« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ЧОТИРИ «ЗОЛОТА» Й ОДИН СВІТОВИЙ РЕКОРД

ЧОТИРИ «ЗОЛОТА» Й ОДИН СВІТОВИЙ РЕКОРД

19–24 березня іспанська столиця приймала чемпіо­нат Європи з легкої атлети­ки у приміщенні серед ве­теранів. Представники «си­ньо-жовтої» дружини заво­ювали у Мадриді 12 наго­род, серед яких чотири «зо­лоті», та встановили світо­вий рекорд.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

П ерше «золото» чемпіона­ту до скарбнички націо­нальної збірної поклав Олег Федорко, який ви­грав змагання із стрибків у ви­соту у віковій категорії 60+, встановивши в ній новий світо­вий рекорд – 1,78 м. Українець на 2 см перевершив власне ж найвище планетарне досягнен­ня, якого добився у січні на від­критій першості Білорусі, що проходила у Мінську. Прикмет­но, що днями Олега Федорка взагалі було визнано кращим легкоатлетом світу серед вете­ранів за підсумками 2017 року в номінації «Стрибки». Про це стало відомо з офіційного листа президента WMA (World Masters Athletics) Стена Перкін­са на адресу офісу Федерації легкої атлетики України, інфор­мує офіційний сайт ФЛАУ.

Двічі на найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшов у Ма­дриді вітчизняний майстер спор­тивної ходьби Іван Пушкін. Дис­танцію 3 тис. м доріжкою він здо­лав першим з результатом 22.11,24, згодом йому не було рів­них у 5-кілометрівці по шосе (37.44).

Повний комплект медалей зі­брала Валентина Крепкіна: у змаганнях із стрибків з жерди­ною у віковій категорії 50+ вона стала чемпіонкою Європи з ре­зультатом 2,90 м; фінішувала другою на дистанції 60 м з бар’єрами (10,11 с) і замкнула чільну трійку в секторі для по­трійного стрибка (10,53 м).

Два «срібла» у віковій катего­рії 40+ виграла Надія Сухарина у спортивній ходьбі – на дистанції 3 тис. м по доріжці (15.08,47) і на 5 км по шосе (25.43).

Срібна і бронзова медалі – в активі Світлани Сорочук (50+), які вона здобула відповідно у штовханні ядра вагою 3 кг (13,45 м) і метанні диска вагою 1 кг (33,15 м).

У метальних дисциплінах українці ще двічі сходили на «срібний» щабель п’єдесталу по­шани – у віковій категорії 60+ Ірина Зозуля у метанні молота вагою 3 кг (30,79 м) і Сергій Гав­рась у метанні списа вагою 600 г (51,70 м).

 

ІГОР РАДІВІЛОВ ПІДКОРИВ ДОХУ

На етапі Кубка світу із спор­тивної гімнастики, який ми­нулими вихідними завер­шився у Досі (Катар), двічі на найвищий щабель п’єдесталу пошани сходив украї­нець Ігор Радівілов, проде­монструвавши найкращі ре­зультати у вправах на кіль­цях і в опорному стрибку.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

М аріуполець провів блис­кучий вікенд, залишив­ши у затінку записних фаворитів змагань – триразового олімпійського чемпі­она японця Кохеї Утімуру, олімпій­ського чемпіона, дворазового чем­піона світу корейця Рі Се Гвана, абсолютного чемпіона світу – 2017 китайця Сяо Жотена.

Спочатку Радівілов показав най­кращий результат у вправах на кільцях (15,266), випередивши у підсумку Ібрагіма Чолака з Туреч­чини (15,000) та представника Піднебесної Цзоу Цзін Юаня (14,966).

Так само не було рівних Ігорю в його коронній вправі – опорному стрибку. Завдяки вищій складнос­ті виконання наш співвітчизник здобув у цій дисципліні у підсумку 14,599 бала, що на 0,033 бала більше, ніж у китайця Цюй Жуйя­на (14,566). «Бронза» – у турка Ферхата Аріджана (14,533).

Сподіватимемося, нагороди най­вищого ґатунку на початку сезону стануть для Ігоря Радівілова доро­говказними в цьому році, особли­во зважаючи на те, що цьогоріч­ний чемпіонат світу із спортивної гімнастики проходитиме восени в Катарі саме у Досі.

 

ЗА ВІТЧИЗНЯНОГО СПОРТИВНОГО «ОСКАРА» ПОБОРЮТЬСЯ ХАРЛАН І СВІТОЛІНА

Днями відбулося засідання Української академії спорту, під час якого члени академії – видатні атлети різних років, легенди спорту шляхом таємного голосування визначили переможців ХІІ Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року 2017» у дев’яти різних номінаціях.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

І мена переможців стануть відомими в квітні, коли відбудеться вручення на­ціональних спортивних «оскарів» кращим атлетам, тренерам, командам і фахівцям у спортивній галузі країни.

Як зазначається на офіційному сайті НОК, відбір претендентів та номінантів церемонії проходив у три етапи. Спочатку експертна комісія фахівців Національ­ного олімпійського комітету і Міністерства молоді і спорту провела детальний аналіз виступів наших спортсменів на головних спортивних стартах року, підго­тувавши розширений список претендентів у кожній номінації (6–8 осіб). Після чого упродовж 2 тижнів тривало голосування спортивних журналістів нашої країни. А вже за підсумками голосування, в якому взяли участь 212 «акул пера і мікрофона» з усіх регіонів країни, було визначено трійки претендентів, серед яких «академіки» й вибрали переможців у кожній номінації.

«Щоразу обговорення кандидатів на звання «героїв спортивного року» виклика­ють активну дискусію, а це вкотре підтверджує, що нашій країні є, ким пиша­тись», – зазначив під час засідання Української академії спорту президент НОК Сергій Бубка.

Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов запевнив, що «перемоги наших спортсменів у 2017 році надихають на подальшу роботу, щоб у співпраці з фе­дераціями різних видів спорту, спортивними активістами, всіма небайдужими, за підтримки Уряду, розвивати та підіймати на новий щабель Україну – потужну спортивну країну».

А поки пропонуємо для ознайомлення читачам «ПВ» трійки фіналістів у ключових номінаціях Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року 2017»:


НАЙКРАЩИЙ СПОРТСМЕН РОКУ

Олег ВЕРНЯЄВ (спортивна гімнастика)

Михайло РОМАНЧУК (плавання)

Олександр ХИЖНЯК (бокс)

НАЙКРАЩА СПОРТСМЕНКА РОКУ

Еліна СВІТОЛІНА (теніс)

Юлія ТКАЧ (боротьба)

Ольга ХАРЛАН (фехтування на шаблях)

НАЙКРАЩИЙ ТРЕНЕР РОКУ

Світлана САІДОВА (головний тренер збірної України із синхронного плавання)

Тамара ТОКМАЧОВА (головний тренер збірної України із стрибків у воду)

Олександр ХИЖНЯК (особистий тренер боксера Олександра Хижняка)

НАЙКРАЩА КОМАНДА РОКУ (ЗБІРНА)

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 у складі Оксани Моллової, Дар’ї Завидної, Ганни Зарицької, Кристини Філевич

Жіноча збірна України з біатлону в складі Ірини Варвинець, Юлії Джими, Анастасії Меркушиної, Олени Підгрушної

Збірна України із синхронного плавання у складі Ганни Волошиної, Анастасії Савчук, Олександри Кашуби, Валерії Апрєлєвої, Єлизавети Яхно, Ксенії Сидоренко, Яни На­рєжної, Владислави Алексіївої, Марини Алексіївої

СЕНСАЦІЯ РОКУ

Катерина КРИВА (карате куміте)

Юлія ЛЕВЧЕНКО (легка атлетика, стрибки у висоту)

Дар’я БІЛОДІД (дзюдо)

ОЛІМПІЙСЬКА НАДІЯ УКРАЇНИ

Дар’я БІЛОДІД (дзюдо)

Марта КОСТЮК (теніс)

Ярослава МАГУЧИХ (легка атлетика, стриб­ки у висоту)

06.04.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання