« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

В «АВАНГАРД» ПЛАНУЮТЬ ВДИХНУТИ ДРУГЕ ЖИТТЯ

В «АВАНГАРД» ПЛАНУЮТЬ ВДИХНУТИ ДРУГЕ ЖИТТЯ

2 роки тому київський спортивний комплекс «Авангард» по вул. Мель­никова, який раніше був базою для тренувань ДЮСШ «Сокіл» і хокей­ної збірної України, вдалося повер­нути державі. Минулого тижня в Мі­ністерстві молоді та спорту презен­тували стратегічний план розвитку спорткомплексу, яких так не виста­чає в українській столиці.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У презентації взяли участь міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народний депутат України Юрій Савчук, президент Федерації хо­кею Анатолій Брезвін, директор спорт­комплексу «Авангард» Віктор Гонча­ренко, директор ДЮСШ ХШ «Сокіл - Ки­їв» Віктор Чібірєв, представники хокей­ної спільноти України.

Як зазначив Ігор Жданов, у складі нового спорткомплексу, зокрема, пе­редбачено створення сучасних умов для розвитку та проведення змагань з хокею, баскетболу, гімнастики, пла­вання та інших видів спорту. А голо­вне –дві арени для хокею із збільше­ною кількістю місць для вболівальни­ків. «Києву потрібна сучасна льодова арена, на якій би тренувались і діти початківці, і хокейні клуби, і школи фігурного катання. Разом нам вдало­ся відвоювати цю будівлю у недобро­совісних орендарів і повернути у дер­жавну власність до сфери управління Мінмолодьспорту, разом маємо її від­новити», – цитує слова міністра офі­ційний сайт відомства.

За словами архітекторів проекту з ТОВ Portalgroup Андрія Сіленка та Дениса Землякова, які докладно пре­зентували план розвитку «Авангар­ду», передбачено три етапи робіт:

– протягом 2018 року зробити капі­тальний ремонт будівлі льодової аре­ни з облаштуванням трибуни на 600 стоячих місць (загальна кількість гля­дацьких місць – 1000);

– у 2019–2020 роках виконати прибу­дову до будівлі арени кількох універ­сальних спортивних залів 30х60 м; по­будувати критий басейн з рекреацій­ним центром, зали для спортивної гімнастики, боксу, тренажерів тощо, а також збільшити кількість глядаць­ких місць до 1800;

– упродовж 2021–2023 років звести новий льодовий палац, готель, авто­стоянку.

Звичайно, виконати все запланова­не вдасться лише за умови наявності фінансування. Наразі Мінмолодь­спорт виділив близько 660 тис. грн на передпроектні видатки. А вже на пер­шу чергу робіт (капремонт існуючої льодової арени та глядацької зали) по­трібно передбачити у державному бю­джеті на 2018 рік 89 млн грн.

Фото автора

 

ХМЕЛЬНИЧАНИН – НА ВЕРШИНІ П’ЄДЕСТАЛУ

26–27 серпня в м. Одесі у спортивному комплексі ОНАХТ «Технолог» прохо­див юнацький Всеукраїн­ський відкритий турнір з фехтування на шпагах «Південна Пальміра».

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

У заході взяли участь близько 40 юних спортсменів з усієї України. Зокрема, до Одеси приїхали представни­ки м. Києва, Львівської, Харківської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Хмельницької та інших обла­стей. Змагання проходили серед юнаків 2004–2005, 2006–2007, 2008 та молод­ших років народження.

Турнір було організовано на високому рівні, зважаючи на серйозну конкуренцію, першість юним фехтуваль­никам вибороти було нелег­ко. Однак Володимир Курган з Хмельницької ДЮСШ № 2 здобув заповітний титул і зійшов на найвищий щабель п’єдесталу пошани. У 1/2 фіналу змагань він здолав Данила Безкарованіна з м. Ужгорода (15:6), а у фіналі виявився сильнішим за Рома­на Самойлова з м. Харкова (15:10).

Тренери Ігор Свідницький та Нелі Ковриженко залишили­ся задоволеними успіхами свого вихованця.

 


ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ- ЛІСОРУБІВ ВШАНУВАЛИ ФУТБОЛЬНИМ ТУРНІРОМ

У закарпатському місті Рахів відбувся традицій­ний меморіальний турнір з футболу серед команд гірських населених пунктів нашого краю, засно­вниками якого були обласна організація проф­спілки працівників лісових галузей та обласна організація ФСТ «Україна». Змагання присвячені пам’яті славних закарпатських лісорубів, Героїв Соціалістичної Праці Івана Чуси та Василя Шор­бана, які 1967 року в м. Монреаль (Канада) стали чемпіонами світу – переможцями міжнародних змагань лісорубів.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

С имволічно, що цьогорічний турнір проходив через 50 років після славної перемоги наших земляків, у день професійного свята – Дня працівника лісу. На урочис­тому відкритті змагань їх учасників привітали голова обласної організації профспілки працівників лісових галузей, голова оргкомітету турніру Володимир Ільков, Рахівський місь­кий голова Віктор Медвідь, головний суддя турніру, суддя На­ціональної категорії Анатолій Плеханов.

Цікаві змагання футболістів гірської глибинки Закарпаття з Міжгірського, Рахівського і Тячівського районів, за якими спо­стерігали сотні вболівальників, закінчилися впевненою пере­могою господарів – футболістів команди ФК «Карпати» (Рахів). На другому місці – команда ФК «Лісоруб» (Усть-Чорна) з Тячів­ського району, на третьому – ФК «Едельвейс» (Богдан) з Рахів­ського району.

На закритті турніру футболісти з Рахова отримали перехідний красень-кубок, який їм вручили голова обласної організації профспілки працівників лісових галузей Володимир Ільков та сини героїв-лісорубів Іван Чуса та Василь Шорбан. На учасників змагань чекало ще чимало інших нагород від організаторів і спонсорів. Зокрема, громадське об’єднання «Асоціація підпри­ємців лісопереробки Рахівського району «Біла Тиса» нагороди­ло грошовими призами усі команди – учасниці турніру, які вру­чив їх капітанам Юрій Личковський.

Суддівська колегія визнала кращих гравців турніру, якими стали: воротар Мафтій Кудла (Рахів), захисник Валерій Бодня-старший (Усть-Чорна), півзахисник Валерій Бодня-молодший (Усть-Чорна), нападник Ернест Скорозвон (Богдан). Приз кращому бомбарди­ру турніру від Федерації футболу Закарпаття отримав Юрій Яремчук («Карпати»), який забив у ворота суперників п’ять м’ячів.

Фо то автора

02.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання