« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

На шляху до Ріо

На шляху до Ріо

У перипетіях єврокубко­вих баталій та підготов­ки країни до прийому Євро–2012 якось майже не­помітно проминула зна­кова для всіх футбольних уболівальників подія – у Бразилії, країні-господарці чемпіонату світу з футболу 2014 року, відбулася церемонія же­ребкування відбіркового турніру до планетарного форуму найкращих фут­больних збірних.

ЖЕРЕБКУВАННЯ ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ-2014

Відбірковий турнір. Європа

Група А: Уельс, Македонія, Шотландія, Бельгія, Сербія, Хорватія

Група В: Мальта, Вірменія, Болгарія, Чехія, Данія, Італія

Група С: Казахстан, Фарерські острови, Австрія, Ірландія, Швеція,

Німеччина

Група D: Андорра, естонія, Румунія, Угорщина, Туреччина, Голландія

Група E: Ісландія, Кіпр, Албанія, Швейцарія, Норвегія, Словенія

Група F: Люксембург, Азербайджан, Північна Ірландія, Ізраїль, Росія,

Португалія

Група J: Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Боснія і Герцеговина, Словаччина,

Греція

Група H: Сан-Марино, Молдова, Польща, УКРАЇНА, Чорногорія, Англія

Група I: Фінляндія, Грузія, Білорусь, Іспанія, Франція

Збірній Україні до­лею жереба випа­ло виборювати пу­тівку на чемпіо­нат світу 2014 року в протистоянні зі збірни­ми Англії, Чорногорії, Польщі, Молдови і Сан-Марино.

Жереб був до «синьо-жовтої» дружини достат­ньо поблажливим. У групі «Н» є один очевидний фа­ворит – збірна Туманного Альбіону. Україна, Поль­ща й Чорногорія мають приблизно однакові шан­си посісти другу, «прохід­ну» до плей-оф сходинку турнірної таблиці. Молдо­ві й Сан-Марино відведе­но роль записних аутсай­дерів, які, втім (особливо наші сусіди), можуть таки попсувати нерви лідерам турнірних перегонів.

Збірна «трьох левів» традиційно потужно про­водить відбіркові кампа­нії, хоча у фінальних час­тинах ось уже два десяти­ліття не досягала поміт­них успіхів (на ЧС–90 в Іта­лії англійці фінішували в квартеті кращих команд турніру). Покращити ре­зультати намагалися як за допомогою власних тре­нерських талантів, так і залучивши до керма іме­нитих іноземців, однак си­туація залишається не­змінною. Нинішній голо­вний тренер збірної Англії Фабіо Капелло має зали­шити посаду до Євро–2012, хто його змінить наразі не­відомо. Однак Капелло вже спрогнозував, що його наступникові нелегко буде вивести команду на чемпі­онат світу в Бразилії: «Із такими суперниками від­бірковий турнір треба віді­грати дуже зібрано, до кожної гри ставитися, як до фінальної».

І мудрий дон Фабіо на­справді не лукавить. Якщо взяти за основу, що Молдо­ву й Сан-Марино треба обігрувати апріорі (інакше й говорити немає про що), то шанси українців, поляків і чорногорців скласти кон­куренцію британцям ви­глядають приблизно одна­ковими. Наші сусіди-слов’яни – виразний євро­пейський «середняк». Власне, такий самий, як і ми. Можемо «вгризтися у газон» і здолати лідерів світового футбольного рейтингу, а можемо без­вольно віддати гру тому, хто у рейтингу значно нижчий. А тим часом збір­на невеличкої новостворе­ної балканської Чорного­рії стрімко прогресує. Свідченням цього є, зокре­ма, те, що колишні югос­лави, попри нетривалу не­залежну футбольну істо­рію, у Бразилії «сіялися» вже з другого кошика. І дійсно, у поточному рей­тингу ФІФА поляки посі­дають 69-те місце, українці 45-те, а чорногорці – 17-те! При цьому у боротьбі за вихід до фінальної части­ни Євро–2012, куди поляки з українцями потрапили автоматично як господарі турніру, чорногорці на рів­них ведуть запеклу бороть­бу з англійцями, виступа­ючи з ними в одній відбір­ковій групі «G» – в обох на­ших майбутніх суперників нині по 11 очок.

Тож боротьба за вихід до фінальної частини чем­піонату світу в нашій гру­пі обіцяє бути напруже­ною. Але насамперед доче­каємося все ж завершення домашнього Євро–2012...

 

 

УКРАЇНА ПРИЙМАЄ СВІТОВИЙ ТУРНІР КАДЕТІВ

З 11 по 14 серпня у столичному Палаці спорту проходитиме чемпіо­нат світу із дзюдо серед кадетів (U17). Це перший подібний турнір сві­тового рівня із дзюдо, який приймає Україна.

Це вже буде другий в істо­рії чемпіонат світу для ка­детів – дебютний прийма­ла Угорщина у 2009 році.

Очікується, що у Києві ви­ступатимуть близько 700 спортсменів із понад 50 країн світу. Фаворитами світової першості фахівці вважають команди Росії, Бразилії, Кореї, Франції, Японії, Грузії, Італії...

Чемпіонат проходитиме за системою дорослого – у кожній ваговій категорії зможуть боротися по два спортсмени від країни. Українську збірну пред­ставлятимуть 32 атлети.

Напередодні турніру відбу­лася прес-конференція. Як зазначили наставники ка­детських національних збірних, команди наших хлопців і дівчат максималь­но посилені. Цього року вони виступили на двох престижних змаганнях се­зону – чемпіонаті Європи на Мальті та Європейсько­му юнацькому олімпійсько­му фестивалі в турецькому Трабзоні. На континенталь­ній першості українці здо­були шість нагород (2 золо­тих, 1 срібну й 3 бронзо­вих), а на ЄЮОФ – 3 золоті й 1 бронзову медалі. Голо­ва Державної служби мо­лоді та спорту Равіль Сафі­уллін зазначив, що держа­ва виділила близько 1 млн 200 тис. грн на підготовку інфраструктури для турні­ру та закупівлю інвентарю; іще 168 тис. грн виділено на організацію власне зма­гань. А голова оргкомітету чемпіонату, віце-президент Федерації дзюдо України Олександр Нагібін повідо­мив, що Міжнародна феде­рація дзюдо встановила призовий фонд змагань – 50 тис. доларів. Тож пере­можець до золотої нагоро­ди отримає ще й 1,5 тис. до­ларів грошової винагоро­ди, срібний медаліст – 800, бронзовий – 400 доларів.

 

 

П’ЯТА ВЕРШИНА ХАРЛАН

Найкращою спортсмен­кою липня в Україні ви­знано фехтувальницю Ольгу Харлан, а її на­ставника Артема Ско­рохода – найкращим тренером місяця.

Як повідомляли «ПВ», на чемпіонаті Європи з фехту­вання в англійському Шеф­філді Ольга Харлан виборо­ла «золото» в особистій першості, а разом із подру­гами по «золотій» четвірці Олімпіади–2008 Оленою Хомровою, Ольгою Жовнір і Галиною Пундик у команд­них змаганнях піднялася на другу сходинку європей­ського п’єдесталу в командних змаганнях.

Нагадаємо, що це вже п’яте визнання Ольги як найуспішнішої української шаблістки – раніше олімпійську чемпіонку, чемпіонку світу та Європи визнавали най­кращою спортсменкою кра­їни у серпні 2008 року, у липні й жовтні 2009-го, а також у листопаді минулого року.

 

 

З МЕДАЛЯМИ – ЛІЦЕНЗІЇ

На чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства, який проходив у Лондоні, українці здобули дві нагороди: Дмитро Кірпулянський та Вікто­рія Терещук вибороли бронзові медалі першості.

Вікторія пропустила попе­ред себе лише німкеню Лєну Шонеборн та угорку Адрієн Тот, а краще за Дми­тра виступили росіяни Ан­дрій Моїсеєв і Сергій Каря­кін. Слід відзначити, що обидва українських спортс­мени показали високі ре­зультати після тривалого відновлення: Дмитро залі­ковував травму спини, а Вікторія повернулася до великого спорту після на­родження дитини.

Принагідно зазначимо, що у столиці наступних олім­пійських ігор українці не лише піднялися на п’єдестал пошани, а й здобули путівки на головні старти чотириріччя. Тож наступно­го року знову виступати­муть у Лондоні.

 

Є ПЛАН ДО СВЯТА

Затверджено план з підготовки заходів до Дня фі­зичної культури і спорту, який щорічно відзнача­ють у другу суботу вересня.

Передбачено проведення урочистостей із нагоди свя­та у Києві та в регіонах. Зо­крема, шанувальники здо­рового способу життя ста­нуть свідками проведення урочистої ходи ветеранів спорту, вшанування й наго­родження кращих спортс­менів і тренерів. Також бу­дуть організовані спортив­ні й спортивно-розважальні ігри для мешканців, майстер-класи та тренуван­ня, показові виступи спортсменів на вулицях міст і сіл, проведено олім­пійський урок та фініш все­української велосипедної естафети «Спорт для всіх – єднає Україну».

У Києві святкування завер­шаться святковим концер­том і феєрверком.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

 

11.08.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання