« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Мрії здійснюються!

Мрії здійснюються!

Боксерський двобій Клич­ко – Хей відбувся в ніч із су­боти на неділю у німець­кому Гамбургу. Одно­стайним рішенням суддів переможцем бою було ого­лошено українця. Відтак збулася давня мрія бра­тів Кличків – зібрати в родинній колекції чемпі­онські пояси найпрестиж­ніших професійних бок­серських організацій.

Володимир, нагадаю, був володарем ти­тулів WBO, IBF та менш престижної IBO, Віталій – чем­піон за версією WBC. Тож для «повноти щастя» кия­нам не вистачало пояса WBA, яким володів брита­нець Девід Хей. Утім, оби­два брати прагнули «зняти скальп» із британця не лише через бажання оста­точно продемонструвати свою гегемонію в надваж­кій категорії профі-боксу – надто балакучий підданий Її Величності Єлизавети ІІ добряче допік не лише українцям, а й «завів» увесь боксерський світ. Що «намолов» говіркий Хей, який, схоже, не тільки за словом у кишеню не лізе, а й часом з розумом не това­ришує, загалом і переказу­вати не варто. Найтоле­рантніші слова Девіда: «Я покликаний врятувати су­перважкий дивізіон від братів Кличків». Майже все решта – за межами як пристойності, так і здоро­вого глузду.

З іншого боку, така зух­вала поведінка Девіда й за­безпечила увагу до поєдин­ку навіть у традиційно бай­дужих до європейських боксерських «розбірок» Сполучених Штатах. Що вже говорити про Німеччи­ну й Україну, де трансля­ція поєдинку побила всі ре­корди. Та й британське ТБ забезпечило непогані по­казники. Продаж прав на трансляцію провідним те­лекомпаніям, квитків на гамбурзький 57-тисячний футбольний стадіон Imtex Arena та інші супутні над­ходження гарантували по­єдинку Кличко – Хей най­більший призовий фонд. За попередніми підрахунка­ми спеціалістів, ішлося за­галом про близько 80 млн доларів доходу, з яких бій­цям мало б перепасти по 20 млн. А 2002 року на кону по­єдинку двох легенд світо­вого боксу – Майка Тайсо­на та Леннокса Льюїса, було лише 35…

Утім, власне бій Кличко – Хей навряд чи ввійде в іс­торію цього виду спорту. Боксери продемонструва­ли саме те, чого від них очі­кували – Володимир пра­цював на дистанції, атаку­ючи суперника переважно джебом, Девід натомість зосередився на тому, як би ухилитися від атак супер­ника, вряди-годи зближую­чись для атак правим кро­сом. Обидва бійці доскона­ло вивчили манеру бою один одного, кожен нама­гався використати свої сильні сторони. У такому ключі події розвивалися впродовж усіх 12 раундів. За цих обставин шансів у Хея відверто не було, про що його перед поєдинком попереджав і легендарний співвітчизник Леннокс Льюїс, який гарантував Де­відові перемогу лише у ви­падку нокауту Володими­ра. 118-108, 117-109 і 116-110 – усі три рефері віддали пе­ремогу українцю. Як на мене, перевага нашого співвітчизника була не на­стільки вже й переконли­вою, як у перших двох оцін­ках, а от із третьою можна сміливо погодитись.

Після закінчення поє­динку Девід Хей нарешті зробив те, що личить справжньому англійсько­му джентльменові: визнав таланти суперника і потис йому руку. Хоча й тут не обійшлося без ложки дьог­тю – британець таки нама­гався списати свою пораз­ку на травму пальця ноги. На що у Володимира зна­йшлася відповідь: «Ти просто не вмієш програвати…»

Що далі? Менеджер Кличків Бернд Бенте вже повідомив, що Володимир не надасть реваншу Хеєві, як того вимагав Девід. На­томість, як він зазначив, у поєдинку з Хеєм зацікавле­ний Кличко-старший, який міг би вийти з ним у ринг наприкінці 2011-го або на початку 2012 року (10 верес­ня Віталій битиметься з по­ляком Томашем Адаме­ком). А Володимир тим ча­сом розглядає можливість зустрітися з переможцем бою між британцями Тай­соном Ф’юрі та Дереком Чі­сорою, який відбудеться 23  липня.

СТАТИСТИКА УДАРІВ БОЮ КЛИЧКО – ХЕЙ

(за оцінкою BoxingScene.com)

(спроби/в ціль/відсоток):

Кличко

Хей

Джеби

376/105/28

171/36/21

Силові удари

133/29/22

119/36/30

Разом

509/134/26

290/72/25

 

 

НОВІ ГЕРОЇ ВІМБЛДОНУ

У неділю фінішував один із чотирьох найпрестижніших тенісних тур­нірів світу – англійський Вімблдон. У чоловічому і жіночому одиноч­них розрядах британський Grand Slam отримав нових переможців: се­ред жінок доволі несподівано тріумфувала Петра Квітова, в чоловіків уперше здійняв над головою заповітний трофей Новак Джоковіч.

У фіналі жіночої «одиноч­ки» 21-річній чешці проти­стояла тріумфаторка Вімблдону–2004 Марія Ша­рапова. Однак у фіналі Пе­тра своїй іменитій супер­ниці не залишила жодного шансу (6:3, 6:4) і стала най­молодшою переможни­цею турніру «Великого шо­лома» з 2008 року, коли 20-річна сербка Ана Іванович виграла «Ролан Гаррос».

Натомість у чоловічій сітці турніру фіналу дісталися головні суперники сезону – Рафаель Надаль і Новак Джоковіч. Цьогоріч вони вже чотири рази грали у фіналах турнірів серії Мас­терс, і в усіх без винятку перемогу святкував Но­вак! При тому, що в попе­редні роки йому жодного разу не вдавалося обігра­ти Рафу у вирішальних двобоях… Додаткового підтексту протистоянню Надаля і Джоковіча дода­вало те, що перемогою у півфіналі Новак гаранту­вав собі № 1 у рейтингу, а посунути з верхівки теніс­ної табелі про ранги він мав якраз Рафаеля.

Вирішальний матч Вімблдону довів правоту рокі­ровки на верхівці рейтингу – Надаль уперше програв фінал турніру серії «Вели­кого шолома» не Роджеру Федереру. Джоковіч пере­міг із рахунком 6:4, 6:1, 1:6, 6:3, здобув свій третій титул на Grand Slam (двічі пере­магав в Австралії – в 2008 і 2011 роках) і пообіцяв на цьому не зупинятися.

 

ПЕРЕМОГЛА ДРУЖБА

VІІ традиційна спартакіада кооператорів Рів­ненщини відбулася з ініціативи правління Рів­ненської облспоживспілки, обкому галузевої профспілки й обласної організації добровільного спортивного товариства «Колос». На спортив­них аренах Березного помірялися силою, вправ­ністю і спритністю понад 200 посланців колек­тивів апарату, підприємств облспоживспілки та районних спілчанських організацій.

За сигналом головного суд­ді спартакіади, судді всеукраїнської категорії Олек­сандра Гомона стартували спортивні змагання. В акто­вій залі Березнівського ко­леджу лісового господар­ства помірялися коопера­тори вправністю у поєдин­ках із настільного тенісу, а на сцені продемонструва­ли свою силу і волю до пе­ремоги учасники змагань з армреслінгу.

– Із сином Миколою, водієм нашого райспоживтовари­ства, не вперше беремо участь у змаганнях з армрес­лінгу, – зауважив керівник гощанських кооператорів Ігор Смикало, – а на минуло­річній спартакіаді вибороли перші місця в своїх вагових категоріях. Цього разу також налаштовані на перемогу.

Утім, боротьба є боротьба, і не судилося волею жереба батькові із сином зійти на найвищу сходинку п’єдесталу спартакіади. Зо­крема, Ігор Миколайович поступився інженеру з охо­рони праці Дубенського райспоживтовариства Сте­пану Воловчуку, а також пе­реможцеві змагань, май­стру спорту України Миколі Трофимчуку.

А тим часом досягли свого апогею поєдинки з настіль­ного тенісу. У цьому виді змагань перемогу святку­вали тенісисти з Дубровиці, друге місце дісталося дуету з Березного, третє – коопе­ративного коледжу. Серед шашкістів кращим був на­ставник юних спортсменів коледжу Микола Трофим­чук, другими – посланці го­щанських спілчан, третіми – дубровицьких. Справжні пристрасті вирували на во­лейбольному майданчику – змагання проходили в спорткомплексі районної організації ДСТ «Колос», який без перебільшення відповідає стандартам єв­ропейського рівня.

На бігових доріжках чудо­вого райцентрівського ста­діону «Случ» змагалися спринтери. Треба було ба­чити щасливі обличчя ін­структора відділу кадрів Сарненської райспожив­спілки Вікторії Клевець та завідувачки степаньського кафе «Молодіжне» тієї ж райспоживспілки Ірини Бє­лої, котрі дружно перетну­ли фінішну лінію. А в пере­тягуванні линви святкувала перемогу команда апарату облспоживспілки.

У підсумку перше загально­командне місце вибороли березнівці, друге – настав­ники майбутніх кооперато­рів, третє – спортсмени Ду­бровицької райспожив­спілки.

Валерій МАРЦЕНЮК, Рівненська обл.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

08.07.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання