« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Дебют водної Ф-1 в Україні

Дебют водної Ф-1 в Україні

29–31 липня 2011 року вперше у нашій країні проходив Гран-прі чем­піонату світу з перегонів на моторних човнах у класі «Формула-1», який було приурочено до 20-ї річниці незалежності України. Переможцем етапу став представник команди Об'єднаних Арабських Еміратів Ах­мед Аль-Хамелі.

На жаль, укра­їнці допоки не беруть участі у цих престиж­них змаганнях як безпосередні учасни­ки. А от «вживу» поди­витися, як надзвичайно потужні водні човни кидають виклик зако­нам гравітації, на березі Київського водосховища поблизу Вишгорода зібра­лися десятки тисяч гля­дачів. І справді, коли ще випаде нагода побачити на власні очі водні пере­гони королівського класу, де втілено всі досягнення водно-моторної думки: найкращі боліди, збудо­вані за найсучаснішими технологіями, за макси­мальної уваги до безпеки пілотів і глядачів?

Відзначимо прина­гідно, що Київщина ґрунтовно підготувала­ся до проведення такого масштабного заходу: у Вишгороді повністю від­ремонтували дороги та набережну, до місцевої лікарні завезли нове об­ладнання... Можливість надати екстрену й ква­ліфіковану медичну до­помогу – одна з головних вимог організаторів вод­ної «Формули–1» до про­ведення змагань. До речі, попередньо повідомляло­ся, що представники орг­комітету обіцяли у разі, якщо їм сподобаються цьогорічні перегони, за­лишити змагання в Укра­їні ще на 5 років.

В акваторії Київського водосховища за перемогу змагалися команди з 8 країн світу: Італії, Сполу­чених Штатів Америки, Об’єднаних Арабських Еміратів, Китаю, Порту­галії, Катару, Швеції та Росії. Від самого старту визначилася трійця го­ловних претендентів на перемогу – поперед інших спромоглися вирватися команди з Абу-Дабі, Ка­тару та італійська «Mad Croc F1» («Скажений кро­кодил»). Власне, у пере­ліченому порядку вони й перетнули фінішну стріч­ку після трохи більш ніж півгодинної гонки. Голо­вний приз змагань діс­тався Ахмеду Аль-Хамелі з Абу-Дабі, другим зійшов на п’єдестал пошани аме­риканець Джеймс Прайс із команди «Катар», третє місце виборов фін Семі Селіо з «Mad Croc F1».

ДОВІДКА «ПВ»

Історія проведення чемпіо­нату світу з водних пере­гонів на моторних човнах у класі «Формула–1» бере початок у 1962 році, коли д. Шульц та а. Молінарі по­будували перші спортивні катамарани. Нині у перего­нах «Формули–1» на воді використовуються так звані тунельні катамарани, які здатні поєднувати висо­ку швидкість і виняткову маневреність. вага човна – 390 кілограмів, у тому числі двигуна – 118 кг. Довжина човна – 6 метрів, ширина – 2 метри. Човни Ф-11 обладнано двигунами Mercury Marine V6, який спалює 120 літрів пального за годину, створюючи по­тужність 425 к.с. при 10500 об/хв. Максимальна швид­кість човна при цьому ся­гає понад 240 км/год.

 

 

МОЛОДЬ ВИХОДИТЬ НА СТАРТ

У закарпатському місті Мукачевому відбу­лися змагання ІІІ літньої галузевої спар­такіади профспілки працівників текстиль­ної та легкої промисловості. Більшість із 130 учасників змагань становила робітни­ча молодь, яка працює на промислових під­приємствах галузі нашого краю.

Напружена боротьба три­вала в кожному виді спор­тивної програми. у змаган­нях із шахів, стрільби, дарт­су, сімейних стартів пере­могли спортсмени тов «Мукачівська швейна фаб­рика»; представники пат Виноградівське ТШО«» були кращими в турнірі з шашок, легкоатлетичному кросі та гирьовому спорті; кращі волейболісти і майс­три настільного тенісу пра­цюють у пат «Мукачівська трикотажна фабрика «Мрія». призерами в окре­мих видах спорту стали та­кож збірна команда «Новітекс» і дп «Мода–проджест» (м. виноградів), спортсмени Мукачівського ліцею сфери послуг.

У загальнокомандному залі­ку перше місце посіла ко­манда ТОВ «Мукачівська швейна фабрика», яка отри­мала перехідний кубок та диплом галузевого обкому профспілки. На другому за­гальнокомандному місці – спортсмени ВТШО «ГРО­НО», на третьому – «Му­качівська трикотажна фаб­рика «Мрія». призери в за­гальнокомандному й індиві­дуальному заліку, а також в окремих видах отримали дипломи, медалі та пам’ятні призи, які їм вручили голова галузевого обкому профспілки Магдалина Глушеня та голова облради ФСТ «Спартак» Антон Яцина.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпатська обл.

 

ТРЕТІ У СВІТІ...

На чемпіонаті світу з шахів, що проходив у ки­тайському місті Нінбо, збірна України у складі Василя Іванчука, Олександра Моїсеєнка, Захара Єфименка, Павла Ельянова та Олександра Аре­щенка здобула бронзові нагороди.

В останньому турі українці зустрічалися з вірменськими шахістами, які за крок до фінішу очолювали турнірну таблицю змагань. У двобої двох фаворитів чемпіонату було зафіксовано нічию, тож збірна Вірменії, набравши у підсумку 14 очок, стала пере­можницею. українці з 12 залі­ковими балами фінішували третіми, пропустивши попе­ред себе господарів турніру, у доробку яких – 13 очок.

 

...І ТРЕТІ – В ЄВРОПІ

У турецькому Трабзоні фінішував ХІ літній Євро­пейський юнацький олімпійський фестиваль,де юні атлети з 49 країн Європи змагалися у 9 видах спорту. В підсумковому заліку Україна виборола третє загальнокомандне місце.

53 олімпійці представляли Україну в легкій атлетиці, плаванні, дзюдо, спортивній гімнастиці, тенісі та вело­спорті. у підсумку наші спортсмени вибороли 15 ме­далей: 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзові. Чемпіонами зма­гань стали Богдан-Іван Горо­диський (біг 3000 м), Владис­лав Черніков (штовхання ядра), Олена Сідорська (біг 800 м), Марина Бех (стрибки в довжину), Юрій Кушнірук (метання списа), Єлизавета Каланіна (дзюдо, +70 кг), Ан­тон Савицький (дзюдо, 90 кг), Сергій Звєрєв (дзюдо, +90 кг). На другу сходинку п’єдесталу пошани зійшли Владислав Черніков (метан­ня диска), денис Барабаш (плавання, 200 м брасом), Сергій Регеда та Альона Ша­мотіна (обидва – метання мо­лота). «Бронзу» здобули Анна Красуцька (потрійний стри­бок), Павло Скопненко (дзю­до, 55 кг) і Георгій Биков (стрибки з жердиною).

 

СПАРТАКІАДА ВИЗНАЧИЛА КРАЩИХ

Обласна профспілкова організація працівників соціальної сфери активно залучає своїх спілчан до занять фізичною культурою і спортом. Тож за її ініціативи і відбулися IV обласні спортивні ігри, в яких взяли участь 90 команд.

Визначалися кращі у восьми видах спорту: волейболі, фут­болі, настільному тенісі, шаш­ках, шахах, армрестлінгу, гирьовому спорті та легкоат­летичному кросі.

На футбольних майданчиках відзначилися команди Дов­биського психоневрологічно­го інтернату, Бердичівського геріатричного пансіонату й обласного центру з нараху­вання та здійснення соціаль­них виплат, які посіли від­повідно першу, другу та третю сходинки п’єдесталу. Призера­ми з інших видів спортивних змагань стали представники Коростенського, Новоград-Во­линського, Коростишівського, Любарського, Баранівського, Лугинського та Радомишльсь­кого райміськуправлінь.

Спортивні майданчики спар­такіади відвідала заступник голови центральної ради профспілки працівників со­ціальної сфери України Гали­на Башкірєва.

Галина МАРКОВА, Житомирська обл.

 

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

07.08.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання