« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Данський «облом»

Данський «облом»

Нетривалим виявилося пере­бування української «моло­діжки» (U21) на чемпіонаті Європи серед молодіжних ко­манд, який відбувається в Да­нії. Підопічні Павла Яковен­ка, не здобувши на стадії гру­пового турніру жодної пере­моги, путівки до півфіналу, зрозуміло, не завоювали. Від­так змушені були пакувати валізи і повертатися додому.

УКРАЇНА (U21) НА ЧЄ-2011

Чехія – Україна – 2:1

(Дочкал, 49, 56 – Білий, 87)

Україна – Англія – 0:0

Україна – Іспанія – 0:3

(Мата, 10, 72, з пенальті, Адріан, 28)

Марними вия­вилися споді­вання вітчиз­няних шану­вальників найпопулярнішої у світі гри на вдалий виступ моло­діжної збірної України на континентальній першо­сті в Данії. Здобувши лише одне очко за нічию в матчі з англійцями, «жовто-блакитні» фінішували в своїй групі на останньо­му місці і взагалі вияви­лися найгіршою коман­дою молодіжного ЧЄ.

А між іншим, цій ко­манді пророкували доволі серйозні перспективи. Не раз зазначалося, що це один із найсильніших складів в історії україн­ських молодіжних команд: більшість гравців має по­стійне місце в основі своїх клубів у вітчизняній прем’єрлізі, а семеро грав­ців навіть уже були загра­ні за головну команду кра­їни! Підопічні Яковенка і справді непогано відзна­чилися під час кваліфіка­ційних стартів, у матчах плейоф за вихід до фі­нальної частини конти­нентального чемпіонату. А от на власне основний турнір їх і не вистачило.

У першому ж матчі українці поступилися че­хам. Після першого тайму рахунок був рівним, утім, як і гра на полі. А от до того, що по перерві чехи «додадуть», наші, схоже, виявилися неготовими. Тож уже через 10 хвилин від початку другої сорокап’ятихвилинки українці «горіли» 0:2, до того ж, че­рез травму ще й втратили капітана команди – «гір­ник» Тарас Степаненко ви­був до завершення турні­ру. Лише наприкінці мат­чу представник луганської «Зорі» Максим Білий ско­ротив розрив у рахунку, а більшого досягти україн­цям не дозволили супер­ники, брак часу й індиві­дуальної майстерності.

Другий матч наші про­вели проти англійців, які в стартовому поєдинку ро­зійшлися миром (1:1) з іс­панцями. «Синьожовті» з родоначальниками фут­болу зіграли потужніше, ніж у дебютному матчі на полях Данії, але цього для перемоги не вистачило. Нічия залишала шанси обом колективам на про­довження боротьби, але, як засвідчив останній гру­повий ігровий день, саме українці з англійцями ви­явилися зайвими на моло­діжному святі футболу.

Підопічним Павла Яко­венка навіть перемога над Іспанією не гарантувала виходу до півфіналу – в паралельному матчі чехи з англійцями мали б «роз­писати» нічию. Але жодну з цих умов виконано не було. А вже в середині першого тайму стало зро­зуміло, що це останній матч наших земляків на молодіжному Євро–2011. І справа навіть не в тому, що до 30ї хвилини матчу рахунок був 2:0 на користь майбутньої зміни чинних чемпіонів світу та Євро­пи. Просто перевага іспан­ців була настільки оче­видною, що якнайкраще її характеризує час володін­ня м’ячем командами на той момент – щось близь­ко 70:30 на користь моло­дих піренейців. По пере­рві іспанець Мата, на від­міну від нашого Коно­плянки, ще й пенальті реалізував, тож підсумко­вий рахунок переконливо показав перспективи пре­тензій українського й іс­панського футболу в най­ближчій перспективі.

 

МУЛЬТИМЕДАЛЬНИЙ «БОСТОН»

Володарем Кубка Стенлі в заокеанській Національній хокейній лізі стали представники «Бостон Брюїнз», які в семиматчевій фінальній серії плей-оф здолали «Ванкувер Кенакс». Це вже шостий в історії «Бос­тон Брюїнз» титул найсильнішої команди НХЛ.

«Бостону» і «Ванкуверу» знадобилися всі сім відве­дених на визначення пере­можця у фінальних серіях матчів. До вирішального поєдинку команди незмін­но перемагали на власних майданчиках, тож в остан­ньому матчі спеціалісти хоч і прогнозували вперту бо­ротьбу, але незначну пере­вагу все ж віддавали канад­ській команді.

Але в останньому матчі серії американці просто змели суперників з май­данчика, чотириразово вразивши ворота госпо­дарів, натомість зберігши свої недоторканими. Тому зрозуміло, що воротар «Бостона» Тім Томас був визнаний найціннішим гравцем усього плей-оф. Відтак і отримав заслуже­ну нагороду – «Конн Смайт Трофі» з рук комісі­онера НХЛ Гері Беттмена.

Тім Томас у поточному плей-оф принагідно оно­вив кілька рекордів НХЛ. Він відбив найбільшу кіль­кість кидків у матчах плей-оф в історії ліги – 798 (попе­реднє досягнення належа­ло голкіперу «Монреаля» Кірку Макліну, який у сезо­ні 1993/1994 парирував 761 кидок). Також Томас встановив рекорд за кіль­кістю парируваних кидків у фінальній серії – 238 (Джонні Бауер з «Торонто» у сезоні 1963/1964 «зне­шкодив» 233 спроби супер­ників). Ну а здобувши титул найціннішого гравця плей-оф, 37-річний Тім Томас став ще й найбільш літнім гравцем, якому присуджу­вали «Конн Смайт Трофі».

Бостон став першим міс­том США, команди якого перемагали в усіх чоти­рьох головних американ­ських спортивних лігах у новому тисячолітті. У  2001, 2003 і 2004 роках місцеві «Нью-Інгленд Пе­тріотс» ставали чемпіона­ми в Національній фут­больній лізі, «Бостон Ред Сокс» у 2004 і 2007 роках тріумфували в головній бейсбольній лізі світу MLB, «Бостон Селтікс» 2008 року здобув «Золо­тий кошик» Національної баскетбольної асоціації, а от 15 червня поточного року «Бостон Брюїнз» ви­грав Кубок Стенлі.

 

 

ТРЕТІ В ЄВРОПІ

Збірна України на ІІІ командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який приймала сто­лиця Швеції, із підсумковим доробком у 8 золо­тих, 4 срібних і 5 бронзових нагород виборола третє загальнокомандне місце. Першою фіні­шувала збірна Росії, друга сходинка п’єдесталу пошани дісталася представникам Німеччини.

Уже в перший змагальний день наші земляки виборо­ли відразу 5 золотих, 3 срібних і 1 бронзову меда­лі! Першою на найвищу сходинку п’єдесталу поша­ни зійшла Антоніна Єфре­мова, якій не було рівних у бігу на 400 м (51,02 с). У стрибках у висоту серед чоловіків тріумфував Дми­тро Дем’янюк (2,35 м), його тезка Косинський відзна­чився найдальшим кидком списа – 81,29 м. Ольга Са­ладуха в потрійному стриб­ку отримала найкращий результат (14,85 м), а підби­ли риску під «золотом» першого змагального дня збірної України дівчата з естафетної збірної 4х100 м – Олеся Повх, Наталія По­гребняк, Марія Рємєнь і Христина Стуй здолали дистанцію за 42,85 с. «Сріблом» відзначилися Сергій Лебідь в забігу на 5000 м, Олеся Повх на 100-метрівці, Наталія Тобіас у бігу на 3000 м. «Бронзою» поповни­ла скарбничку збірної Лілія Лобанова в бігу на 800 м.

У першому виді програми другого дня змагань (метанні молота) Олексій Сокирський здобув брон­зову медаль (76,96 м). Далі Марія Рємєнь поповнила свою колекцію «золота» пе­ремогою в індивідуально­му забігу на 200 м (23,10 с). Ганна Міщенко на дистанції 1500 метрів фінішувала з результатом 4:07.27 с, що забезпечило їй третю схо­динку п’єдесталу пошани. Віта Стьопіна в секторі для стрибків у висоту, підко­ривши 1,89 м, стала сріб­ною призеркою, натомість Катерина Карсак у секторі для метання списа здобула для збірної чергове «золо­то» (63,35 м). Віктор Кузне­цов у секторі для потрійно­го стрибка не зміг відстоя­ти титул минулорічного пе­реможця командного чем­піонату Європи, фінішував­ши лише третім (16, 95 м). Так само «бронзою» відзна­чився наш жіночий квартет в естафеті 4х400 метрів (Ксенія Карандюк, Аліна Логвиненко, Юлія Баралей та Антоніна Єфремова), які фінішували з часом 3:28.13. А останнє українське «зо­лото» на командному чем­піонаті Європи виборов Максим Мазурик у секторі для стрибків з жердиною, підкоривши висоту 5,72 м.

 

 

КРИГА СКРЕСЛА

Від часу завершення кар’єри найуспішнішим українським рапіристом Сергієм Голубицьким не знали наші співвітчизники медальних здо­бутків на світових змаганнях. І от нарешті Ростислав Герцик на етапі Кубка cвіту з фех­тування на рапірах, що проходив у Гавані (Куба), пробився до фіналу змагань!

На шляху до фінального по­єдинку львів’янина міг зупи­нити 30-й номер світового рейтингу Марцін Звада, але з мінімальним рахунком (15:14) перемогу святкував таки наш земляк. Натомість українець доволі легко здо­лав опір елітних фехтуваль­ників, у 1/32 фіналу переміг­ши чемпіона світу німця Петера Йоппіча (15:7), а в півфіналі не залишивши шансів лідерові міжнарод­ного рейтингу китайцю Леі Шенгу (15:9). А от на фіналь­ний двобій нашого рапірис­та «не вистачило» – в напру­женій боротьбі Андреа Кас­сара (Італія) здобув перемо­гу з рахунком 15:12.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

23.06.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання