« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

І знову закружляло, понесло…

І знову закружляло, понесло…

Коротка літня перерва в ук­раїнському футболі не дає шансу вболівальникам най­популярнішої в світі гри ску­чити за своїми улюбленими клубами. От, здавалося, лише недавно футболісти «Шахтаря» відсвяткували здобуття чергового чем­піонства, як відтоді вже встигли в принциповому дво­бої поступитися київському «Динамо» в боротьбі за Су­перкубок України і знов-та­ки посісти звичну позицію лідера турнірної таблиці нового сезону в розіграші ук­раїнської Прем’єр-ліги.

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 1-ГО ТУРУ:

8 липня

«Ворскла» 0:1 «Олександрія»

9 липня

«Іллічівець» 1:0 «Карпати»

«Кривбас» 1:0 «Волинь»

«Таврія» 3:1 «Зоря»

10 липня

«Шахтар» 4:0 «Оболонь»

«Динамо» 1:1 «Металіст»

«Чорноморець» 0:1 «Металург» Д

11 липня

«Арсенал» 3:3 «Дніпро»

Початку нового чемпіонату пе­редував матч за Суперкубок України, в яко­му 5 липня в Полтаві зі­йшлися чемпіон і володар Кубка України донецький «Шахтар» зі срібним при­зером і фіналістом друго­го за рангом національ­ного трофею київським «Динамо». Київське «Ди­намо» святкувало пере­могу 3:1 (у киян відзна­чилися Гусєв, Діакате й Мілевський, у донеччан єдиний гол на рахунку Фернандіньйо). Завадив­ши «Шахтарю» зробити повноцінний «хет-трік», динамівці принагідно вселили віру в серця вбо­лівальників, що з повер­ненням до керма команди Юрія Сьоміна прийде свя­то на вулицю й столичних уболівальників.

У принципі, нічия киян у стартовому турі не пови­нна налаштовувати фанів «біло-блакитних» на мі­норний лад. Пропустив­ши в самісінькому дебюті матчу м’яч від Хавьєра, вже до середини першої сорокап’ятихвилинки підопічні Юрія Сьоміна зусиллями Андрія Шев­ченка відновили рівнова­гу. І відверто мали більше шансів здобути перемогу, ніж харків’яни втримати нічию. Але футбольна доля мінлива, тож у неді­лю вона зіграла за гостей, час від часу ставлячи на заваді «пострілам» київ­ських футболістів то по­перечку, то стійку, коли вже й голкіпер «синьо-жовтих» Дішлєнковіч не міг допомогти.

Натомість «Шахтар» після поразки від «Ди­намо» «відігрався» на киянах з «Оболоні». Се­лезньов, який повернувся до рідної команди з «Дні­пра», Дентіньйо, Мхіта­рян та Адріано забили чотири «сухі» м’ячі у во­рота Березовського. І хоча матч у Донецьку не став найрезультативнішим у турі, усе ж переконлива перемога підопічних Мір­чі Луческу дозволила їм очолити турнірну табли­цю чемпіонату.

А найбільше потіши­ли вболівальників заби­тими м’ячами футболісти столичного «Арсенала» та дніпропетровського «Дніпра» в завершально­му матчі стартового туру. Шість разів нечисленні вболівальники на трибу­нах ставали свідками го­лів (у господарів дублем відзначився Мазілу, ав­тогол на рахунку Ротаня, натомість ворота киян двічі з гри вразив Анто­нов, а Матеус реалізував пенальті). Причому гості уникли поразки за лічені хвилини до закінчення матчу! Та й загалом, для команди, яка претендує на рівні з «Металістом» на звання «третьої сили» (після «Динамо» й «Шах­таря») в українському футболі, «Дніпро» пропус­кає забагато. Зрештою, навіть збірна Бразилії вже давно відмовилась від гри за принципом «Ви нам заб’єте, скільки змо­жете, а ми вам стільки, скільки забажаємо».

Серед інших матчів хотілося б відзначити переможний дебют у Прем’єр-лізі «Олексан­дрії». Підопічні Володи­мира Шарана, впевнено здобувши підвищення у класі, схоже, не збирають­ся пасти задніх і в еліті ві­тчизняного футболу. При­наймні, виїзна перемога над делегатом України в розіграші Ліги Європи до­рогого варта…

 

 

ДВІ НАГОРОДИ ЮНАКІВ

Українська легкоатлетична збірна взяла участь у юнацькому чемпіо­наті світу (спортсмени 1994–1995 років народження), який 6–10 липня при­ймав французький Лілль. Нашу державу представляли 33 спортсмени, а також представники Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Юнацькі чемпіонати світу проводяться з 1999-го, а цьогоріч у змаган­нях заплановано участь спортсменів із 203 країн.

У Ліллі наші співвіт­чизники відзначилися 2 нагородами: в стрибках у висоту Ірина Геращенко здобула «срібло» (1,87 м), а Сергій Регеда фінішував третім у метанні молота (74,06 м). Багато українців зупинилися за крок до п’єдесталу пошани, так і не спромігшись у вирі­шальний момент проде­монструвати зразки най­вищої майстерності.

Зрештою, з виступами наших юніорів розбирати­муться тренери, а от функ­ціонери ФЛАУ не гаяли часу дарма, пройшовши курс підготовки до про­ведення чемпіонату світу з легкої атлетики серед юнаків, який наступного року прийматиме наш Донецьк. Змагання від­будуться в регіональному спортивному комплексі «Олімпійський».

 

 

НАЙКРАЩА В ЧЕРВНІ

Найкращою спортсменкою червня в Україні виз­нано дворазову чемпіонку командного чемпіона­ту Європи з легкої атлетики Марію Рємєнь, а її особистого наставника Костянтина Рурака – найкращим тренером місяця.

З листопада 2005 року екс­пертна комісія Національно­го олімпійського комітету України щомісяця визначає найкращого спортсмена, а від січня 2007 року вшано­вує і найкращого тренера. У перший місяць літа експерти вирішили відзначити Марію Рємєнь та її наставника. На бігових доріжках Стокгольма українка була кращою на дистанції 200 м, а також зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани в складі естафетної четвірки 4х100 м.

Загалом із командної пер­шості Старого Світу ук­раїнська легкоатлетична дружина привезла 17 наго­род і в підсумку посіла третє загальнокомандне місце.

 

 

ЧЕМПІОНИ Й РЕКОРДСМЕНИ

На чемпіонаті Європи з плавання, що проходив 2–10 липня в Берліні, національна паралімпійсь­ка збірна України в складі 45 спортсменів вибо­рола найбільше за всіх нагород!

У змаганнях брали участь 433 спортсмени з 36 країн. Анайуспішніше виступили українці: наша команда здо­була 105 нагород, серед яких 41 золота медаль, 37 срібних та 27 бронзових. Другими в медальному залі­ку фінішували британці, в активі яких 83 нагороди (27, 26, 30), третіми були іспанці з 57 медалями (26, 13, 18).

Також наші співвітчизники встановили 9 рекордів світу та 7 рекордів Європи. ук­раїнських спортсменів Євге­на Богодайка, Дмитра Виног­радця та ольгу Свідерську визнано найкращими атлета­ми чемпіонату Європи. Вони здобули на змаганнях 10, 7 та 6 нагород відповідно.

 

 

КУРС НА ЛОНДОН

На чемпіонаті світу зі стрільби з лука, який відбувся в італійському Турині, українські луч­ники вибороли путівки на Олімпіаду 2012 року.

Для отримання перепусток на ігри XXX олімпіади в Лондоні необхідно було пробитися до вісімки най­кращих команд світу. Ук­раїнські «Робін гуди» успіш­но впоралися з цим завдан­ням: жіноча збірна в складі вікторії Коваль, Ніни миль­ченко та лідії Січенікової в боротьбі за право потрапи­ти до заповітної вісімки здо­лала збірну Польщі, а чо­ловіча в складі віктора Ру­бана, Дмитра грачова та маркіяна івашка – за виступ у чвертьфіналі світової пер­шості залишила за бортом змагань представників Ка­нади.

16.07.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання