« на головну 19.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1245)
22
Лютий
 
Інтерв’ю
 
ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»

ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

МЕДИЧНІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ЗАКАРПАТТЯ ПРОВЕЛИ СПАРТАКІАДУ

МЕДИЧНІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ЗАКАРПАТТЯ ПРОВЕЛИ СПАРТАКІАДУ

Робота з молоддю – один з важливих напрямів діяль­ності Закарпатської облас­ної організації профспілки працівників охорони здоров’я (голова – член Ради ФПУ Володимир Турок). З метою залучення студент­ської молоді до занять фіз­культурою і спортом, за безпосередньою участю галузевої профспілки тра­диційними стали обласні спартакіади медичних на­вчальних закладів краю, остання з яких відбулася в м. Хуст.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

У змаганнях з волейболу як серед дівчат, так і се­ред юнаків пальму пер­шості вибороли коман­ди господарів – Закарпатського базового державного медично­го коледжу (м. Хуст). У міні- футболі переможний дубль зро­били обидві команди Міжгір­ського медичного коледжу. До програми спартакіади ввійшли й цікаві змагання з тріатлону, які включали кульову стріль­бу, кидання гранати та накла­дання шини. Тут перемогу здо­була команда Міжгірського ме­дичного коледжу.

За підсумками всіх змагань спартакіади у загальнокоманд­ному заліку переможцем стала збірна команда Міжгірського медичного коледжу. На друго­му місці фінішували спортсме­ни Закарпатського базового державного медичного коле­джу, на третьому – Берегівсько­го медичного коледжу.

Переможців було нагоро­джено кубками і грамотами об­ласної організації профспілки працівників охорони здоров’я. Нагороди вручив голова облас­ної організації профспілки, го­лова оргкомітету спартакіади Володимир Турок.

 

НІКІШИН ПЕРЕМОЖНО ЗАВЕРШУЄ СЕЗОН

Лідер чоловічої національ­ної збірної з фехтування на шпагах Богдан Нікішин трі­умфував на заключному етапі Гран-прі сезону, який проходив у колумбійській столиці Боготі.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

На останньому Гран-прі се­зону з фехтування на шпа­гах наш співвітчизник всту­пив у боротьбу за першість одразу в турі прямого вибу­вання. Першим за бортом змагань Нікішин залишив американського фехтуваль­ника Джейкоба Хойлі, далі не залишив шансів швей­царцю Олександру Пітте, в 1/8 виграв у француза Олександра Бардене, а в чвертьфіналі здолав брон­зового призера Олімпій­ських ігор у Лондоні Йінсу­на Юнга з Південної Кореї. У боротьбі за вихід до фіналу Богдан взяв гору над італій­цем Едуардо Мунцоне, який раніше вибив з боротьби другий номер світового рейтингу Янніка Бореля з Франції, інформує офіційний сайт Національної федера­ції фехтування України.

У вирішальному двобої Нікі­шин переміг ще одного іта­лійського шпажиста – 23-річного Марко Фікера. Для Нікішина чемпіонський титул у Боготі став першим у цьому році, а ця звитяга стала для Богдана чи не найкращим подарунком на власний день народження!

 

КУБОК ПОСЛА ПАР РОЗІГРАЛИ НА «СПАРТАКУ»

27–28 травня у м. Києві пройшов уже традиційний 7-й юнацький турнір «Кубок Посла Південно-Африкан­ської Республіки в Україні з регбі».

Ц е був не просто турнір, це було справжнє регбійне свято. Стадіон «Спартак», очолюваний директором навчально-спортивної бази Максимом Бобовиком, був підготовлений до змагань на найвищо­му європейському рівні.

Змагання проходили під патронатом Федерації професійних спілок Украї­ни, а також за підтримки Посольства ПАР в Україні, Федерації регбі Укра­їни та Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі.

Ще до офіційного відкриття турніру за іграми команд з цікавістю спосте­рігали Надзвичайний і Повноважний Посол ПАР в Україні Крістіаан Бас­сон, дворазова призерка Олімпійських ігор Олена Пахольчик, заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан, президент Федерації регбі України Євген Баженков, перший віце-президент ФРУ Владислав Булга­ков, народний депутат України Хвіча Мепарішвілі, президент Африкан­ської Ради в Україні Ісса Садіо Діалло з представниками африканських країн, а також керівники посольств Франції, Італії.

У змаганнях взяли участь 18 команд – понад 300 юнаків та дівчат 2004– 2005, а також 2006–2007 років народження.

Після офіційного привітання від гостей та від імені президента Націо­нального олімпійського комітету України Сергія Бубки на зелений газон стадіону вийшла 19-та команда – оркестр Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Виконавши Гімни України та ПАР, музиканти вла­штували справжнє танцювально-музичне шоу, яке з оваціями підтримали вболівальники, гості та юні регбісти.

Але овальний м’яч з нетерпінням чекав продовження регбійних баталій. У другий день турніру були зіграні півфінали і фінали, які й визначили пе­реможців.

Перше місце в категорії U-11 посіла команда «Буревісник» м. Хмельниць­кий, друге – одеські регбісти з команди «Лідерс», бронзовими призерами стали юні спортсмени РК «Ірпінь». У категорії U-13 золоті медалі заслу­жено отримали регбісти хмельницького «Буревісника», срібні – юнаки «ДЮСШ-2-Станіславів» м. Івано-Франківська, третє місце в команди РК «Ірпінь». Призерів було нагороджено кубками, ексклюзивними медалями та грамотами.

Турнір обслуговували найдосвідченіші арбітри України. Вся бригада суд­дів на чолі з Борисом Корольовим також від Посольства ПАР була наго­роджена почесними медалями та подарунками. Посол ПАР особисто вручив медалі команді найменших регбістів, до складу якої входять укра­їнські дітки, а також діти дипло­матичних представників інших країн, що працюють у м. Києві.

На турнірі всі були переможця­ми, адже виграло наше україн­ське регбі!

(Дивіться фоторепортаж на стор. 16)

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

Фото Андрія ТКАЧУКА

03.06.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

24.12.2023 14:21

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання