« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Перший – Пономарьов

Перший – Пономарьов

У столиці фінішував ювілей­ний 80-й чемпіонат України з шахів. Майже два тижні про­відні українські гросмейстери у «Кобзарській світлиці» Україн­ського дому розігрували між со­бою призовий фонд турніру – 600 тисяч гривень. Переможець турніру визначився лише в останній ігровий день. Ним став другий номер національ­ної збірної Руслан Пономарьов.

У чемпіонаті України–2011 грали 12 провідних гросмейстерів країни, тож цей турнір став найбільш представницьким в історії незалежної України. У змаганнях взяли участь 16-й чемпіон світу Руслан Пономарьов, дворазові олімпійські чемпіони в складі збірної України Павло Ельянов і Олек­сандр Моїсеєнко, олімпій­ські чемпіони Захар Єфі­менко й Андрій Волокітін, дворазовий чемпіон Укра­їни Євген Мірошниченко, чемпіони країни Олек­сандр Арещенко та Антон Коробов, переможці та призери багатьох турнірів Юрій Криворучко, Олек­сандр Ковчан, Юрій Вовк та Спартак Височин. Від­так неабиякий інтерес до турніру виявили не тільки вболівальники гри найму­дріших, а й численні «аку­ли пера і мікрофона».

Уже в першому турі, як йому і личило за рейтин­гом, до числа лідерів про­бився Руслан Пономарьов. Причому другий шахіст у сучасній українській ієрар­хії демонстрував на диво стабільні результати – його перемоги чергувалися з ні­чиїми: в першому турі Рус­лан здолав опір Коробова, в другому – розписав нічию з Волокітіним, далі святку­вав перемогу над Мірош­ниченком, у четвертому турі розділив очки з Аре­щенком, потім переграв Вовка і знову ж таки уклав мир з Ельяновим. У сьомо­му турі Пономарьов зіграв унічию з Криворучком, далі здолав опір Височіна, у дев’ятому турі розписав нічию з Єфіменком, у на­ступному – переграв Ков­чана. Тож до останнього ігрового дня Руслан із до­робком у 7,5 очка підійшов лідером. Щоправда, лише на 0,5 очка від нього відста­вав Моїсеєнко, який поміт­но додавав у грі впродовж турніру. І саме головним претендентам на перемогу у вирішальній партії випа­ло з’ясовувати стосунки між собою. У грі нервів сильнішим виявився Рус­лан, який і став перемож­цем турніру, а от Моїсеєн­ка поразка відкинула на­віть за межі призової трій­ки. Цікаво, що екс-чемпіон світу Руслан Пономарьов титул найсильнішого ша­хіста України виборов уперше.

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ШАХІВ

Підсумкова таблиця

1. Руслан Пономарьов (Київ, 2754) – 8,5 очка

2. Павло Ельянов (Харків, 2712) – 7,5

3. Захар Єфіменко (Мукачеве, 2701) – 7

4. Олександр Моїсеєнко (2679) – 7

5. Андрій Волокітін (Львів, 2677) – 6,5

6. Юрій Криворучко (Львів, 2640) – 6

7. Олександр Арещенко (Луганськ, 2694) – 5

8. Євген Мірошниченко (Донецьк, 2651) – 5

9. Антон Коробов (Харків, 2660) – 4,5

10. Спартак Височин (Київ, 2550) – 4

11. Юрій Вовк (Львів, 2529) – 2,5

12. Олександр Ковчан (2558) – 2,5

 

 

ОСВІТЯНИ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

В Ужгороді за активної допомоги обласної ради ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук) відбулися фінальні змагання ІХ обласної спар­такіади працівників закладів та установ осві­ти, в яких взяли участь збірні команди міст і районів Закарпаття. Їм передували змагання в колективах фізкультури, міських і районних ор­ганізаціях, кущові турніри з міні-футболу, чоло­вічого та жіночого волейболу.

На урочистому відкритті спартакіади право підня­ти прапор спартакіади було надано кращим спортсменам-освітянам: вчительці фізичного вихо­вання Свалявської ЗОШ І–ІІІ ступеня № 4 Яніні Янцо та керівнику гуртків шахістів Виноградівського центру позашкільної ро­боти Володимиру Кобалю. Учасників церемонії тепло привітали начальник управління освіти і науки облдержадміністрації, де­путат обласної ради Ми­хайло Мотильчак, голова Закарпатської облпроф­ради Іван Король, началь­ник управління у справах молоді та спорту ОДА Ві­талій Ерфан, голова обко­му профспілки працівни­ків освіти і науки Василь Балаж. З програмою зма­гань освітян області озна­йомив головний суддя спартакіади – суддя націо­нальної категорії, заслу­жений працівник фізичної культури і спорту України Анатолій Плеханов.

За підсумками 9 видів змагань спартакіади пер­ше загальнокомандне міс­це здобула збірна освітян Іршавського району, дру­ге вибороли спортсмени Виноградівського району, третіми фінішували пред­ставники Ужгородського району. На серпневих на­радах переможці і призе­ри отримають дипломи і кубки від управління осві­ти і науки ОДА та галузе­вого обкому профспілки. Команди – призери в окремих видах й індивіду­альному заліку отримали дипломи та медалі від ор­ганізаторів спартакіади.

Сергій БАРАНЧИКОВ, Закарпаття

 

 

НАГОРОДА – У КОСТЕВИЧ

Із листопада 2005 року експертна комісія Націо­нального олімпійського комітету України що­місяця визначає найкращого спортсмена, а від січня 2007 року вшановує і найкращого тренера. Як уже повідомляли «ПВ», найкращою спортс­менкою за підсумками травня визнано Олену Костевич, а її особистого наставника Ігоря Че­редінова – найкращим тренером.

Олена в травні відзначила­ся «золотом» на етапі Кубка світу з кульової стрільби, що проходив у США. Рані­ше, в березні, спортсменка виборола «бронзу» на чем­піонаті Європи, а в квітні – «золото» та «бронзу» етапу Кубка світу в Австралії, що дозволило їй отримати лі­цензію на право участі в Олімпіаді–2012 у Лондоні.

Відтак президент НОКу Сергій Бубка, вручаючи ла­уреатці спортивного трав­ня заслужені нагороди, по­бажав їй успішних виступів та ще одного олімпійського «золота» в колекції – бри­танського зразка (Косте­вич, нагадаю, олімпійська чемпіонка Афін–2004). Сло­ва подяки за професіона­лізм і самовіддану працю пролунали й на адресу осо­бистого тренера Олени Іго­ря Чередінова, а також ко­лективу Федерації стрільби України під керівництвом Олега Волкова.

Головна героїня спортивно­го травня, отримавши за­служену нагороду і слова привітань, зазначила, що намагатиметься і надалі до­сягати тієї високої мети, яку перед нею ставить країна та до якої прагне вона сама.

 

 

НА ЧЄ – ДВІ «БРОНЗИ»

На чемпіонаті Європи з боксу серед чоловіків, який 17 червня стартував в Анкарі (Туреччина), Україну представляли 10 спортсменів усіх 10 ва­гових категорій. Але до п’єдесталу пошани діс­талися лише Дмитро Митрофанов і Володи­мир Матвійчук.

Дмитро Митрофанов (ваго­ва категорія 75 кг) у півфі­налі континентальної пер­шості поступився чемпіону Росії 2011 року Максиму Коптякову, який по праву вважався не лише фавори­том бою проти українця, а й одним із головних пре­тендентів на найвищу наго­роду цьогорічного чемпіо­нату Європи. При цьому де­бютний відрізок поєдинку навіть залишився за нашим бійцем – Дмитро діяв ак­тивніше, пробивався на дистанцію ближнього бою та й загалом проводив більше влучних атак. Однак уже в другому раунді Коп­тяков намагався не підпус­кати Митрофанова на дис­танцію ближнього бою, на­томість сам часто і влучно атакував з дальньої відста­ні, що дозволило росіянину перемогти з переконливим рахунком – 26:11. Згодом Коптяков у фіналі турніру здобув «золото». А наш боксер змушений був задо­вольнитися «бронзою».

Другу нагороду, теж «брон­зу», до скарбнички націо­нальної збірної приніс Во­лодимир Матвійчук (60 кг), який упродовж усіх трьох раундів вів рівну боротьбу з італійцем Доменіко Ва­лентіно. Обидва боксери виклалися «на повну», тож арбітри довго не могли від­дати перевагу жодному з них. Але після тривалої па­узи вердикт рефері все ж виявився на користь апен­нінця, який у фіналі посту­пився турку Фатіху Келешу.

Тож із двома бронзовими на­городами збірна України в загальнокомандному заліку посіла лише 12-те місце. Утім, надто засмучуватися ві­тчизняним шанувальникам спорту мужніх не варто – пріоритетним турніром для тренерського штабу україн­ської збірної залишається чемпіонат світу, що з 22 ве­ресня по 10 жовтня відбу­деться в Баку (Азербай­джан). Саме там розігрувати­муться іменні олімпійські пу­тівки на Ігри XXX Олімпіади в Лондоні 2012 року.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

02.07.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання