« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Тріумфальний «come back» киян

Тріумфальний «come back» киян

Київський «Будівельник» уперше з 1997 року став чемпіоном України. У серії плей-оф поточного чемпіо­нату киянам для підсум­кового тріумфу знадобило­ся провести усі сім відведе­них для виявлення кращої команди країни матчів. А опонентами «Будки» були переможці регулярного чемпіонату – баскетболіс­ти «Донецька».

Задовго до завер­шення регулярної першості спеціа­лісти розглядали «Будівельник» і «Донецьк» як головних претендентів на чемпіон­ство. Тож обидва колекти­ви виправдали сподівання своїх прихильників – до фі­нішу «регулярки» піді­йшли з ідентичними по­казниками у графах «пере­мог» і «поразок». І волею долі в останній ігровий день ці команди в особис­тому протистоянні вирі­шували, кому у плей-оф ви­паде мати перевагу свого майданчика. Тоді, в остан­ньому матчі першості, під­опічні Саші Обрадовіча здобули перемогу 92:84, і «Донецьк» уперше став пе­реможцем регулярного чемпіонату. А відтак і впродовж усієї серії матчів «на виліт» донеччани здо­були право вирішальні зу­стрічі проводити вдома.

Утім уперше грати се­рію з усіх відведених ре­гламентом матчів «Буді­вельнику» і «Донецьку» випало саме у фіналі, коли командам довелося упро­довж семи матчів визнача­ти чемпіона України 2011 року. Обмінявшись пере­могами у стартових мат­чах у Донецьку, згодом у Києві команди знову поді­лили очки. П’ятий матч се­рії у столиці Донбасу на­близив господарів майдан­чика на відстань лише од­нієї перемоги до омріяно­го чемпіонства, але у шос­тому поєдинку кияни бук­вально «на зубах» вирвали перемогу. Зрештою, уболі­вальники киян не проба­чили б підопічним Хосе Беррокаля, якби ті віддали «золото» своїм головним конкурентам у День Киє­ва! Отже, долю чемпіонства довелося з’ясовувати у заключному матчі серії.

Попри те, що попервах у вирішальному поєдинку вперед повели гості (9:2), до першої перерви госпо­дарі майданчика віднови­ли рівновагу – 20:20. Нато­мість у другій десятихви­линці підопічні Саші Об­радовіча вже створили не­поганий заділ для перемо­ги (+9), який до закінчення третьої чверті кияни дещо підкоротили – на останню перерву команди пішли за рахунку 55:50 на користь господарів майданчика.

Перша половина чет­вертої десятихвилинки пройшла так само у на­пруженій боротьбі, допо­ки кияни не взялися надо­лужувати згаяне. Спершу Спенсер двома поспіль влучними атаками скоро­тив відставання до міні­муму (59:60). Він же й ви­вів «будівельників» упе­ред, але Едвардс у госпо­дарів поля відповів влуч­ною «двійкою». Після се­рії обопільних помилок «розмочив» рахунок кия­нин Морлі з лінії штраф­них, натомість Васільєвіч у триочковій спробі схи­бив. Додавання Агафоно­ва після невдалої спроби того ж таки Морлі закрі­пило перевагу гостей (65:62), тож Обрадовіч узяв тайм-аут. Але тренерський задум, яким би він не був, донеччани не спромо­глися втілити у життя, на­томість змушені були фо­лити на Спенсері. «Буді­вельник» обидва «пеналь­ті» холоднокровно реалі­зував– 67:62 за 17 секунд до сирени! Спроба Обрадові­ча виправити ситуацію за допомогою ще одного тайм-ауту своєї мети зно­ву не досягла – Агафонов майстерно блокував ки­док Хукіча, а Забірченко в останній атаці поставив вирішальну крапку. Тож у підсумку – 69:62 на ко­ристь киян, і «Будівель­ник» після 14-річної пере­рви здобуває 7-й титул чемпіона країни.

УСІ МАТЧІ ФІНАЛУ

«Донецьк» – «Будівельник» – 63:88

«Донецьк» – «Будівельник» – 72:53

«Будівельник» – «Донецьк» – 77:81

«Будівельник» – «Донецьк» – 76:66

«Донецьк» – «Будівельник» – 88:74

«Будівельник» – «Донецьк» – 61:59

«Донецьк» – «Будівельник» – 62:69

 

ТИТУЛ ЗДОБУЛИ «БРОДЯГИ»

Цього тижня за океаном фінішував розіграш «Чемпіонату світу з баскетболу», як «скромно» величають першість Національної бас­кетбольної асоціації в Північній Америці. Баскетболісти «Даллас Маверікс», здолавши в серії із шести матчів «Маямі Хіт», уперше в своїй історії здобули титул найсильнішої клубної команди світу.

Напередодні старту цьо­горічної першості менеджмент команди з Флори­ди спромігся об’єднати під клубним прапором трійку топзірок амери­канського баскетболу – до Двейна Уейда приєднали­ся Леброн Джеймс і Кріс Бош. Натомість у вирі­шальній битві за «Золоту корзину» їм протистояли «підстаркуваті» Дірк Но­віцкі, Джейсон Террі, Шон Меріон і Джейсон Кідд. Але історія вкотре довела, що «майстерність із рока­ми не проп’єш»!

У першій грі «Хіт» вдома переграв своїх опонентів 92:84 і мав усі шанси здо­бути й другу перемогу в Маямі, однак наприкінці гри гостям вдалося вряту­ватися – 95:93. Першу до­машню гру «Даллас», на­впаки, програв з мінімаль­ним рахунком (86:88), на­томість реабілітувався в наступній – 86:83. Остан­ній матч у Техасі закінчив­ся вже незаперечною пе­ревагою «бродяг» (112:103).

А перший матч після по­вернення до Маямі вия­вився й останнім. Техасці знову не залишили шансів гравцям «Хіт» –105:95. І та­ким чином не просто здо­були перший «Золотий ко­шик» в історії клубу, а й реваншувалися з «Хіт» за поразку від них у фіналі 5 років тому.

А головна зірка «Далла­су», ветеран клубу Дірк Новіцкі, який впродовж фінальних ігор навіть хво­рим виходив на паркет, цілком заслужено крім чемпіонського персня отримав ще й звання най­ціннішого гравця фіналь­ної серії.

 

 

ЗА «ЗОЛОТОМ» – «СРІБЛО»

Перший же день п’ятого етапу легкоатлетич­ної серії «Діамантова Ліга», що проходив у столиці Норвегії – Осло, приніс одразу дві медалі до скарбнички україн­ської збірної. «Сріблом» поповнили колекції власних нагород Ольга Саладуха в потрійному стрибку й Олеся Повх у бігу на 100 метрів.

Ольга Саладуха лише в останній спробі поступила­ся чемпіонці світу Яргеліс Савіньє (Куба). Представни­ця Острова Свободи, підко­ривши рубіж 14,81 м, на 10 см покращила результат українки. А от у забігу на стометрівці на призові міс­ця претендували відразу дві українки – Марія Рє­мєнь та Олеся Повх. Олеся навіть лідирувала на лево­вій частці дистанції, але буквально на фінішній стрічці пропустила вперед болгарку Івет Лалову, яка й стала чемпіонкою (11,01 с). Відтак у підсумковому про­токолі Олеся була другою (11,14 с), а Марія посіла четверте місце (11,18 с).

 

У ПРИЗОВІЙ ТРІЙЦІ

Черговий етап Кубка світу зі стрільби з лука приймала турецька Анталія.

В індивідуальному турнірі з класичного лука бронзову нагороду здобув наш спів­вітчизник, бронзовий при­зер Олімпіади–2004 Дмитро Грачов. Перемогу в турнірі святкував Бреді Еллісон (США), «срібло» отримав Чжін Хік із Південної Кореї.

А от наша жіноча команда в складі Вікторії Коваль, Ніни Мільченко та Лідії Січеніко­вої зупинилася за крок від нагороди: українки в бо­ротьбі за «бронзу» посту­пилися збірній Індії.

 

УРОЖАЙНІ ЕТАПИ

Минулого вікен­ду в Таллінні (Естонія) та Лі­сабоні (Португа­лія) відбулися етапи Кубка сві­ту з дзюдо.

Найпотужніший десант на­ших дзюдоїстів «висадився» в Прибалтиці – в Таллінні наша збірна була представ­лена борцями всіх вагових категорій, крім понад 100 кг. Як результат, наші співвітчиз­ники повертаються додому із «золотом», двома бронзо­вими нагородами і підсумко­вим четвертим загальноко­мандним місцем. Найвища сходинка п’єдесталу пошани в активі лідера олімпійської кваліфікації, призера Кубка світу та турнірів Гран-прі В’ячеслава Денисова (100кг). «Бронзу» вибороли Артем Блошенко (100 кг) та Сергій Дребот (66 кг).

У Лісабоні Україну пред­ставляли лише три борчи­ні, але на Піренейському півострові наші дівчата здобули дві нагороди – «срібло» отримала Наталія Смаль (до 70 кг), а «брон­зою» поповнила колекцію власних нагород Ірина Кін­дзерська (понад 78 кг).

Наразі члени збірної Украї­ни з дзюдо вже готуються до Кубка Європи, який при­йматиме Словенія. Там же проходить і короткий тре­нувальний збір.

Сторінку підготував Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

16.06.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання