« на головну 19.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1245)
22
Лютий
 
Інтерв’ю
 
ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»

ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ЧЕРЕЗ ВІННИЦЮ У ПОРТУГАЛІЮ

ЧЕРЕЗ ВІННИЦЮ У ПОРТУГАЛІЮ

26–27 травня у м. Вінниці проходив чемпіонат України з марафону з веслування на байдарках і каное, присвя­чений пам’яті воїна-спортсмена Ігоря Присяжнюка. За­галом за першість сперечалися 16 команд, у складі яких виступали близько сотні учасників чемпіонату.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ

І гор Васильович Присяжнюк (1977–2014) – український каноїст, ба­гаторазовий чемпіон України з веслування (на 1000 і 5000 м), май­стер спорту з веслування на байдарках і каное, член національної збірної України, учасник чемпіонату світу з марафону 2012 року в Римі (Італія), у 2013 році брав участь у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту в м. Кале (Колумбія). Старший прапорщик прикордонних військ України. Загинув в зоні АТО в Луганській області 7 серпня 2014 року. З 2015 року щорічно проходять змагання пам’яті цього воїна- спортсмена.

Цьогорічний чемпіонат з марафону традиційно пройшов на високому рів­ні. На старт вийшли команди з м. Києва, Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької та інших областей. Змагання були надзвичайно напруженими, тому першість вибороти було нелегко.

У цьому контексті вагомими виглядають досягнення вихованця Хмель­ницької ДЮСШ № 2 Іллі Грицака (тренер Віктор Флерчук). В одиночному розряді він посів третє місце на дистанції 23 км серед чоловіків віком до 23 років (першим тут фінішував Денис Давидов з Енергодара, другим – Михайло Приходько з Миколаєва), а в складі екіпажа-двійки на 26-кіло­метровій дистанції разом з Олександром Шеметилом з Ковеля здобув «срібло» змагань (переміг екіпаж у складі Олександра Левченка та Андрія Шаповала з Миколаєва). Окремо слід зазначити, що хмельничанин не просто став призером змагань, а й здобув право на участь у чемпіонаті Європи з марафону з веслування на байдарках та каное, який проходити­ме в Португалії.

За словами директо­ра ДЮСШ № 2 Сер­гія Солтика, Ілля та його наставник до чемпіонату готували­ся заздалегідь, ста­ранно. Під час трену­вань докладали чи­мало зусиль, аби ста­ти призерами. Хви­лювались за нього і працівники школи, а нині радіють успіхам хлопця.

 

КАТЕРИНА КРИВА – СПОРТСМЕНКА ТРАВНЯ В УКРАЇНІ

За підсумками останнього місяця весни експертна рада Національного олім­пійського комітету України визнала найкращою спортсменкою країни дво­разову чемпіонку Європи з карате Катерину Криву. Її особистий наставник Ігор Богдан став кращим трене­ром травня.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Підставою для присуджен­ня високого звання 25-річній львів’янці став її блискучий виступ на травневому чем­піонаті Європи в турецько­му місті Ізміт. У Туреччині Катерина двічі підіймалася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани: вона стала найсильнішою у змаганнях куміте (вагова категорія до 50 кг), після чого здобула медаль найвищого ґатунку у командній першості разом з подругами по збірній – Анітою Серьогіною, Анжелі­кою Терлюгою та Анастасі­єю Містковською.

Нагадаємо, що змагання в Ізміті стали першим чемпіо­натом континенту, що про­водився в статусі олімпій­ського – минулого року на сесії Міжнародного олімпій­ського комітету в бразиль­ському Ріо-де-Жанейро до програми Ігор ХХХІІ Олімпі­ади 2020 року в Токіо вклю­чили п’ять нових видів спор­ту, одним з яких якраз і ста­ло карате.

 

ЕНЕРГЕТИКИ ЗАКАРПАТТЯ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

Ювілейна XXV обласна спар­такіада енергетиків Закар­паття відбулася на базі відомчого пансіонату «Енерге­тик». На старт змагань ви­йшли понад 450 учасників у складі 15 команд. Претен­денти на перемогу змагалися у 7 видах спорту – футболі, волейболі, настільному тені­сі, кульовій стрільбі, шахах, гирьовому спорті та дартсі.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Н а відкритті спартакіади учасників змагань віта­ли заступник генераль­ного директора – тех­нічний директор, головний суддя змагань Олександр Бі­лак та голова профкому ПрАТ «Закарпаттяобленерго» Воло­димир Бокотей.

В усіх видах змагання про­ходили напружено. У футболь­ному турнірі перемогла коман­да Мукачівського РЕМ, у во­лейболі – Хустського РЕМ. У змаганнях із шахів кращими стали Віталія Слава (Міжгір­ський РЕМ) та Василь Мешко (Ужгородський МРЕМ). Най­влучнішими у кульовій стріль­бі виявилися Ольга Серебряко­ва (Ужгородський РЕМ) та Володи­мир Назарчук (Мукачівський МРЕМ). У на­стільному те­нісі тріумфу­вали Корне­лія Талапко (Тячівський РЕМ) і Микола Фучко (апарат управління і ви­робничих служб). У гирьовому спорті перемогу здо­був Іван Черничко (Виноградів­ський РЕМ), у дартсі – Віктор Гусинець (Мукачівський РЕМ).

За підсумками спартакіади у загальнокомандному заліку перше місце завоювала коман­да Ужгородського РЕМ. На дру­гому місці фінішували спортс­мени Мукачівського РЕМ, на третьому – апарату управління і виробничих служб.

На урочистому закритті спартакіади призери змагань отримали грамоти та цінні по­дарунки організаторів.

Ювілейна спартакіада енер­гетиків краю ще раз засвідчи­ла, що адміністрація ПрАТ «За­карпаттяобленерго» (генераль­ний директор Віктор Петров) спільно з профспілковим комітетом (го­лова Володи­мир Бокотей) дбають про розвиток ма­сової фіз­культури і спорту, пропа­ганду здорового способу життя в колективі.

10.06.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

24.12.2023 14:21

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання