« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Узяти Казань!

Узяти Казань!

Минулої п’ятниці в штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньйоні відбула­ся церемонія жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Українські клуби, які гратимуть на цих стадіях змагань, – київське «Динамо», львівські «Карпати» та полтавська «Ворскла», отримали своїх наступних суперників.

РЕЗУЛЬТАТИ ЖЕРЕБКУВАННЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ КЛУБІВ

Ліга чемпіонів 2011/2012. Третій кваліфікаційний раунд

«Динамо» (Київ, Україна) – «Рубін» (Росія)

(Перші матчі відбудуться 26/27 липня, матчі-відповіді – 2/3 серпня)

Ліга Європи 2011/2012. Третій кваліфікаційний раунд

«Карпати» (Україна) – «Шахтьор» (Караганда, Казахстан)/«Сент-Патрікс Атлетікс» (Ірландія)

«Гленторан» (Північна Ірландія)/«Ворскла» (Україна) – «Слайго Роверс» (Ірландія)

(Перші матчі відбудуться 28 липня, матчі-відповіді – 4 серпня)

Суперником київ­ського «Динамо» в найпрестижні­шому клубному турнірі Європи став казанський «Рубін». У другому за значенням континентальному тур­нірі львівські «Карпати» зустрінуться з перемож­цем пари «Сент-Патрікс Атлетікс» (Дублін, Ір­ландія) – «Шахтьор» (Ка­раганда, Казахстан), а полтавська «Ворскла», якщо за підсумками двох матчів здолає північно-ірландський «Гленто­ран» у другій кваліфі­кації ЛЄ, зустрінеться з ірландським «Слайго Роверс».

Щодо ймовірного су­перника львів’ян, то нара­зі обидва колективи збері­гають непогані шанси на те, аби зіграти з «Карпа­тами». У першому матчі на своєму полі перемогу з рахунком 2:1 здобули карагандинці, 21 липня в Дубліні «Шахтьор» і «Сент-Патрікс Атлетікс» зіграють матч-відповідь.

Полтавська «Ворскла», нагадаю, в першому матчі другої кваліфікації Ліги Європи на виїзді обігра­ла «Гленторан» (2:0), тож має переконливі шанси на успіх за сумою двох мат­чів. Тоді полтавчанам, аби просуватися далі тур­нірною сіткою, доведеть­ся знову ж таки здолати суперника з острівної час­тини континенту. І для львів’ян, і для полтавчан, відзначимо, жереб був до­волі прихильним – може­мо розраховувати на вихід українських повпредів у Лізі Європи до наступно­го етапу турніру.

Натомість для київ­ського «Динамо» волею випадку кваліфікацій­ний бар’єр у вигляді ка­занського «Рубіна» стане насправді серйозним ви­пробуванням. «Динамо» потрапило до числа «сі­яних» команд через свій клубний коефіцієнт, але з числа несіяних киянам дістався, на загальну дум­ку, найсильніший конку­рент – бронзовий призер минулорічної першості Росії. Тож наразі перед ки­янами стоїть непросте за­вдання – «взяти» Казань.

Однак непросте не означає нездійсненне. У сезоні 2009/2010 кияни та казанці виступали в од­ній групі в розіграші най­престижнішого клубного турніру континенту. Тоді «біло-сині» перемогли вдома 3:1 (Юссуф, 71, Ма­грао, 79, Гусєв, 85, Домін­гез, 25), а матч у столиці Татарстану завершився безгольовою нічиєю. Про­те, зважаючи на результа­ти інших матчів у групі, казанці тоді в турнірній таблиці фінішували вище від киян.

На екваторі турнірної дистанції цьогорічно­го розіграшу російської Прем’єр-ліги підопічні Курбана Бєрдиєва ділять 4–5 сходинки з махачка­лінським «Анжі», від­стаючи від лідера чем­піонських перегонів московського ЦСКА на 7 очок (до того ж, в армійців ще є матч у запасі). Коман­ду залишили лідери попе­редніх сезонів: Сергій Сє­мак і Олександр Бухаров грають у «Зеніті», кращий гравець чемпіонату Ро­сії 2009 року Алехандро Домінгез нині захищає кольори аргентинського «Рівер-Плейту»… Як за­значають російські ана­літики, наразі гідної їм заміни в «Рубіні» немає. Тож і віддають у майбут­ньому протистоянні біль­ше шансів срібному при­зеру чемпіонату України.

 

 

«ЗОЛОТО» І «БРОНЗА» В ОДИНОЧЦІ, КОМАНДНЕ «СРІБЛО»

У британському Шеффілді на чемпіонаті Європи з фехтування кольори національної збірної України захищали 25 спортсменів. Головні наші надії традиційно покладалися на чемпіонок Олімпійських ігор 2008 року Ольгу Харлан, Олену Хомрову, Галину Пундик та Ольгу Жовнір.

Дівчатам випало в Британії захищати титул континентальних чемпі­онок. І з поставленим завданням вони майже впорались. На шляху до фі­нального дво­бою наш квар­тет шаблісток у чвертьфіналі святкував пере­могу над збірною Німеччини (45:33), а у пів­фіналі не залишив шансів Франції (45:36). Однак у фіналі наші дівчата міні­мально, але все ж поступи­лися збірній Італії з рахун­ком 43:45.

Натомість в індивіду­альному заліку українки відпрацювали на «відмін­но». У перший же день чем­піонату вони поклали до скарбнички збірної одразу дві нагороди: «золото» і звання чемпіонки Європи завоювала Ольга Харлан, а «бронзу» – Галина Пундик. У півфіналах Олександра Соха з Польщі святкувала перемогу над нашою Гали­ною Пундик (15:11), а Ольга Харлан здобула перемогу над Юлією Гавриловою з Росії (15:8). У вирішально­му поєдинку Харлан пом­стилася кривдниці колеги по збірній, завершивши двобій з перевагою у 5 уко­лів на свою користь (15:10).

 

 

МОК ТРІЙЦЮ ЛЮБИТЬ

Під час 123-ї cесії Міжнародного олімпійсько­го комітету (МОК), що проходила у Дурбані (ПАР), столицею зимових Ігор–2018 більшіс­тю голосів було обрано південнокорейський Пйончанг.

На почесне право приймати головні зимові старти чоти­риріччя разом із Пйончан­гом претендували німець­кий Мюнхен та французь­кий Аннесі. оцінками фахівців, південнокорейсь­ке та німецьке міста були фаворитами виборів, але ніхто не розраховував, що Пйончанг здобуде настільки переконливу перемогу в першому ж раунді голосу­вання. за південнокорейсь­ке місто члени Моку відда­ли 65 голосів, на користь Мюнхена висловились 25, Аннесі підтримали лише 7.

Раніше південнокорейське місто претендувало на про­ведення зимових олімпіад у 2010 та 2014 роках, але про­грало відповідно Ванкуверу та Сочі.

 

 

ПОБАЖАЛИ ПЕРЕМОГ

19 липня відбулася урочиста зустріч керівниц­тва вітчизняного спорту з юними олімпійця­ми, які захищатимуть честь нашої країни на літньому Європейському юнацькому олімпій­ському фестивалі в турецькому Трабзоні.

Європейські юнацькі олім­пійські фестивалі – це Олім­пійські ігри для юнаків, зма­гання найвищого європей­ського рівня.

У змаганнях ХІ літнього Єв­ропейського юнацького олімпійського фестивалю, який триватиме з 24 по 29 липня в трабзоні, Україну представлятимуть 53 спорт­смени. Наші юні олімпійці (1994–97 рр. н.) змагати­муться в 6 з 9 видів спорту – легкій атлетиці, плаванні, дзюдо, спортивній гімнасти­ці, тенісі, велоспорті. не бу­дуть представлені українці в змаганнях з ігрових видів спорту – футболі, баскет­болі та волейболі, де склад команд-учасниць визна­чається за рейтингом від­повідної вікової групи.

 

 

 

БРОНЗОВИЙ ДУЕТ

На чемпіонаті світу з водних видів спорту в Шанхаї український дует стрибунів Олек­сандр Горшковозов – Олександр Бондар виборов бронзову нагороду змагань.

У синхронних стрибках із 10-метрової вишки українці показали результат 435,36 бала. на верхніх щаблях п’єдесталу пошани фінішу­вали спортсмени з Китаю та Німеччини.

Зовсім трохи «не дотягли» до медалей наші дівчата: в синхроні на триметровому трампліні Анна Письменсь­ка й Олена Федорова у під­сумку фінішували тільки четвертими.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

21.07.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання