмени Свалявського райкому профспілки (го­лова Мар’яна Липак), тре­тіми – Ужгородського рай­кому профспілки (голова Галина Барканова).

Кращі спортсмени дістали право захищати честь га­лузевої профспілки на XXІ обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок Закарпаття.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

 

 

У КВАРТЕТІ КРАЩИХ

Із 11 по 14 серпня київ­ський Палац спорту приймав ІІ чемпіо­нат світу з дзюдо се­ред юнаків і дівчат ві­ком до 17 років (U17). Українську збірну представляли 16 юна­ків і 16 дівчат.

Загалом у змаганнях узяли участь 611 спортсменів із 57 країн світу. У підсумко­вому заліку українські ка­дети фінішували на високо­му четвертому загальноко­мандному місці, виборов­ши 6 нагород: одну золоту (Павло Скопенко, вагова категорія до 55 кг), три срібні (Богдан Зусько, до 81 кг; Сергій Зверєв, понад 90 кг та Єлизавета Калані­на, понад 70 кг) і дві брон­зові медалі (Віктор Макуха, до 66 кг та Анастасія Тур­чин, понад 70 кг).

Перше місце посіли спортс­мени з Японії, виборовши 13 нагород (7 золотих, 3 срібних та 3 бронзові меда­лі), другими були росіяни (3, 2, 4), третіми – спортсме­ни з Грузії (2, 2, 1).

 

З ОЛІМПІЙСЬКИМИ ЛІЦЕНЗІЯМИ

Із 31 липня по 14 серпня у столиці Сербії проходив чем­піонат Європи з ку­льової стрільби се­ред дорослих та юніорів.

Головним чином, на Балка­нах відзначилися наші юні­ори, в активі яких 4 срібних і 6 бронзових нагород. До­рослі «снайпери» менше попрацювали на скарбнич­ку збірної. «Срібло» і «брон­зу» завоював роман Бонда­рук у стрільбі зі стандарт­ного й швидкісного пісто­лета на дистанції 25 м. Тож Україна виявилася третьою у командній першості.

Після белградського чемпіо­нату Європи від України олімпійські путівки до Лон­дона вже мають наші стріль­ці Артур Айвазян, Олег Омельчук, Дарина Тихова, Олена Костевич, Дарина Ша­ріпова, Бондарук, Іван Бідняк і Наталія Кальниш.

 

ТРИМАЄМОСЯ СЕРЕД ЛІДЕРІВ

12 серпня у китайському Шеньчжені відбулася урочиста церемонія відкриття XXVI літніх всесвітніх студентських ігор. Цьогорічні зма­гання, певно, стануть наймасштабнішими за всю історію їх проведення, адже у Піднебесній захищати кольори своїх країн будуть майже 13 тисяч спортсменів із понад 150 країн світу.

Загалом на аренах Універсіа­ди спортсмени змагатимуть­ся у 24 видах спорту, а пред­ставники України виборюва­тимуть першість у 20 видах спорту. На ХХVІ Універсіаді нашу країну представляють 316 осіб, серед яких 293 спортсмени й тренери, 15 суддів, 8 членів штабу.

До складу української збір­ної ввійшли кращі спортсмени-студенти, члени націо­нальних збірних команд України. Після трьох днів змагань українська збірна здобула 4 золоті, 3 срібні та 1 бронзову медалі, тож у неофіційному командному за­ліку посіла четверте місце. Докладніше про виступ українців на Універсіаді ми по­інформуємо наших читачів у наступних номерах «ПВ».

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

21.08.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання