« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ЛОМАЧЕНКО НЕ ДАВ ШАНСУ РІГОНДО

ЛОМАЧЕНКО НЕ ДАВ ШАНСУ РІГОНДО

 

У двобої року, як багато хто охрестив уперше в історії протистояння в професійному ринзі двох дворазових олімпійських чемпіонів – Василя Ломаченка та Гільєр­мо Рігондо, впевнену перемогу технічним нокаутом здобув наш співвітчизник. Кубинець стійко тримався шість раундів під виром атак українця, а вже на сьомий виходити відмовився, посилаючись на травму руки.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

В асиль Ломаченко захистив титул WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг), здобувши у звітному поєдинку, який відбувся у ніч на неділю в знаменитому нью-йоркському залі Madison Square Garden, десяту перемогу в своєму 11-му двобої на про­фі-рингу. Натомість для Рігондо ця поразка стала першою в профе­сійній кар’єрі – усі 17 попередніх він завершив на свою користь, 11 з них достроково.

Для зустрічі з Ломаченком Рігондо «перестрибнув» через дві вагові категорії – із звичної для себе до 55,3 кг, на зважуванні показавши рекордні 58,059 кг. Однак більшість експертів небезпідставно, як ви­явилось, вважали, що навряд чи це допоможе кубинцю у двобої з українцем. Василь молодший за суперника, вищий і важчий, чим спо­вна і скористався в рингу. Про його домінування беззаперечно свід­чить і безжальна статистика: уже після п’яти раундів перевага Василя у влучених ударах була 44 проти 12. На екваторі поєдинку рефері довелося навіть зняти бал з Рігондо, а на сьомий раунд той і не вий­шов – на відео, яке з’явилось у всесвітній мережі після бою, видно, що саме Рігондо, а не хтось із його команди, ініціює зупинку бою. Піз­ніше Гільєрмо заявить в інтерв’ю: «Кожному, хто вірив у мене, чи на­віть не вірив, хочу сказати одне: мені прикро».

Ломаченко достатньо зважено сприйняв свою чергову вікторію: «Рі­гондо – король у своїй вазі, тому я не вважаю це великою перемо­гою». Водночас міжнародна спільнота профі-боксу відреагувала більш жваво. За версією журналу Boxrec, Василь Ломаченко підняв­ся на друге місце в світі в рейтингу найкращих боксерів світу неза­лежно від того, в якій ваговій категорії вони виступають, – pound-for-pound (попереду українця лише мексиканець Сауль Алварез, який домінує в першій середній і середній вагових категоріях). А Ring 8 удостоїв нашого співвітчизника нагородою імені Мухаммеда Алі в номінації International Fighter of the Year.

 

БРОНЗОВИЙ ПОДІУМ УКРАЇНЦІВ У БОЛГАРІЇ

У боротьбу за нагороди євро­пейської першості з тхеквон­до, яку 7–9 грудня приймала болгарська столиця, вступи­ли 225 спортсменів з 34 країн Старого Світу. За підсумками змагань, в активі українців дві бронзових нагороди – від­значилися Ірина Ромолдано­ва і Михайло Шелест.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У Софії нагороди розігрува­ли у восьми олімпійських вагових категоріях (чоти­рьох чоловічих і стількох же жіночих). Серед представниць прекрасної статі у ваговій катего­рії до 49 кг на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла Ірина Ромолданова. Наша співвітчизни­ця на шляху до нагороди здобула перемогу над росіянкою Анастасі­єю Анонхіною та швейцаркою Те­тяною Міколлі. На жаль, у бороть­бі за вихід до вирішального поє­динку українка поступилася нім­кені Елі Айдін, відтак була змуше­на задовольнитися бронзовою на­городою.

Так само за крок до фінального двобою серед спортсменів ваго­вої категорії понад 87 кг зупинив­ся Михайло Шелест. Українець здолав представника Сербії Драско Йованова та Рафаїла Аю­каєва з Росії, але у 1/2 змагань поступився опоненту з Македонії Дену Георгієвські.

Тож у Софії збірна України завою­вала дві бронзові медалі – вдвічі більше, ніж на попередньому чемпіонаті Європи в олімпійських вагових категоріях, коли від на­шої держави на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла лише Марина Конєва.

 

В УЖГОРОДІ КРАЩИМИ СТАЛИ ХМЕЛЬНИЧАНИ

Наприкінці листопада в ужгородському спорт­комплексі «Юність» пройшли змагання XVI між­народного дитячого турніру пам’яті арбітра ФІФА Володимира Югаса. За нагороди сперечалися по­над 20 команд з різних міст України, за які висту­пали гравці 2007 року народження та молодші.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

З магання у цій віковій ка­тегорії традиційно виріз­няє запекла боротьба й не­поступливість суперни­ків. Власне, зайвим свідченням безкомпромісного характеру по­єдинків, де ніхто не хотів посту­патися, й стали чотири поспіль нічийні результати. Відтак пе­реможців у цих матчах довелося визначати у «післяматчовій ло­тереї» – серії пенальті. Зокрема, мукачівці у півфіналі перестрі­ляли з шести метрів суперників з ФК «Львів», а «Зінедін-2» посту­пився у серії пенальті «Олімпу». Останній, до речі, у боротьбі за 5-те місце мінімально переграв Мостиську ДЮСШ 1:0.

А переможцем змагань стали юні майстри м’яча з ДЮСШ № 2 м. Хмельницького. Тренер пере­можців Сергій Петрович Туз і гравці команди отримали з рук організаторів чемпіонський ку­бок і золоті медалі. Крім того, в активі хмельничан ще й дві ін­дивідуальні нагороди: кращим воротарем турніру визнано Єго­ра Клименка, а кращим захис­ником – Андрія Омельчишина.

В інших номінаціях лауреа­тами стали: кращий півзахис­ник – Тимофій Шапран (ФК «Bilgorod City»), кращий напад­ник – Євген Різов (ФК «Мун­кач»), кращий бомбардир – Ген­надій Сіксай (ФК «Мункач»), кращий гравець – Віталій Кач­мар (ФК «Львів»). Окремо за гар­ну гру було відзначено Макси­ма Штанчикова (ДЮСШ № 2, м. Хмельницький), Олександра Андрійканича («Зінедін-2», м. Ужгород) та Артура Канчія («Олімп», м. Ужгород).

 

 

17.12.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання