« на головну 19.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1245)
22
Лютий
 
Інтерв’ю
 
ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»

ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

БРОНЗОВИЙ ПОДІУМ У МІНСЬКУ

БРОНЗОВИЙ ПОДІУМ У МІНСЬКУ

  У неділю повернулися на Батьківщину чоловіча і жіно­ча збірні України, які брали участь у змаганнях Кубка Європи з бігу на 10000 м у командному заліку, які про­ходили у білоруській столиці. У Мінську наші співвіт­чизники з обох збірних виграли бронзові нагороди.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

К убок Європи з бігу на 10 км складався з фіналів А і Б серед жі­нок і чоловіків. Далі місця в командному заліку розподілялися згідно з результатами обох фіналів.

У змаганнях жінок Юлія Шматенко у фіналі Б вже після першої третини дистанції вийшла вперед і з кожним колом лиш нарощувала пе­ревагу над суперницями. Юлія виграла свій забіг з особистим рекордом (33.11,13 хв). Ольга Котовська фінішувала в ньому другою (33.34,49 хв), Олена Сердюк – дев’ятою (34.39,38 хв). У фіналі А з українок бігла лише Вікторія Калюжна і стала в ньому 17 - ю (34.57,41 хв). Перемогла порту­галка Сара Морейра (32.03,57 хв). Зрештою, у жінок командний залік ви­грали господарки змагань, а представниці Португалії стали другими. Збірна України розташувалася на третій сходинці п’єдесталу пошани.

У змаганнях чоловіків у фіналі Б Артем Казбан став сьомим (30.20,47 хв), а Єгор Жуков – десятим (30.40,88 хв). У фіналі А бігли відразу двоє укра­їнців, зазначає офіційний сайт Федерації легкої атлетики України. Дмитро Лашин фінішував восьмим (29.21,36 хв), а вслід за ним у підсумковому протоколі розмістився і Роман Романенко (29.21,43 хв). Виграв змагання іспанець Антоніо Абадіа (28.31,16 хв). Земляки переможця тріумфували і в командному заліку, слідом за іспанцями фінішували італійці та українці.

 

ЗМАГАННЯ З РОДЗИНКОЮ

Спартакіада працівників за­кладів та установ культури Закарпаття відрізняється від інших галузевих спартакіад краю, оскільки завжди має унікальну культурну ро­дзинку. Про це спільно дба­ють голова обласної проф­спілкової організації праців­ників культури Наталія Тов­тин та начальник управління культури облдержадміні­страції Вікторія Фролова.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

С відченням цього стала ювілейна V галузева спартакіада, урочиста церемонія відкриття якої на ужгородському стадіо­ні «Авангард» була надзвичай­но яскравою. Понад 350 учасни­ків змагань, які виступали в складі 28 команд-учасниць і представляли районні та місь­кі відділи й управління культу­ри, обласні установи й заклади культури, культурно-мистець­кі виші, вийшли на церемонію відкриття не просто в різноко­льоровій спортивній формі, а й з оригінально оформленими та­бличками з назвами команд, що підкреслювало неповтор­ність галузі.

В усіх видах змагань точила­ся напружена спортивна бороть­ба, були показані високі резуль­тати. Переможцями спартакіа­ди стали: у настільному тенісі – Світлана Аванесова (відділ культури Мукачівської РДА) та Едуард Фегер (управління куль­тури молоді і спорту Хустської міської ради); в легкій атлетиці – Ірина Мучичка (Закарпат­ський облмуздрамтеатр) та Ва­дим Бабинець (Закарпатська об­ласна філармонія); в легкоатле­тичній естафеті найшвидшими були спортсмени облмуздрамте­атру; в шахах найкращий ре­зультат показав Василь Дана­шевський (відділ культури Му­качівської РДА); в шашках – Ва­силь Голубець (м. Хуст); у дартсі не було рівних Лідії Пекар (від­діл культури Великоберезнян­ської РДА). У сімейних стартах призерами спартакіади стали сім’ї Фечо (облмуздрамтеатр), Мазур (м. Хуст) та Гребінь (Ве­ликоберезнянський район). У пе­ретягуванні каната найсильні­шою була команда обласної фі­лармонії.

У загальнокомандному залі­ку перші два місця, як і мину­лого року, вибороли команди управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради та Ужгородського державного музичного училища ім. Д. За­дора. А от третє загальноко­мандне місце команди Велико­березнянського районного від­ділу культури стало приємною несподіванкою цьогорічної спартакіади.

Призери спартакіади нагоро­джені медалями, грамотами та дипломами організаторів, а в загальнокомандному заліку – кубками, дипломами і грошо­вими винагородами обласної профспілкової організації пра­цівників культури. Усі діти, які змагалися в сімейних стартах, отримали цінні подарунки профспілки. Нагороди вручили голова обласної профспілкової організації працівників куль­тури, член Ради ФПУ Наталія Товтин, начальник управління культури ОДА Вікторія Фроло­ва та головний суддя спартакі­ади Анатолій Плеханов.

 

ЧЕМПІОНАТ ВИГРАЛИ ВИХОВАНЦІ ДЮСШ № 2

Наприкінці травня відбувся чемпіонат Хмельницької області з веслування на байдарках і каное. За пер­шість сперечались п’ять ко­манд, а переможцем стали представники хмельниць­кої ДЮСШ № 2, яку очо­лює Сергій Солтик.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Змагання видалися напру­женими, учасники з Хмель­ницького, Волочиська, Ста­рої Ушиці намагалися про­демонструвати якнайкращі результати і посісти найви­щі місця. Однак першу схо­динку за кількістю медалей впевнено вибороли вихо­ванці хмельницької ДЮСШ № 2, в активі яких 23 наго­роди.

Зокрема, золоті медалі отримали на дистанції 1000, 500 та 200 м Богдан Козлов, Віка Піскорська, Андрій Ка­шуба, Юрій Радченко. Сріб­ними призерами стали Ан­геліна Слинюк, Анастасія Дежицька, Іван Качинський, бронзові медалі дістались Даші Воронченковій та Ва­диму Крапу. Велика заслуга в цьому тренерів юних спортсменів – Віктора Флерчука, Миколи Кушти, Вадима Хомича та Олексан­дра Данюка.

Як зазначають вихователі, важливу роль у здобутті ва­гомих результатів на чемпі­онаті відіграли кошти, які були виділені з міського бю­джету для придбання спор­тивного інвентарю для ДЮСШ № 2.

17.06.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

24.12.2023 14:21

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання