« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ХТО ПОЇДЕ НА ОЛІМПІАДУ?

ХТО ПОЇДЕ НА ОЛІМПІАДУ?

За 2 тижні у південнокорейському місті Пхьончхан стар­туватимуть ХХІІІ Зимові Олімпійські ігри, які проходити­муть з 9 по 25 лютого. Для спортсменів незалежної Укра­їни вони стануть сьомими головними зимовими стартами чотириріччя. Наразі наші майстри уже здобули понад 20 ліцензій для виступів на Іграх–2018.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Н а найближчій «білій» Олімпіаді Україна гарантовано буде представ­лена в таких видах спорту, як біатлон (чоловіки та жінки – загалом 11 ліцензій), санний спорт (чоловіки та жінки – п’ять ліцензій), фігур­не катання (чоловіки та жінки – чотири ліцензії), по одній ліцензії в чоловічому скелетоні та фристайлі. Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов під час брифінгу минулого тижня зазначив, що в спортивному відом­стві розраховують, що ще 10–15 українських спортсменів поїдуть на Олімпі­аду до Південної Кореї. «Специфіка ліцензійного відбору така, що він трива­тиме аж до самого початку Олімпіади. У нас є сподівання, що ще матимемо ліцензії у лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, лижному двоборстві», – заявив Ігор Жданов під час бри­фінгу минулого тижня.

За його словами, Мінмолодьспорту виконало зобов’язання перед усіма збір­ними командами України із зимових видів спорту, які претендували на участь в Олімпіаді. Вчасно і в повному обсязі фінансувалися навчально - тренувальні збори в Україні та за кордоном, забезпечено гідну фінансову мотивацію. «За­галом, протягом 2014–2018 років на підготовку до Олімпіади Міністерством було виділено понад 265,5 млн грн. Зокрема, тільки у 2017 році, окрім кален­даря, існувала окрема олімпійська програма фінансування, яка склала 54,64 млн грн. Тоді ж було виділено 23,4 млн грн, понад 20 млн грн було на­правлено на придбання нового сучасного інвентарю», – цитує очільника ві­домства офіційний сайт Мінмолодьспорту.

Разом з тим, Ігор Жданов закликав спортивну спільноту не формувати зави­щених очікувань до результатів Олімпійських ігор, адже Україна, на жаль, ні­коли й не була великою спортивною державою у зимових видах спорту. «Чи не єдина надія України – це біатлон, а також Олександр Абраменко у фристайлі. До речі, на двох олімпіадах – у Солт - Лейк - Сіті та Ванкувері, ми взага­лі залишились без медалей. Однак все одно будемо підтримувати і будемо вболівати за наших співвітчизників», – запевнив міністр.

ВАРТО ЗНАТИ

Україна гарантує виплату призе­рам зимових Олімпійських ігор призових сум, які становлять:

за І місце – еквівалент 125 тис. дол. США в гривнях;

за ІІ місце – еквівалент 80 тис. дол. США;

за ІІІ місце – еквівалент 55 тис. дол. США.

Також згідно з рішенням Уряду розміри винагород спортсменам- паралімпійцям зрівняно з такими у спортсменів-олімпійців.

 


ЧОТИРИ МЕДАЛІ НА СТАРТІ СЕЗОНУ

Новий сезон 2018 року дзю­доїсти відкрили у Тунісі, де вперше за останні 8 років пройшов турнір серії Гран- прі. Понад 300 спортсменів з 46 країн вступили у бо­ротьбу за нагороди, в числі яких і представники нашої держави.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

З агалом до Африки на перший значимий тур­нір сезону попрямува­ли 12 українських дзю­доїстів, в активі яких у підсумку виявилося чотири нагороди.

У ваговій категорії до 48 кг українки здобули одразу дві медалі – на найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшла Дар’я Білодід, а Марина Черняк змушена була задовольнитися «бронзою». Також замкнула чільну трійку на п’єдесталі наша Галина Тарасова (понад 78 кг).

У чоловіків відстояв традиції українського дзюдо Олександр Гордієнко, якому не було рівних у ваговій категорії понад 100 кг.

 

КИЇВ ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ЧЕМПІОНАТ СВІТУ

18 січня на головній спортив­ній арені країни – в Націо­нальному спорткомплексі «Олімпійський» відбулась презентація чемпіонату світу з хокею серед юніорів до 18 років, який 14–20 квітня при­йматиме українська столиця.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

М атчі турніру проходи­тимуть у київському Палаці спорту, супер­никами господарів майданчика в першому дивізіо­ні групи «В» стануть од­нолітки з Австрії, Япо­нії, Італії, Угорщини та Румунії.

Подробицями про підготовку до молодіж­ного світового форуму поділилися президент Федерації хокею Украї­ни Анатолій Брезвін, ві­це - президент Федерації, голова організаційного комітету Федерації з пи­тань проведення чемпі­онату світу Георгій Зуб­ко, заступник міністра молоді та спорту Украї­ни Микола Даневич, заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту – на­чальник управління молоді та спорту Київської міської дер­жавної адміністрації Вадим Гут­цайт, а також старший тренер юніорської збірної команди України Олег Ігнатьєв.

Як зазначив президент Феде­рації хокею України Анатолій Брезвін, у боротьбі за право про­ведення престижного турніру наша держава випередила такі країни, як Австрія, Італія та Угорщина. За його словами, заяв­ка нашої країни при цьому здо­була більше голосів, аніж решта країн разом узятих. На позитив­не рішення Міжнародної федера­ції хокею також вплинуло прове­дення на високому рівні в Украї­ні дорослого чемпіонату світу з хокею – 2017 у дивізіоні 1А.

Заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич по­інформував, що цьогорічні льо­дові баталії пройдуть в оновле­ному Палаці спорту. «Держава виділила кошти на його рекон­струкцію: встановлено якісні­ше освітлення, покращено умо­ви для спортсменів», – наголо­сив він під час презентації.

Свою підтримку розвитку хо­кею та впевненість в успішному проведенні цьогорічної світової першості висловив і начальник управління молоді та спорту КМДА Вадим Гутцайт.

Старший тренер юні­орської збірної Олег Іг­натьєв, розповідаючи про підготовку коман­ди, нагадав, що до мо­лодіжного чемпіонату світу збірна почала го­туватися ще в листопа­ді. «У грудні наша ко­манда взяла участь у традиційному міжна­родному турнірі «Кубок Чотирьох Націй», де ми посіли перше місце. Ми довго йшли до мети і цілком усвідомлюємо, що в квітні тренерський штаб та спортсмени мають виявити свої найкращі якості для досягнення максимального результату. Мета в нас одна – перемога в чемпіонаті», – запевнив керма­нич української молодіжки.

  • ОФІЦІЙНО

Під час презен­тації було пред­ставлено офіцій­ний логотип чемпіонату, цен­тральним елементом якого є Дер­жавний герб України, де бокові фрагменти створені з хокейних ключок. Основний фрагмент три­зуба завершується стилізованими пелюстками, що уособлюють роз­квіт українського хокею.

31.01.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання